Sve o meču Šarlroa - Partizan: Ko je najveća opasnost po crno-bele, ko je u prvih 11, ko je favorit?

Belgijanci smatraju da su forma i domaći teren ključ pobede, crno-beli, pak, veruju u sebe i nadaju se iznenađenju

  • 22
FK Partizan, Sarloa Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Sizifov posao večeras očekuje Partizan od 19. časova u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, jer ako crno-beli izađu kao pobednici sa teškog gostovanja u Belgiji, moći će mirne duše da konstatuju da su “jednom nogom” u grupnoj fazi takmičenja. Šarlroa je tim u usponu, lider “Župiler lige”, koji od početka takmičenja ne zna za poraz i veruje da će prednost domaćeg terena iskoristiti na najbolji način protiv crno-belih.

Obostrani respekt postoji, oba tima su svesna da sve što su planirali staje u 90 minuta, jer popravni ne postoji, a Telegraf vam donosi nekoliko činjenica u vezi sa predstojećom utakmicom, koja je i za jedne i za druge verovatno najteža od početka sezone.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč između Šarlroa i Partizana se igra u jednom od dva uobičajena termina za Ligu Evrope, od 19.00 časova na stadionu u istoimenom gradu. Direktan TV prenos je obezbeđen na sportskoj televiziji Arena Sport 1, kao i na Javnom servisu RTS 1.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

KZŠ konferencija FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Čini se da bolji momenat za odigravanje meča sa Partizanom Šarlroa nije mogao da odabere. Ekipa se nalazi na vrhuncu form, jer od 8. avgusta, kada je počelo prvenstvo u Belgiji nije izgubila nijedan meč, već je vezala šest uzastopnih pobeda uz gol razliku 12:2. Navedene činjenice su dovoljan poziv za oprez crno-belima, koje očekuje vraški težak posao u Belgiji.

Prošle godine u ovo vreme, sa istovetnim igračkim kadrom, Partizan je bio jedan od timova koji je plenio napadačkim, atraktivnim fudbalom i nije previše respektovao ko god se nalazio sa druge strane terena. Da je u takvoj formi danas, navijači crno-belih bi verovatno bili mirni pred utakmicu sa Šarlroa.

Ipak, mnogo toga se izdašavalo u Humskoj u proteklom periodu, došlo je i do promene šefa struke, a tim je nakako izgubio nit i još uvek traži sebe. Rezultati su tu, ali igra varira po sistemu toplo-hladno i gotovo je nemoguće proceniti trenutne mogućnosti i domet ekipe.

Zdravstveni bilten

FK Partizan, aerodrom, FK Šarlroa Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Domaćin već duže vreme ne može da računa na Masima Bruna i Senegalca Diandija, a po rečima trenera – Karima Belosina dan pred utakmicu - svi ostali igrači spremni. To znači da su se oporavili Gijom Žile i Japanac Marioka, koji je imao problem sa leđima.

Sa druge strane, crno-beli robuju prehladi, zbog koje je proteklog vikenda van stroja bio Aleksandar Šćekić (oporavio se), dok je Aleksandar Lutovac ostao u Beogradu zbog temperature. Isti problem je juče zadesio i štopera Uroša Vitasa, no, on je sinoć bio sa ekipom na treningu, pa se očekuje da će biti spreman za duel sa Belgijancima.

Još od ranije Partizan ne može da računa na Rajka Brežančića.

Najveća opasnost za Partizan

Rjota marioka Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ofanzivni deo tima je najveća snaga Šarlroa i to se već danima provlači u svakoj priči u vezi sa današnjom utakmicom. Japanac Rjota Marioka je “mozak ekipe”, tu je i iskusni Žile, sa kojim je Partizan već imao posla davne 2010. godine kada je upravo pod palicom Aleksandra Stanojevića eliminisao Anderleht na putu ka Ligi šampiona.

U napadu su najopasniji Iranac Kaveh Rezai i Šamar Nikolson, ali na stranu individualni kvalitet, “svedoci” tvrde da belgijski tim karakteriše zajedništvo na terenu i to im trenutno donosi rezultate.

Bilo bi sjajno da Partizanovi internacionalci danas konačno sinhronizovano prorade i uz pomoć Lazara Markovića i mladog Filipa Stevanovića nađu način da “otključaju” Šarlroa. Prošle sezone su “radili kao sat”, ove stihijski traže formu, ali je nesporno da imaju iskustvo da prelome ovako važan meč.

Ko je favorit na kladionicama?

Kladioničari prednost daju domaćinu. Pobeda Šarlroa se vrednuje kvotom 1.85 (ili 1.90), remi sa 3.55, a uspeh Partizana na gostujućem terenu bukmejkeri plaćaju od 3.90 do 4.40.

Ko sudi?

Bobi Maden Bobi Maden; Foto: MN Press

Duel 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Šarlroe i Partizana, sudiće škotski arbitar Bobi Maden. Radi se o arbitru koji je svojevremeno delio pravdu na utakmici Crvena zvezda - Keln (1:0) u Beogradu, 2017, a isti arbitar je sudio i u prošloj sezoni Lige šampiona, na utakmici Bajern - Crvena zvezda (3:0).

Reč aktera:

Karim Belosin, trener Šarlroa:

- Partizan je tim koji je navikao da igra Evropu, da igra vodeće uloge u svom šampionatu, sa igračima iz inostranstva... Biće to težak dvoboj. Mi ćemo morati da budemo na visokom nivou i pružimo sve kako bismo mogli da pobedimo kod kuće.

Da, postoji pritisak oko kluba, to je dobra stvar i moramo da imamo veze s tim. To nas mora gurnuti, da pokušamo da nadmašimo sebe. Neki su već igrali u Evropi, a za druge je to šegrtovanje. Celim bićem treba da pružimo maksimum i, pre svega, da radimo ono što najbolje umemo, da igramo fudbal.

Ne treba da očekujemo da ćemo dobiti poklone. Sve što možemo imati, moramo ići po to. Moraćemo biti prisutni ovog četvrtka, ne postavljajući previše pitanja, dajući sve da ne bismo zažalili.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana:

KZŠ konferencija FK Partizan Aleksandar Stanojević; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Generalno, mi smo Partizan i želimo da kontrolišemo utakmicu, mada sve zavisi i od toga kako nam se nametne protivnik. Ali postavkom ću dati do znanja protivniku i javnosti kako želimo da igramo, iako ima različitih tumačenja igre. Imamo 90 minuta, a ja volim od starta da kontrolišem utakmicu, da ne čekam. Posle se možemo čuvati. Igrači veruju da je njihovo iskustvo u Evropi to prednost. Imaju samopuzdanje za evropske utakmice, a oni su u boljoj poziciji sa tim rezultatima iz prvenstva. Da li će pobediti naše evropsko samopoouzdanje ili njihovo iz prvenstva – videćemo.

Očekivani sastavi

FK Partizan, sastav, Aleksandar Stanojevic, Šarloa Očekivana postava Partizana; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Šarlroa (4-4-2): Peneto, Busi, Viljem, Desolej, Kajembe, Ilajmaharitra, Marioka, Fal, Žile, Rezai, Nikolson

Partizan (4-4-2): Stojković, Miljković, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Natho, Asano, Stevanović, Marković, Sadik

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fontana

    24. septembar 2020 | 14:05

    Svim ♥️ uz Sarloa

  • Boke

    24. septembar 2020 | 13:20

    Ajmo Belgijanci pet kom u crnu rupu

  • Ramaro

    24. septembar 2020 | 13:58

    Koji su ovi zluradi komentari. Radovati se unapred i predvidjati i prizeljkivati tudju nesrecu. Dok je ovakva atmosfera izmedju onih koji upravljaju klubovima i onih koji za njih navijaju nema nama boljitka. A krstimo se svakog dana i na terenu i van terena ne bi li nam onaj Gore pomogao. Ali ne vredi kada je to sve lazno i neiskreno kao i u politici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA