≫ 

Golman Ararata o provokativnim objavama i Zvezdi: Navijam za Partizan u košarci i OFK u fudbalu

- Nikoga nisam provocirao, ali razumem da neko hoće da mi nametne pritisak pred utakmicu s crveno-belima - poručuje iz Jerevana Stefan Čupić u razgovoru za Telegraf.rs

  • 30
Stefan Čupić Foto: instagram.com

Uspeo je Stefan Čupić, srpski čuvar mreže na golu jermenskog Ararata, da postane "zvezda dana" u našim medijima, a nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije na kojima ne skriva ljubav prema Košarkaškom klubu Partizan.

Naravno, njegovi navijački istupi su sada u posebnom fokusu javnosti, jer će šampion Jermenije čiju mrežu čuva, biti poslednja prepreka Crvenoj zvezdi u pokušaju da se domogne grupne faze Lige Evrope sledećeg četvrtka u Jerevanu.

Ono što međutim mnogi ljubitelji sporta u Srbiji ne znaju je da nekadašnji golman OFK Beograda nije nikoga želeo da provocira uoči utakmice sa crveno-belima, što je istakao i u razgovoru za Telegraf.rs iz Jermenije. Sporne fotografije okačene su na njegovom profilu jop pre nekoliko meseci, ali podvlači da nema šta da krije.

- Nisam prozivao nikoga, pogotovo ne pred ovu važnu utakmicu. Ja sam košarkaški navijač Partizana i to ne krijem, a u fudbalu sam Ofkovac. I to svi znaju, ja stvarno nemam šta da krijem - ističe Čupić.

Nesvakidašnji miks ljubavi prema jednom fudbalskom, a drugom košarkškom timu, Čupić objašnjava ovako:

- I KK Partizan čije utakmice ne propuštam, i OFK Beograd su klubovi sa velikom istorijom. To su klubovi koji imaju dušu. Ja sam počeo da gledam KK Partizan još kao klinac u doba dok je Miloš Vujanić igrao. 

- Ljubav prema Košarkaškom klubu Partizanu je potekla od mog pokojnog dede Vidoje, čije ime danas nosi i moj sin. Deda me je učio pravim vrednostima i to je čovek koga sam najviše na svetu voleo. Nisam nikada trenirao basket, ali sam izuzetan basketaš, igram redovno 3 na 3 i mogu da se pohvalim da imam meku ruku - kroz smeh će rođeni Nišlija.

Stefan Čupić Foto: instagram.com

Golman Ararata kaže da ga prozivke navijača na društvenim mrežama ne dotiču.

- Razumem da i srpski mediji žele da naprave neku vrstu pritiska na mene, ali ne znaju da je to meni samo još veći motiv da se dokažem u četvrtak protiv Zvezde. Ja sam dete OFK Beograda, u fudbalu me samo taj klub zanima. Nemam nijedan drugi. Najviše bih voleo da grad i džzava pomognu OFK Beogradu da naprave novi stadion ili da poprave infrastrukturu na Karaburmi. OFK to zaslužuje!

Što se tiče utakmice sa Zvezdom, Stefan Čupić kaže da će biti zanimljiva.

- Zvezda je favorit protiv nas. Mi ćemo tražiti našu šansu kao i do sada kroz kompaktnu igru, kroz prekide. Igrali smo 5 produžetaka ako uzmem u obzir i Superkup i Kup Jermenije koji smo igrali u junu i julu tako da smo navikli. Sigurno da imamo snage i za produžetke sa Zvezdom, ne bih se bunio da bude 1:0 za nas kao protiv Celja.

Na pitanje da li njega i saigrače očekuju visoke premije u slučaju pobede nad Zvezdom, golman Ararata odgovara:

- Sigurno da ćemo imati premije, ali ne znam tačno kolike. Mislim da će biti dosta manje nego što će Zvezda imati protiv nas. Sigurno ćemo biti ekstra motivisani i bez tih premija. Daćemo poslednji atom snage da prođemo. Premije će biti, ne znam kolike, ali sigurno dobre.

Stefan Čupić, OFK Beograd Stefan Čupić u dresu OFK Beograda 2014. godine; Foto: MN press

Tvoj mlađi brat Miloš je takođe golman, brani za Zlatibor, a ugovorom je vezan za Zvezdu, pa nas zanima za koga će on navijati u četvtak?

- To me svi pitaju ovih dana. Ja stvarno ne znam. On je veliki zvezdaš, totalno na suprotnoj strani od mene. Videćemo. Braća smo, valjda će podržati mene, a ne Zvezdu. Videćemo...

Stefan kaže da bi mu plasman sa Araratom u grupnu fazu Lige Evrope dosta značio.

- Prošle godine sam branio prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ove godine sam prvi put branio u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Utakmice u Evropi mi puno znače, za samopouzdanje, za iskustvo. Najviše bih voleo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope, jer sam siguran da bih posle toga mogao da napravim novi iskorak u karijeri.

Na kraju, Stefan Čupić ima jasnu poruku iz Jerevana:

- Trebalo bi svi više da uživamo u fudbalu, da ga shvatimo kao najvažniju sporednu stvar na svetu, a ne da kroz fudbal pravimo rijaliti program!

Video: Božidar Milenković: Mladi igrači ovde nemaju od koga da uče fudbal, Zvezda i Partizan su ga uništili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    25. septembar 2020 | 21:49

    Brat ti je pametniji. Slusaj njega!

  • Bane

    25. septembar 2020 | 22:42

    Idemo Delije, napunite ovog pajaca, Mustafa 2

  • Porke

    25. septembar 2020 | 21:36

    Ma ti ćeš mali da dobiješ svoju porciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA