≫ 

Pobuna u bundesligašu: Igrači traže novac kog su se odrekli zbog korone, odbili da treniraju

Napeto je u Majncu

  • 0
adam salaj

Foto: youtube/Sport1TVhu

Burno je ovih dana u nemačkom bundesligašu Majncu gde je čak došlo do pobune igrača zbog toga što je klub sklonio iz tima napadača Adama Salaja. Zvaničan razlog je njegova forma i činjenica da nema mesta u timu, međutim nemački mediji su došli do informacije da je u pitanju njegov buntovnički potez zbog kojeg sada plaća ceh.

Naime, Salaj je navodno bio kolovođa ideje da se igračima vrati novac kojeg su se oni odrekli zbog pandemije korona visrua, u vreme kada je klub rezao troškove na sve strane.

Mađarski reprezentativac je označen kao prvi među jednakima u toj inicijativi, saigrači su bili uz njega, a sada kada je sklonjen iz tima, ni oni neće da treniraju. Odbijanje profesionalnih obaveza im može doneti određene probleme, ali su istrajni u solidarni prema saigraču.

U sredu se nisu pojavili u zakazano vreme na treningu, tačnije došli su u trening bazu, ali nisu izlazili na teren.

- Rekli smo Adamu da više nije u našim planovima - izjavio je sportski direktor kluba Rouven Šruder, prenosi Welt.

- Sa naše tačke gledišta, Adam neće imati veliku minutažu i stoga je bolje da se preorijentiše ka nekom drugom klubu, posebno zbog činjenice da ga čeka Evropsko prvenstvo sa Mađarskom, te su mu potrebne konstantne utakmice.

Salaja nije bilo u protokolu utakmice 1. kola sa Red Bulom, dato je samo šturo objašnjenje o razlozima izostanka, ali su nemački mediji saznali da je situacija na relaciji igrači - uprava vrlo zategnuta, a Mađar prvi na meti kluba.

Igrači, sa Salajem na čelu, su se pobunili zbog toga što uprava neće da im vrati novac kog su se odrekli u vreme korona krize. Smatraju da su izigrani, jer  je navodno dogovor bio da im se taj novac vrati kada se situacija stabilizuje.

Kada su igrači doznali da Salaju nije dozvoljeno da trenira zajedno sa ostatkom ekipe, pobunili su se i odbili da izađu na teren.

U međuvremenu su obavili razgovor sa predstavnicima kluba, kojima su jasno poručili da neće izvršavati svoje obaveze sve dok Salaja ne vrate u ekipu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA