Mesi ispljuvao upravu Barse zbog Suareza: Nisi zaslužio da te ovako šutnu, ali više me ništa ne čudi

Nova bura na Kamp Nou

  • 9
Lionel Mesi, Luis Suarez, FK Barselona Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Luis Suarez je posle 6 neverovatnih sezona u Barseloni napustio Nou Kamp i preselio se u redove velikog rivala - Atletiko Madrida. Njegov odlazak posebno teško je pao Lionelu Mesiju, koji je na Instagramu imao dirljiv oproštaj za svog prijatelja, koji najavljuje novu buru u Barsi, pošto je žestoko isprozivao upravu kluba zbog načina na koji je postupila prema Urugvajcu.

Mesi je bio na korak od napuštanja kluba, ali je na kraju postignut dogovor da ostane. Nakon toga je želeo da po svaku cenu zadrži Suareza na Kamp Nou, iako je novi trener Ronald Kuman u telefonskom razgovoru poručio da na njega ne računa.

Suarez je na kraju faktički oteren iz Barselone, a Atletiko je jednog od najboljih napadača sveta doveo bez obeštećenja, uz isplaćenih 6 miliona evra na račun Barse zbog određenih kauzula i bonusa.

Suarez je u Barseloni proveo šest godina i na 283 meča postigao je 198 golova, što ga čini trećim najboljim strelcem u istoriji kluba, koji se baš i nije proslavio opraštajućom porukom koja je glasila: "Barselona se zahvaljuje Luisu Suarezu za posvećenost i izuzetnu želju, te mu želi sreću u nastavku karijere" - pisalo je na sajtu Barse.

Ovo je očigledno dodatno razbesnelo Mesija, koji je poručio da je Suarez zaslužio da ode dostojanstveno kao jedan od najboljih igrača u istoriji kluba, a ne da ga klub "otera kao psa".

- Imao sam ideju, ali danas kada sam ušao u svlačioicu, ta karta je zaista pala. Koliko će teško biti što neću nastaviti da delim s tobom dan za danom, na terenu i van njega. Nedostajaćeš nam mnogo. Prošlo je mnogo godina, mnogo drugara, ručkova, večera... Mnoge stvari koje nikada neće biti zaboravljene, svaki dan zajedno.

- Biće čudno videti te u drugom dresu, i još više igrati protiv tebe. Zaslužio si da budeš otpušten za ono što jesi: Jedan od najvažnijih igrača u istoriji kluba, koji je osvojio najvažnije stvari i u timu i indivudualno, a ne da te šutnu kao što su uradili. Ali, istina je da me u ovom trenutku, ništa ne iznenađuje.

- Želim ti sve najbolje u novom izazovu. Mnogo te volim, mnogo te volim. Vidimo se uskoro, prijatelju - poručio je Mesi.

 
 
 
View this post on Instagram
Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Video: Dušica Jakovljević snimila Mesija i Suareza na Ibici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strongman

    25. septembar 2020 | 11:41

    Oterali Suareza i sad traze napadaca. Trenutno ima 2-3 napadaca u rangu sa Suarezom,ostali daleko ispod njega,i koga ce sad da kupe?? Kakve greske uprave,oni ne znaju gde udaraju...

  • Mileee

    25. septembar 2020 | 11:38

    To je raspao klub,a pogotovo sa Bartomeuom..

  • Mane

    25. septembar 2020 | 13:36

    Nema od njih nista ni ove sezone nece uzeti nista.. Mirise mi da ce Real uzeti opet titulu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA