≫ 

Banjak umesto Ostojića, Marković pre Sume: Ovo je tim Partizana za meč protiv Belgijanaca!

U odnosu na meč u Moldaviji, struka crno-belih želi da Gvinejac ovoga puta bude taj koji će sa klupe doneti promenu ritma i dodatni kvalitet

  • 23
FK Partizan, FK Zlatibor

Foto: FKP

Još dan je preostao do najtežeg meča Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope (četvrtak, 19 časova – Arena Sport, RTS 1), u kome će odmeriti snage sa liderom belgijske “Župiter lige” i pokušati da se domogne plej-ofa pomenutog takmičenja drugu godinu u nizu.

Plan postoji, trener Aleksandar Stanojević ga je još u utorak izneo igračima na zajedničkom sastanku, a potom je u pojedinačnim razgovorima do tančina svakome od prvotimaca objasnio šta želi od njih na teškom gostovanju.

Nije Partizan imao mnogo prostora za rotaciju u mandatu Sava Miloševića, ništa se nije promenilo ni posle dolaska Stanojevića, jer se prelazni rok odužio i crno-beli su bili primorani da čekaju neke targetirane igrače, samim tim neće biti ni puno iznenađenja protiv Šarlroa.

Preciznije rečeno, gledajući minuli evropski duel sa Sfintul Georgijem, struka će u Belgiji izvršiti dve rotacije u polju – jednu očekivanu i jednu kao plod pokušaja malog iznenađenja, mada je u principu i pomenuta promena u ofanzivnom delu negde bila “već viđena”.

Pored Vladimira Stojkovića, koji će, jasno je kao dan, imati prednost u evropskim iskušenjima, shodno iskustvu koje ima, odbrana crno-belih će pretrpeti samo jednu promenu u odnosu na Mildavce, odnosno nijednu ako se osvrnemo na minuli meč u Superligi sa Zlatiborom.

Dakle, poslednju četvorku će činiti Aleksandar Miljković, štoperski tandem Uroš Vitas – Maki Banjak, dok će na levom beku priliku dobiti Slobodan Urošević, kao jedini igrač koji trenutno pokriva pomenutu poziciju, pošto je Rajko Brežančić povređen.

Što se manevra tiče, Stanojević takođe neče eksperimentisati, već će kroz posed i tehnički kvalitet Saše Zdjelara i Bibrasa Natha, na poziciji zadnjeg veznog, pokušati da kontroliše zbivanja i brze igrače rivala, ali i da zatvori prilaze sopstvenom golu.

FK Partizan, sastav, Aleksandar Stanojevic, Šarloa

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Krilne pozicije su rezervisane za Takumu Asana, koji u poslednje vreme više igra na desnoj strani, kao i mladog Filipa Stevanovića na levom boku. Ulogu drugog napadača, ujedno i organizatora igre ovoga puta će preuzeti Lazar Marković, koji je, gledajući sastav sa meča u Moldaviji, ovoga puta dobio prednost u odnosu na Sejdubu Sumu.

Stanojević je na ovaj način želeo da dobije kvalitet i sa klupe za rezerve, odnosno promeni tok meča ukoliko to bude bilo potrebno i Suma se, na jučerašnjem sastanku, apsolutno složio sa planom šefa stručnog štaba.

Partizan će se u napadu osloniti na Umara Sadika, koji je još pomalo rovit usled povrede zgloba, ali je i takav korisniji i daleko opasniji od alternativa na pomenutoj poziciji u timu iz Humske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukasinn

    23. septembar 2020 | 21:05

    Kad vidim bekovsku liniju ne bude mi dobro. Uzdamo se u ostale. Srecno crno beli!!!

  • PARTIZAN ponos SRBIJE

    23. septembar 2020 | 19:34

    1:3

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    23. septembar 2020 | 18:15

    Па нека брани као са АЗ, и срећо им са 5 ком од Белгијанаца

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA