I žrtva i agresor: Nejmaru zbog rasizma preti suspenzija do kraja godine

Ni Brazilac nije bio cvećka u sukobu sa igračima Marselja

  • 0
Nejmar, Alvaro Gonzales Foto: AP/Tanjug

Veliki rasistički skandal potresa francuski fudbal ovih dana, vodi se opsežna istraga čiji bi epilog mogao na kraju da bude koban po jednog od najboljih fudbalera sveta Nejmara.

Brazilski as je posle derbija PSŽ - Olimpik Marselj, na kome je isključen, rekao da ga je fudbaler protivničkog tima Alvaro Gonzales vređao na rasnoj osnovi i nazvao "majmunskim k...... sinom".

Francuski mediji su angažovali profesionalne čitače sa usana, koji su potvrdili Nejmarove tvrdnje.

Međutim, u problemu se sada našao upravo Brazilac, jer su se pojavili snimci koji navodno pokazuju da je Nejmar nazvao Gonzalesa "j..... p.....", dok je izlazio sa terena.

I nije samo to - iz Olimpik Marselja tvrde da je Nejmar na rasnoj osnovi vređao Japanca Hirokija Sakaija i da ga je tokom meča nazvao "kinesko g...".

Kazne za ovakve incidente u Francuskoj su žestoke, a ukoliko se dokažu, Nejmar bi mogao da bude suspendovan čak deset utakmica, praktično do kraja 2020. godine.

Podsetimo, Francuska liga je pre nekoliko dana izrekla kazne za ovaj incident i Nejmar je dobro prošao, ali će se istraga nastaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA