Bio na spisku kad nije igrao u Benfici, nema ga kad dominira za PAOK: Ovako selektor to "objašnjava"

Selektor jeste objasnio zašto sada ne igra, ali nije do kraja pojasnio zašto je ranije bio na spisku iako nije igrao

  • 9
Andrija Živković, Fudbalska reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković održao je konferenciju za novinare posle spiska reprezentativaca koji je objavio pred duel baraža protiv Norveške 8. oktobra u Oslu, kao i za dve utakmice Lige nacija protiv Mađarske i Turske.

Osim duela protiv Norveške, gde je seletkor istakao da ne oseća pritisak, kao i da nije smak sveta ako Srbija ispadne od Skandinavaca, on je pojedinačno objašnjavao i to što su se određeni igrači našli na spisku, a neki ne.

Luka Milivojević

 

ALEKSANDAR MITROVIC

Foto: MN Press

- Upravo zbog kratkog perioda u kojem imamo tri bitne utakmice, a svaka ima svoj cilj, mada je možda ova prva protiv Norvežana najvažnija, ali nije presudna, ne možemo da znamo ko će igrati, to zavisi od njih, kada se okupimo, vidimo protivnika, onda ćemo se opredeliliti. Da potenciramo neko ime kao Luku Milivojevića, nema potrebe. Luka iz objektivnih razloga nije bio tu na prošlom spisku, imao je povredu. Hoćemo da napravimo dobru atmosferu pred meč, da dođemo do kompaktnosti i da iz toga stvaramo rezultat.

Razmišlja li da igra sa Mitrovićem i Jovićem u napadu?

 

SERBIA

Luka Mitrović i Luka Jović; Foto: MN Press

- Naravno da te detalje neću iznositi. Svako od nas trenera želi da pomeri igru na njihovu trećinu, biće to deo taktike, sam detalj u odgovoru je da mi moramo da igramo na svoj kvalitet, koliko će to biti, ne zavisi samo od nas, tiče se i psihologije - kaže Tumbaković.

"Ovaj spisak je najbolje što Srbija ima"

 

- Hoću da verujem u ovu grupu igrača, ovo je možda i najbolje što Srbija ima. Možda bi neki kolega mogao da napravi i bolju, ali u ovom trenutku ja verujem da je ovo najbolje što Srbija ima. Ako je najbolje, moramo da verujemo. Ja verujem da ova ekipa može mnogo bolje od onoga protiv Turske. U ovom periodu su imali mnogo više treninga, utakmica, ulazue u ritam, neki su počeli da daju golove i normalno da su moja očekivanja da ova ekipa može mnogo bolje. Šta će biti posle toga, ima vremena, bože moj. Uvek razmišljam o pozitivnim stvarima, dobroj atmosferi i ambijentu, da momci daju maksimum, ako su Norvežani bolji, svaka čast.

Zašto Andrija Živković nije na spisku sada kada dominira u PAOK-u, a bio je na spisku kada nije igrao za Benfiku?

 

Andrija Živković, PAOK

Andrija Živković; Foto: Prinstscreen/Twitter/PAOK

Novinari su Tumbakovića pitali kako objašnjava to da Andrija Živković nije na spisku, iako je za kratko vreme bljesnuo u PAOK-u posle transfera iz Benfike, koju je svojim golom izbacio, a svojevremeno je pozivan i kada nije igrao u Benfici. Takođe je upitan i zašto je Đorđe Nikolić dobio šansu pre Živka Živkovića, koji godinama dominira na golu PAOK-a.

- Jako dobro poznajem prvu dvojicu apostrofiranih, i Živka i Andriju Živkovića, veliki su potencijal, pratimo ih obojicu. Malo bi bilo neprofesionalno da Andrija koga cenim kao igrača i koji će sigurno biti na spisku u budućnosti kada bude u formi, bude sada tu. Odgovor je u tih 20 dana koliko je u novom klubu, on će biti brzo na spisku - odgovorio je Tumbaković, ali je izbegao odgovor na činjenicu zbog čega je Andrija pozivan i kada nije igrao za Benfiku, a potom se osvrnuo na Živka Živkovića.

Zašto je Đorđe Nikolić u prednosti u odnosu na Živka Živkovića?

 

- Živko Živkovi je isto evidentiran, tu je, ali mi imamo tri golmana za spisak, a sada smo dodali i Nikolića koga smo hteli da vidimo, biće prilike i za Živka Živkovića.

Zašto Lazara Ranđelovića nema ni na mapi?

 

Još jedan igrač iz Grčke igra u neverovatnoj formi, ali ga nema ni na mapi na spisku reprezentacije - Lazar Ranđelović iz Olimpijakosa.

Lazar Ranđelović

Lazar Ranđelović; Foto: AP/Tanjug

- Mali Ranđelović, njega isto pratimo, on ima specifičnu ulogu u svom klubu, sigurno da će i on dobiti šansu, neka nastavi da igra ovako kako igra, vrata reprezentacije su mu otvorena - istakao je Tumbaković.

Matić je za mene zatvorena priča

 

- Matić sigurno nedostaje reprezentaciji. Obavili smo prijateljski razgovor, njegov stav je bio isključiv, on je doneo tu odluku sa svojom porodicom i klubom, hteo sam da ga ubedim da je njegova igračka uloga i dalje potrebna Srbiji. Trenutno ne vidim prostor da on može da promeni odluku i to je za mene zatvorena priča. Ako se odluči, vrata reprezentacije su mu uvek otvorena - zaključio je Tumbaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    24. septembar 2020 | 14:11

    Zato sto sad ima klub... Eto zasto nama sluzi repka da bi se prodali igraci,evo je cist dokaz Menadzerska reprezentacija Nadam se da ce biti objavljen ovaj komentar

  • Gogi

    24. septembar 2020 | 14:46

    O Boze pored ovakog selektora nama nije potreban protivnik da bi izgubili ali bas me briga ko njih uopste jos prati?

  • Sneza kantrimen

    24. septembar 2020 | 15:11

    Promenio menadzera sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA