≫ 

Morao je biti on! Martinezov oproštaj sa stilom i nova kruna Bajernove evropske dominacije!

Bavarci savladali Sevilju u finalu Superkupa Evrope posle produžetaka - 2:1

  • 0
Hungary Soccer Super Cup Foto: Tanjug/AP

Morao je biti on! Teško da je Havi Martinez (32) mogao da zamisli lepši oproštaj od crvenog dresa Bajerna nego golom za titulu u Superkupu Evrope. Šampion Starog kontinenta potvrdio je klasu i kvalitet i u okršaju sa Seviljom koju je svaladao u Budimpešti sa 2:1 posle produžetaka.

Bio je ovo i prvi meč pod okriljem UEFA koji je odigran pred publikom otkako je nastavljena sezona posle pandemije korona virusa, a blizu 20.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu u Budimpešti videlo je sjajan duel dva top tima koji su bili najbolji prethodne sezone u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Sevilja je bolje otvorila meč, a već u 13. minutu Okampos je realizovao najstrožu kaznu posle neopreznog faula Alabe. Bajern je bio bolji u prvom poluvremenu, a posle nekoliko promašaja Milera, Pavara i Levandovskog iz dobrih pozicija, do izjednačenja je stigao u 34. minutu kada je Leon Gorecka krunisao lepu akciju za 1:1.

Drugo poluvreme je počelo sjajnom prilikom za De Jonga kojem je Nojer majstorski skinuo zicer. Potom su Levandovski i Miler postigli sjajan pogodak koji je VAR poništio zbog ofsajda u začetku akcije.

Orvoren smo fudbal geldali u većem delu utakmice, a do kraja regularnih 90 minuta El Neziri je u 87. propustio šansu da donese trijumf Sevilji i ipak malo iznenađenje imajući u vidu snagu Bajerna.

Šampion Evrope je bio bolji u dodatnih pola sata. Mašinerija Hansi Flika je ponovo pokazala da može više da pretrči od rivala, kao onomad u Lisabonu, a ključni detlaj usledio je u 99. minutu kada je Havi Martinez ušao u igru.

Zahvalan igrač, veteran koji se koliko sutra vraća u matični Atletik Bilbao dočekao je svoj minut slave u finišu prvog produžetka.

Kao u većem delu karijere ponovo je majstorski pratio prekidi i korner svog tima i baš onako kako je najčešće davao golove glavom reagovao i pogodio u 104. minutu za trijumf Bajerna.

Pobedu i novi trofej kojim su zaokruženi vreć osvojeni pehari u Ligi šampiona, Bundesligi i Kupu Nemačke i najlepši oproštaj baskijskog majstora.

Pride, Bajern je ovom pobedom postao prvi tim u ligama petice koji je trijumfovao u 23 vezane takmičarske utakmice čime je oborio rekord Reala i Karla Anćelotija od 22 koji je postavljen 2014. godine.

Nezustavljiva mašinerija koja je uzlea četvrti trofej za tri meseca. Nastaviće se...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA