≫ 

Dortmund popio šljagu od Augzburga već u 2. kolu, Bajer i Lajpcig remizirali uz spektakularne golove

Bajern po svoj prilici ni ove godine neće imati konkurenciju u Bundesligi...

  • 1
FC Augsburg  FK Borusija  Borussia Dortmund Foto: Tanjug/AP

Još Bundesliga nije ni počela, a Borusija iz Dortmunda je pokazala da ni ove godine verovatno neće moći da primiriše šampionu Bajernu u trci za titulu.

Već u drugom kolu Bundeslige "Milioneri" su prosuli bodove na gostovanju u Augzburgu gde su poraženi sa 2:0. Veteran Danijel Kaliđuri režirao je trijumf sjajnog tima Hajka Herliha koji je ponovio sjajnu partiju kao u Berlinu prošle nedelje kada je tukao Union sa 3:1.

Domaćini su poveli na vreme pogotkom glavom štopera Feliksa Udokhaija na centaršut Kaliđurija u finišu prvog poluvremena, a tačku na meč stavio je novajlija iz Šalkea posle sjajne akcije i bega u 54. minutu.

Dortmund je prikazao malo toga na ovom meču, najubojitiji Sančo, Haland i Rejna bili su potpuno odsečeni sjajnom taktikom domaćeg tima koji je posle druge pobede zauzeo čelnu poziciju u Bundesligi.

U derbiju ovog subotnjeg programa Bajer i Lajpcig su podelili bodove u Leverkuzenu - 1:1.

Gosti su prvi poveli preko Emila Forsberga koji je majstorskom fintom izigrao Larsa Bendera u 14. minutu, ali je u 20. uzvratio Kerem Demirbaj retko lepim pogotkom kada je lopta liznula prečku i skliznula u mrežu.

Bajer je bio bolji na ovom meču, a poništen mu je i pobedonosni pogodak Patrika Šika u 78. minutu zbog ofsajda.

Ni druga Borusija se nije proslavila ove subote, pošto je bod iz Menhengladbaha iznenađujuće odneo Union Berlin posle remija - 1:1.

Markus Tiram je doveo domaćine u vođstvo u 56. minutu na centaršut iz kornera Jonasa Hofmana, ali je Keven Šloterbek neverovatnim pogotkom u 80. doneo vredan bod gostima iz prestonice Nemačke.

Kakav luk je samo imala lopta koju je štoper Uniona poslao ka mreži...

Do premijerne pobede stigla je i Arminija koja je u Belefeldu porazila Keln sa 1:0 pogotkom Faranina Edmundsona u 78. minutu. Njemu je za pogodak asistirao golman Stefan Ortega, ali je impresivno iz kakve je pozicije matirao golmana Jarčeva Tima Horna.

Novajlija u Bundesligi posle dva kola ima 4 boda na kontu, dok Keln nastavlja stranputicom kao i prošle sezone kada je vezao poraze na startu.

I Štutgart je upisao premijerni trijumf, i to protiv Majnca u gostima gde je bilo čak 4:1 ua "Švabe", a jedan od pogodaka postigao je mladi napadač srpskog porekla Saša Kalajdžić.

Bundesliga, 2. kolo

Petak

Herta - Ajntraht 1:3

Subota

Arminija  - Keln 1:0

Augzburg - Dortmund 2:0

B. Menhengladbah - Union 1:1

Leverkuzen - Lajpcig 1:1

Majnc - Štutgart 1:4

Šalke - Verder (18.30)

Nedelja

Hofenhajm - Bajern (15.30)

Frajburg - Volfzburg (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BVB

    26. septembar 2020 | 20:27

    Nikad ti Dortmund nećeš osvojiti Bundesligu, ako se ovako ponašaš igrom kao danas, ja te stvarno više kao tvoj navijač ne razumem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA