≫ 

Kraj Partizanove evropske priče, Belgijanci posle produžetaka eliminisali crno-bele!

Crno-beli poraženi uprkos dobroj igri

takuma asano

Foto: partizan.rs

Partizan u narednoj sezoni neće igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, pošto je posle produžetaka eliminisan od belgijskog Šarlroa - 2:1.

Posle regularnog dela meča rezultat je bio 1:1, golovima Demijena Desolea za domaćina i Sejdube Sume za goste, ali je crno-belima, koji su bili bolji rival tokom većeg dela meča, u drugom produžetku presudio Iranac Rezai, sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Pogledajte gol kojim je Šarlroa prošao u plej-of za Ligu Evrope, a Partizanu zatvorio vrata plasmana u narednu fazu.

Da nije bilo propusta na samom početku utakmice i gola Belgijanaca posle kornera, prilikom koga je u dva navrata kiksnula odbrana i verovatno "poljuljala" plan utakmice, Partizan je mogao da ubira mnogo više plodova u prvom delu meča.  U tom 9. minutu Šarlroa je izveo korner, prvi udarac je Stojković odbranio, ali je na odbitak naleteo Demijan Desole i pogodio kroz noge Umaru Sadiku, koji je pokušao da izblokira šut, no, lopta je završila u mreži – 1:0.

U polju Partizan u prvom delu nije bio ništa slabiji rival od belgijskog tima, štaviše, imao je loptu možda i duže vremena u posedu, na čemu je trener Stanojević i insistirao, savim dobro su crno-beli kontrolisali i prostor, koncipirajući igru ili u srednjoj zoni ili, pak u polju protivnika koga su napadali visoko.

Problem se, kao i do sada, javljao u poslednjoj trećini terena, u završnom pasu, gde Partizan jednostavno nije imao rešenje, tim pre što se Šarlroa u defanzivnom bloku oslanjao na pet fudbalera i bio je veoma teško probiti taj "živi zid".

šarlroa - partizan

Foto: Partizan.rs

Dodatni problem je takođe predstavljalo i slabije izdanje krilnih igrača Takume Asana i Filipa Stevanovića, koji nisu bili u pravom ritmu, bilo u situacijama kada vezisti Natho, Zdjelar ili Marković “donesu” loptu, bilo kada treba da pomognu Umaru Sadiku, koji je muški "potukao" sa defanzivcima Šarlroa, ali naprosto nije mogao sam da se izbori. Ono što je takođe upadalo u oči je izostanak udaraca na gol, jer su crno-beli u nekoliko situacija nadomak kaznenog prostora, umesto da šutiraju, pokušavali da odigraju pas kroz "šumu nogu" i tako traćili mogućnosti, koje su se otvarale.

Na kraju, sve se svelo na nekoliko jalovih pokušaja, pre svega Uroša Vitasa posle prekida (preko gola) i na dobru akciju Asana i Sadika u smiraju prvog dela, u kojoj je Nigerijac zamalo zakasnio da skloni loptu ispred istrčalog golmana Penetoa. Sa druge strane, Šarlroa takođe nije oduševio, iako je trenutno u boljoj formi od Partizana. Belgijanci su posle vodećeg gola donekle “umrtvili” igru, ali je primetno da su imali problem u organizaciji napada, pogotovo kada bi Partizan izlazio visoko.

takuma asano

Foto: Partizan.rs

Ništa bolje nisu Belgijanci izgledali ni na polovini crno-belih, jednako nisu imali ni ideju, niti ozbiljan pokušaj ka golu Vladimira Stojkovića, ali ih je “hranio” taj jedini gol i omogućavao im da koliko-toliko kontrolišu dešavanja na terenu. Uvideo je Stanojević da Filip Stevanović nije na očekivanom nivou, pa ga je u drugom delu zamenio Sejdubom Sumom, koji je za kratko vreme u nastavku uradio mnogo više nego svi ofanzivci zajedno u prvih 45 minuta.

To je, naravno, uslovilo i neka pomeranja, pa se Lazar Marković pomerio na bočnu poziciju, dok se Suma priključio Sadiku u napadu i preuzeo organizaciju igre u svoje ruke. Gvinejac je uneo pravu pometnju u redove Šarlroa, tako što je prvo u 50. minutu umakao čuvarima i raspalio po lopti iz dobre pozicije, ali je izblokiran u poslednjem momentu. Već u sledećem napadu, Partizan je stigao do izjednačenja i to na krilima Sume. Gvinejac je ispratio akciju Asana koji se izvukao na desnu stranu i uputio centaršut po zemlji, lopta je došla na peterac, gde je vezista čekao spreman i prikucao je pod prečku - 1:1.

Gol je dodatno podigao samopouzdanje crno-belih koji su značajno ubrzali igru u odnosu na prvi deo meča, a uz to nisu odustajali od svog plana igre. Napadali su visoko defanzivce belgijskog tima, onemogućavali im da unesu loptu u igru i razviju napad, “gušeći” već u ranoj fazi najkreativnije igrače rivala. U napadu se sve i dalje vrtelo oko Sume, koji je mučio direktne rivale, ali je i razigravao saigrače, pa je tako imao nekoliko sjajnih akcija sa Markovićem, Sadikom, sa kojim je u 75. minutu izbacio celu odbranu domaćina, ali je u poslednjem trenutku malo odgurnut, pa je velika prilika otišla u nepovrat.

Kako je vreme odmicalo, igrači Šarlroa su postajali sve nervozniji, jer su bili u podređenom polužaju bez rešenja za agresivnu igru Partizana. Istina, imali su Belgijanci jednu solidnu priliku preko Busija, ali je crno-bele spaslo što se fudbaler dvoumio između centaršuta i šuta, pa je lopta završila pored gola. U završnici je Partizan ponovo pojačao pritisak i malo je nedostajalo da ambicija urodi plodom, jer je Suma u 85. minutu, posle dodavanja Markovića, ponovo izbacio čuvara, ali je šutirao visoko preko gola.

Uzvratio je pred sam kraj Šarlroa preko Desolea, strelca prvog gola, koji je posle prekida umakao odbrani crno-belih, ali je njegov udarac glavom završio pored gola. Sudija Maden je ubrzo označio kraj meč i odlazak u produžetke!

miljković

Foto: partizan.rs

Opao je, logično, ritam u “doigravanju”, iako je u 93. minutu Šarlroa, posle kontranapada, došao u dobru poziciju, ali je udarac Rzaija sa desetak metara sjajno izblokirao Miljković, uz Sumu jedan od najboljih igrača Partizana na meču.

Uvidevši da se u centralnom delu terena otvara previše prostora, Stanojević je na teren poslao Aleksandra Šćekića, umesto Natha, kako bi zatvorio prilaze svom golu. Nije baš isprva uspelo, jer je i Nikolson bio u dobroj poziciji, u 101. minutu, no, Maki Banjak je bio spreman i blokirao je taj pokušaj.

Samo što je počeo drugi nastavak, Šarlroa je iz drugog udarca ka golu Vladimira Stojkovića postigao drugi gol. Svemu je prethodila akcija domaćina po levom boku, koju je prekinuo Bojan Ostojić na 20-tak metara od gola, ali je prilikom uklizavanja odigrao rukom. Rezai je namestio loptu i majstorski pogodio bliži ugao i to tako što je lopta “očešala” samu stavivu, pa čuvar mreže crno-belih nije imao šanse – 2:1.

Pokušao je Partizan da uzvrati, imao još dva pokušaja preko Uroševića i mladog Stojkovića, i makar se domogne jedanaesteraca, ali se videlo da je gol “presekao” crno-bele i jednostavno više nije bilo snage za rezultatski povratak.

TOK MEČA

Šarlroa - Partizan 2:1

(Desoleil 10, Rezai 108 - Suma 53)

PRODUŽECI

118. minut - Navalili su crno-beli iz svih oružja ka golu Belgijanaca, Suma je imao šansu da poravna, ali je izblokiran. Potom je Denis Stojković pokušao, i on je izblokiran. Akcija Beograđana zaustavljena je potom zbog ofsajda.

111. minut - Gurnuo je Stanojević u vatru mladog Denista Stojkovića, izašao je Asano. Može li mladi napadač Partizana da vrati egal?

108. minut - GOL, 2:1, Rezai vratio prednost Belgijancima. Šteta, jedna bezazlena situacija dovela je do pogotka Šarlroe. Ostojić je u klizećem startu loptu pokupio rukom, sudija je svirao prekid za domaći tim, a Rezai postigao efektan gol preko "zida".

102. minut - Maki Banjak je sada lišio Stojkovića ozbiljnih muka, uklizao je Kamerunac u šut Nikolsona, loptu odbio u korner. Bilo bi drame da je ovaj šut prošao ka golmanu Partizana..

98. minut - Evo Šćekića u igri, ušao je umesto Natha. Osiguraće Stanojević odbranu sa Crnogorcem.

93. minut - Opasno je bilo pred golom Partizana, busi je istrčao po desnom krilu, "zavrnuo" ka saigraču na penalu, ali je Miljković još jednom sjajno odreagovao, telom blokirao udarac.

KRAJ REGULARNOG DELA

87. minut - Dve opasne situacije pred golom Partizana koje, srećom, nisu rezultovale golovima Belgijanaca. Najpre je strelac gola Desoleil glavom prebacio loptu preko gola Stojkovića na asistenciju Marioke, a onda je Miljković sjajno intervenisao klizećim startom, sprečio napadača Šarlroa da se ustremi ka Stojkoviću.

83. minut - Ne žele ni jedni ni drugi produžetke i dodatnu dramu. Partizan korsti svaku priliku da navali na gol rivala, a Suma je imao još jednu šansu da potpuno preokrene meč. Šutirao je sa 17 metara, preko gola.

78. minut - Imao je sada sreće Partizan, Busi je šutirao, ali i promašio u dobroj šansi. Ubacio se iz drugog plana, po desnoj strani i tukao po zemlji, pored druge stative...

75. minut - Suma, šansa, velika šansa! Ukazala se sjajna pozicija za Sumu iskosa sa desne strane, ali je loše zahvatio loptu, kao da mu je prešla preko stopala, pa je i udarac bio neprecizan. Šteta!

67. minut - Opasan je Suma, vrlo nezgodan, i kad tuče sa distance. Šutirao je sa skoro trideset metara Gvinejac, a golman belgijskog tima tek iz drugog pokušaja ukrotio loptu.

64. minut - Napadaju Belgijanci, Nikolson je zapretio Stojkoviću, nije to bio udarac koji bi zakomplikovao situaciju za crno-bele.

61. minut - Partizan je od gola mnogo bolji tim, može se pokazati i kao prelomni trenutak meča, tačka preokreta, jer su se crno-beli poptuno probudili od tog momenta.

53. minut - GOOOOOL, 1:1, Suma! Pokazala se kao pun pogodak odluka Stanojevića da uvede Sumu umesto Stevanovića, Gvinejac je uneo preko potrebnu živost u navalu crno-belih, bio u pravo vreme na pravom mestu na asistenciju Asana - pogodio za egal u Belgiji! Može ovo Partizan da okrene u svoju korist, Šarlroa ne pokazuje da je u bilo čemu bolji od srpskog tima.

46. minut - Stanojević je uveo Sumu, Stevanović je završio meč. Goranov je na drugoj strani ušao umesto Golizadeha.

POLUVREME

takuma asano

Foto: Partizan.rs

41. minut - Umrtvili su Belgijanci utakmicu, Beograđani ne mogu da nađu pukotinu u linijama rivala, Marković je van ritma, Asano je sada pokušao da ugrozi gol Šarlroa. Ipak, izblokiran je njegov šut.

33. minut - Skraćeni korner izveli su igrači Partizana, no stameni Rezai je najbolej skočio na prvoj stativi i izbacio loptu daleko od gola. Mogao je ovde PArtizan da traži šansu, međutim nije Natho najbolje izveo prekid.

šarlroa - partizan

Foto: Partizan.rs

31. minut - Partizan je bez šanse u pola sata utakmice. Jesu pomerili crno-beli težište igre na polovinu rivala, ali su bezopasni.

19. minut - Korner za Partizan posle obećavajuće kombinacije i umalo bega Asana od čuvara. U poslednji čas je stigla intervencija defanzivca Belgijanaca ispred Japanca. Posle kornera, Vitas je bio najviši u skoku, ali je tukao glavom preko gola.

12. minut - Obećavajući napad izveli su gosti, Marković je bio u prodoru, ali je u poslednji čas stigla intervencija defanzivca Šarlroa, čista, na loptu, iako je isprva možda delovalo da ima elemenata za penal.

10. minut - GOL, 1:0. Vodi Šarlroa, strelac je kapiten Dorian Desoleil. Kiksnula je kompletna odbrana crno-belih posle kornera. Stojković je odbranio prvi udarac, ipak nije mogao ništa kod pokušaja Desoleila, koji je sa pet metara iskosa stigao do lopte pre Sadika i matirao Beograđane. Statični su bili crno-beli u ovoj situaciji.

8. minut - Prvi udarac ka golu Šarlroa, i prvi uoššte na utakmici, uputio je Miljković. Nije to bio šut za brigu Belgijanaca.

1. minut - Zanimljiva situacija u 5. sekundi meča, Rezai se sudario sa Markovićem i pao na travu držeći se za lice. Srećom, nije bilo težih posledica ni za jednog ni za drugog, pa je meč ubrzo nastavljen.

uprava partizana u belgiji

Foto: Partizan.rs

ŠARLROA - PARTIZAN (19, Arena Sport 1, RTS)

Šarlroa (5-3-2): Peneto - Fal, Busi, Viljems, Desolej, Kajemb - Ilajmaharitra, Morioka, Golizadeh - Rezai, Nikolson.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miljković, Vitas, Banjak, Urošević - Zdjelar, Natho - Asano, Marković, Stevanović - Sadik.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m.m

    24. septembar 2020 | 22:34

    FSS i Sudije krivi za ispadanje Partizan iz Evrope!!!!!!!!

  • YYY

    24. septembar 2020 | 22:30

    Nista njofra, okrecete se prvenstvu. Bice zestoka borba za 3.mesto.

  • 5

    24. septembar 2020 | 22:30

    POSLE OVOG MEČA SATNIK VREDI 100 …dinara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA