≫ 

Stanojević posle eliminacije Partizana, miran i realan: Igračima zameram samo jednu stvar

Trener crno-belih hladne glave sumirao poraz i eliminaciju iz Evrope

  • 53
FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Trener Partizana Aleksandar Stanojević sumirao je poraz od Šarlroe koji znači i eliminaciju Beograđana iz Evrope za ovu sezonu.

- Čestitamo protivniku na prolazu, mislim da smo danas bili konkretniji, imali smo više šansi koje nismo iskoristili, primili smo golove iz prekida, ali dobar tim ide dalje. Nemam šta više da dodam - rekao je na početku konferencije za medije strateg crno-belih.

Na konstataciju novinara da Partizan nije imao šut u gol u prvom poluvremenu i da se probudio tek posle gola, Stanojević je rekao:

- Igrali smo tešku utakmicu na strani protiv dobrog protivnika, nije lako ni napraviti šanse protiv takvog rivala. Oni su najmanje golova primili prošle godine, ove su prvi, tako da je jednostavno bilo teško. Drugo poluvreme smo imali šanse, Suma je ušao u drugom jer nije bio u ritmu, takav je bio dogovor. Doneo nam je rezultat i ono što smo od njegaa očekivali. Nisu ni oni imali neke šanse, nisu nas ugrožavali osim iz tih prekdia iz kojih su došli do golova.

Koliko je utakmica odudarala od onog što ste zamislili?

- Sigurno da u prvom poluvremenu nismo bili dobri u ofanzivnoj fazi, nismo bili dovoljno opasni, ali kažem, to je jedino što mogu da im zamerim. Kontrolisali smo protivnika koji je vrlo opasan, koji je prvi u Belgiji, koji ima šest pobeda iz šest utakmica. Kontrolisali smo ih tako da nas nisu ugrožavali, nisu bili opasni danas. Bili su bolji, dominantiji fizički, ali ono što je trebalo mi da uradimo nismo uspeli da budemo dovoljno opasni. To je nešto što je odudaralo od onog što smo se dogovorili.

šarlroa - partizan Foto: Partizan.rs

Jedno od pitanja za trenera Partizana glasilo je da li se kaje što Suma nije od starta krenuo?

- Nije u ritmu Suma, nismo mogli od starta sa njim. Utakmica, videli ste, traje 120 minuta i možda da je od starta krenuo ne bismo bili opasni. Uveli smo ga kasnije iz razloga što nam je doneo ono što nam je trebalo, i imali smo šanse. Žao mi je što nije postigao gol.

U kojoj meri eliminacija iz Evrope može biti bumerang za Superligu i lov na Zvezdu?

- Okrećemo se sada domaćem prvenstvu. Kažem, pokušavaćemo određene probleme da rešavamo i videćemo da li je to dobro ili loše, pokazaće vreme.

Partizan je u najmanju ruku bio egal sa ekipom koja trenutno vlada belgijskim fudbalom, što je donekle uteha za Stanojevića.

- Odjednom ispadne da Šarlroa nije bila na nekom nivou. Nije, jer im mi to nismo dozvolil. Do juče je to bila ekpa koja melje sve po Belgiji, a sad nisu, jer im to mi nismo dozvolili.

Igračima nije imao šta da zameri.

- Nema šta, idemo dalje, dali su maksimum, nismo postigli golove, ništa im ne zameram. Zadovolajn sam, pokazali se dobro, žao mi je što nismo prošli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • keles

    25. septembar 2020 | 08:08

    Citiraću Stanojevića iz vremena kada je bio omiljen Toletov trener: "Ako se žale da im nešto ne valja u domaćem prvenstvu, nek urade nešto u Evropi, a ne da ispadaju u predkolima". Šta je karma Stanoje. Gde je Karadžić sad, je li Stanoje?

  • Milan

    25. septembar 2020 | 07:36

    "Okrecemo se kupu jasara ahmedovskog"😂😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. septembar 2020 | 00:05

    Ех," громада" од стакла се распала. Ццццц😭😭😭😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA