Dinamo prodao klinca za 16 miliona: Još jedan posao Modrih o kom Zvezda i Partizan mogu da sanjaju

Gvardiol će od naredne sezone igrati za Lajpcig

  • 13
Zoran Mamić, Dinamo Zagreb Foto: Tanjug/AP/Szilard Koszticsak/MTI

Zagrebački Dinamo nije imao kud posle eliminacije od Ferencvaroša u kvalifikacijama za Ligu šampiona, finansijski gubitak nastao tim porazom se morao nadoknaditi, a kako drugačije nego prodajom igrača.

Zagrepčani, na njihovu sreću, imaju dovoljno aduta da zarade, pa je tako supertalentovani Joško Gvardiol upisan na listu fudbalera na čijoj će prodaji "Modri" zaraditi ozbiljan novac.

Kako prenosi Jutarnji list, posao je došao do samog kraja i Gvardiol će postati igrač Lajpciga, s tim da će ostati u Dinamu šest meseci ili do kraja sezone, jedino to još nije definisano.

Gvardiol ima tek 18 godina, sakupio je tek 18 utakmica za Dinamo, ali je i pored toga uspeo da isposluje veliki transfer i za sebe i za klub iz Zagreba u kojem je ponikao.

Prema informacijama hrvatskih medija, Dinamo će na ime transfera tinejdžera zaraditi 16 milijona evra fiksno, a u zavisnosti od toga da li ostaje u klubu još šest meseci ili godinu, trebalo bi da zaradi još 3 miliona evra.

Ovaj transfer spašava Dinamovu finansijsku situaciju nakon ispadanja od Ferencvaroša i propale prilike plasmana u Ligu šampiona. Novac koji će uplatiti mnemački klub, kome je Dinamo prošle sezone prodao i Danija Olma, doprineće da hrvatski prvak mirno izgura sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    23. septembar 2020 | 22:51

    J..o vas dinamo...

  • Oppo

    23. septembar 2020 | 22:45

    Za licemere, odlucite da li podrzavate prodaju dece iz omladinkse skole ili ne, ovo je vec smesno...kad Partizan proda Pavlovica za 10 a za nesto vise od toga planira Stevanovica to je tragedija, bruka, jad a kada to rade u komsiluku to je nikad bolji potez. Odlucite se pa ponovo napisite naslov i drzite ga se u svim slicnim vestima...

  • Pkv

    23. septembar 2020 | 23:13

    Pa Sadik vredi 15 mil, ali ne damo ga ispod 20milki..Tako rece Savo i Ilijev..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA