≫ 

Zvezdi sudi čovek zbog kojeg su igrači posedali na teren, bio suspendovan zbog penala crveno-belima

Milan Ilić će deliti pravdu u Lučanima između Mladosti i Zvezde

  • 17
milan ilić, fudbaleri borca

Foto: MN Press, Printskrin: Youtube/radio televizija vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18 sati igraju meč 9. kola Superlige u Lučanima, rival je Mladost pojačana za trenera povratnika Neška Milovanovića, a jedan od potencijalno najzanimljivijih mečeva sudiće kontroverzni arbitar Milan Ilić.

On je delegiran da deli pravdu u Lučanima iako je u ne tako davnoj prošlosti imao niz kikseva na superligškim mečevima zbog kojih je čak bio i "na hlađenju", i to ne jednom.

Ovdašnji ljubitelji fudbala Ilića najviše pamte po meču Spartak Subotica - Borac odigranom pre tri godine, kada je serijom loših odluka prouzrokovao bunt Čačana koji su iz revolta u jednom trenutku posedali na teren.

Ilić je na pomenutom duelu, završenim pobedom Subotičana 3:1, pogubio sve konce i režirao jednu od najkontroverznijih utakmica u Superligi, pošto je svirao penal za Spartak i pokazao dva crvena kartona igračima gostujućeg tima.

Vrhunac haotičnih scena bio je već pomenuta demonstracija revolta gostiju koji su svi do jednog seli na travu.

Slika iz Subotice obišla je svet zahvaljujući putnicima namernicima iz Engleske koji su prisustvovali lakrdiji i poslali lošu sliku o srpskoj ligi putem društvenih mreža.

Sudija može da pogreši u 1. ili 15. ili 90. minutu, ali da u jednom nepunom minutu napravi pet grešaka na štetu našeg kluba isključuje svaku slučajnost. Namera je očigledno postojala i surovo je sprovedena u delo - oglasili su se dan kasnije Čačani povodom arbitraže na severu Bačke.

Sudijska komisija procenila je tada da je Ilić loše obavio posao i sezonu ranije, na utakmici između Novog Pazara i Crvene zvezde kada je dosudio sporan jedanaesterac za Beograđane (nad Kangom) i izazvao buru negodovanja igrača i navijača lokalnog kluba.

I tada je bio suspendovan na određeno vreme.

Svojevremeno je izazvao i gnev Partizanovih igrača kada je svirao kraj poluvremena pre isteka 45. minuta na utakmici sa Radničkim iz Niša u aprilu 2015. godine.

Nadamo se da će Ilić u Lučanima biti na visini zadatka i da će se posle meča najmanje pričati o njegovim odlukama.

Podsetimo, superligaške sudije su nedavno izdale saopštenje u kojem su ukazale na pritiske koje trpe, posebno od večitih rivala Zvezde i Partizna, za koje kažu da im crtaju metu na čelo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer

    25. septembar 2020 | 13:33

    Opet pritisak na sudiju da bi se opravdao eventualni neuspeh. Pa dokle pobogu? Treba uprave oba kluba oterati u rudnik na prinudni rad zbog urušavanja imena klubova Evropske klase koje su ti klubovi svojevremeno imali. Ovo današnje je bruka za Srbiju.

  • Lax

    25. septembar 2020 | 14:42

    Zvezda= Idea ZG.

  • Macke

    25. septembar 2020 | 13:58

    Kakav pritisak na sudiju kada im dosuđuje zvezdanesterce..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA