≫ 

Zvezda i Partizan nam crtaju mete na čelo: Saopštenje srpskih sudija, prekipeli im napadi "večitih"

Srpske sudije se oglasile saopštenjem u kom upiru prstom na crveno i crno-bele

  • 54
srđan jovanović Foto: MN Press

Srpske fudbalske sudije izdale su saopštenje povodom sve češćih napada na njih, pogotovo od strane Crvene zvezde i Partizana!

Kao se u saopštenju navodi, sudije ističu da nikada nisu imali nijedan poziv niti pritisak i napominju da im Zvezda i Partizan crtaju mete na čelu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada.

- Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja.

Sudije, potpis Foto: Privatna arhiva

- Svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Sleviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

- Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta - poručuju najbolje srpske sudije koje su potpisale i peticiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    23. septembar 2020 | 17:16

    Sami sebi vi crtate mete na celo.Nisu tu problem ni Partizan ni zvezda.Bio sam sudija i odlicno vidim kako sudite i koji je kvalitet sudjenja.A najbolje bi bilo da izadjete i kazete ko vam diriguje kako da sudite i nece biti mete na celo.

  • Bivsi sudija

    23. septembar 2020 | 18:49

    Ko je makar malo upucen u desavanja u Sudijskoj organizaciji veoma dobro zna da svi koji dodju na Super ligu moraju imati dobru vezu.Tako da uvek me zasmeju ovakva saopstenja u kojima glume postenje i vetovatno ocekuju sazaljenje.Uveren sam da 90% gresaka svesno presudjuju po nalogu svojih MENTORA...

  • Realista

    23. septembar 2020 | 18:48

    Vi sami sebi crtate mete na čelo svojim suđenjem. Budite nepristrastni, sudite pošteno i imacete poštovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA