≫ 

Stanojević u svom elementu, poručuje iz Belgije: Mi smo Partizan, mi smo gromada od kluba!

Miran je trener crno-belih pred sutrašnji sudar sa liderom belgijskog šampionata

  • 77
Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Ako Aleksandar Stanojević uspe da prenese makar deo svoje vere u pobedu i samopouzdanje na ekipu, crno-beli će i pre meča sa Šarlroa biti na pola puta do trijumfa i prolaska u plej-of za Ligu Evrope.

Prvi raport trenera crno-belih po dolasku u Belgiju uliva nadu u još jedan srećan kraj Partizana u Belgiji.

- Dobro smo, nismo umorni, jedva čekamo da počne utakmica. Lepo je vreme, sve je baš kako treba, i stadion je super, ambijent isto. Super se osećamo - kaže Stanojević za klupsku televiziju.

Prešlo se na novinarska pitanja...

Da li prednost Partizana može biti više evropskog iskustva u odnosu na Belgijance?

- Sigurno da je to velika prednost, posebno što u ovom timu Partizana ima iskusnih igrača koji su igrali mnogo evropskih utakmica, a i kao klub smo iskusni. To jeste naša prednost.

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Brelgija se pokazala kao mesto uspeha za Partizan (Anderleht za Ligu šampina), a u svojim redovima iam igrače poput Markovića i Vitasa koji su igrali u Belgiji - koliko je to značajno pred dusel sa Šarlroa?

- Znači svima, to je jeddno leo iskustvo, ti raniji uspesi, tako da sigurno može da bude samo plus za ovaj meč.

Da li bi Šćekić mogao da bude ključ Partizanove igre sutra, kao osigurač ispred odbrane?

- Narfavno, on je igrač koji je specifičan, donosi čvrstinu. Mada, bio je bolestan, imao je temperaturu i ne znam koliko je spreman za ritam cele utakmice. Videćemo, nedoumica postoji. Lutovac nije tu, i njega je napao virus, a nije korona. Danas je slična situacija sa Vitasom, ali dobro je, držimo se.

Da li je Suma psihološki spreman da počne meč sa klupe?

- Pričali smo na tu temu i rekao mi je da je spreman na sve. Nije u ritmu zbog crvenog kartona iz Novog Sada. Napravili smo dogovor, kaže da će za tim i klub uraditi sve. Baš sam zadovoljan tim razgovorom.

Da li Natha treba očekivati na zadnjem veznom ili na poziciji iza napadača?

- On se mnogo bolje oseća kada ima veći teren ispred sebe, kad je licem okrenut ka golu. Može i bliže golu, ali bolje se oseća malo povučenije, to mu je prirodna pozicija.

Da li ćete vi želeti da kontrolišete utakmicu ili ćete se opredeliti za drugačiji pristup?

- Generalno, mi smo Partizan i želimo da kontrolišemo utakmicu, mada sve zavisi i od toga kako nam se nametne protivnik. Ali postavkom ću dati do znanja protivniku i javnosti kako želimo da igramo. Ali ima različitih tumačenja igre. Imamo 90 minuta, a ja volim od starta da kontrolišem utakmicu, da ne čekam. Posle se možemo čuvati.

FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Da li ste od Asana tražili informacije o jednom od najvažnijih igrača belgijskog tima, Rijote Marioke?

- Sa Asanom jedva mogu i ovo što od njega tražim da se sporazumem, ali srećom sve razume. Sad još i da ga opterećiujem da mi skautira, nema potrebe. Skauti su naši to odradili, tako da su igrači dobro potkovani pred meč, informisani o svakom njihovom igraču.

Odavno se nije desilo da neki klub kao sada Šarlroa dobije ovakav tretman u srpskim medijima - kao da je bauk.

- Mi smo gromada od kluba, to igrači znaju, tako igrači treba da se ponašanju, tu nema ništa čudno. Kada mediji predstavljaju nekog tako, to je zato jer zaslužuju, kao što su nas kritikovali posle Zlatibora. Imamo samopoštovanje, cenimo sebe, znamo ko smo i šta smo, nema tu alibija i preuveličavanja.

Iranci Rezai i Alizadeh su najozbiljnija pretnja, tu je i Morioka, ekipa deluje spremno i uigrano - da li ste im spremili neko iznenađenje?

- Znate šta, mi smo se spremali za njih, iznenađenja nema, važno je da igrači budu spremni, bez iznenađenja. Ima i taj igrač sa Jamajke, tako da smo spremili ekipu za sve njih.

Da li ste očekivali ovakav start Šarlroa, šest pobeda u šrvih šest kola?

- Nisam, ne verujem i da su i oni očekivali, ali smo shvatili da je to ekipa koja je dugo zajedno i zato su tako dobri, zato su i napavili rezultat. Iznenađenje jeste, ali nije slučajno.

Partizan je iskusniji kada je reč o evropskim utakmicama, može li to doneti prevagu?

- Jeste, igrači veruju da je to prednost. Imaju samopuzdanje za evropske utakmice, a oni su u boljoj poziciji sa tim rezultatima iz prvenstva. Da li će pobediti naše evropsko samopoouzdanje ili njihovo iz prvenstva, videćemo - zaključio je Stanojević.

Video: Fudbaleri Partizana složni: Šarlroa ozbiljan, ali prolazimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA