≫ 

Sudija svirao kraj meča, pa penal za Junajted: Mančester primio gol u 95, pa slavio na neviđen način

Neverovatan finiš utakmice u Brajtonu...

  • 9
Brighton Manchester United

Foto: Tanjug/AP

Neviđene scene u Brajtonu. Mančester junajted je stigao do premijerne pobede u novoj sezoni od 3:2 iz neverovatno dosuđenog penala u 100. minutu utakmice.

Bilo je sve gotovo, glavni sudija Kavano označio je kraj meča posle kornera za goste i intervencije na gol-liniji jednog igrača Brajtona, a dok su fudbaleri išli ka svlačionici stigao je signal iz VAR sobe da je neko igrao rukom u šesnaestercu domaćina.

Posle provere utvrđeno je da je napadač domaćih Nil Mope blokirao udarac štopera gostiju Megvajera, pa je naknadno dosuđena najstroža kazna koju je u trijumf pretvorio Bruno Ferndandeš. Lude scene u Premijer ligi kakve se ne pamte, ali je igranja rukom bilo i penal je ispravno dosuđen.

 

Ponovo je Brajton, kao protiv Čelsija, odigrao dobro prvo poluvreme, pre nego što je početkom drugog primio jeftin pogodak. Utakmica je obilovala sa dosta VAR odluka koje su uticale na poništene i dosuđene penale i golove za oba tima.

Domaćin je prvi poveo u 40. minutu sa bele tačke preko tragičara Nila Mopea. Prethodno je Bruno Fernandeš oborio Tarika Lamptija u prodoru, a glavni sudija Kavano pokazao na 11 metara.

Majstorski je Francuz nadmudrio De Heu za 1:0.

 

Ipak, samo što se krenulo sa centra Junajted je izjednačio, a za pogodak se pobrinuo naš Nemanja Matić u 43. minutu. Posle prekršaja i "skraćenog kornera" Fernandeša Srbin je vratio loptu sa druge stative, a kapiten Brajtona Luis Dank matirao svog golmana Rajana za 1:1.

 

Junajted je poveo početkom drugog poluvremena, a strelac je bio Markus Rašford. Nestvarno je krilni napadač Junajteda izlomio leđa Bena Vajta posle lopte koju je dobio na levom krilu.

Dva puta je poslao na zadnjicu "rols-rojs" štopera, koji je prošle sezone bio najbolji igrač Čempionšipa u Lidsu i povisio na 2:1 u 55. minutu.

 

Brajton je bio bolji u poslednjih pola sata, Nil Mope i Soli Marč imali su šanse da donesu bod domaćinu, ali je De Hea uspeo da sačuva mrežu. Ono što posebno treba istaći sa ovog meča je i partija Leandra Trosara.

Belgijanac je ovog popodneva bio neverovatno malerozan, pogodio je dve stative i prečku, a lopta nikako nije htela u gol. Imao je Španac na golu Junajteda dosta sreće sve do 95. minuta kada je Solomon Marč izjednačio rezultat i kada se mnogima učinilo da je to sve od uzbuđenja na ovom meču.

 

Međutim, onda je došao neverovatni finiš za infarkt navijača Brajtona koji je sjajnog Nila Mopea pretvorio od heroja u tragičara utakmice.

Nemanja Matić je igrao solidno na ovom meču, a pored asistencije upisao je i žuti karton zbog udaranja laktom u finišu prvog poluvremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hijena

    26. septembar 2020 | 15:39

    I CZ da pozavidi zbog ovog penala

  • Ау

    26. septembar 2020 | 17:13

    Па код нас би поједини већ прогласили лигу нарегуларном и претили жалбама на суду...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA