≫ 

Zvezda nema pravog rivala u Superligi, pala "četvorka" u Lučanima pred meč sezone u Jermeniji

Crveno-beli dominiraju

aleksandar katai Foto: Arena sport

Fudbaleri Crvene zvezde protutnjili su kroz Lučane gde su upisali novu, devetu superligašku pobedu u devetoj utakmici - lako, ubedljivo i efikasno, 4:0 (1:0).

Bila je ovo savršena uvertira Stankovićevog tima za meč sezone protiv Ararata za plasman u Ligu Evrope, koji crveno-beli igraju u četvrtak. Stanković je otud za Lučane odmorio pojedine startere, neki su bili i roviti, "promešao karte", ali ishod je bio isti kao i u prethodnih osam superligaških duela - dominacija i pobeda koja Zvezdu ostavlja na čelu tabele, daleko od pratilaca.

Crveno-beli sada imaju devet bodova više od Partizana, doduše crno-beli imaju i meč manje (ponedeljak, Bačka).

Strelci za Beograđane bili su Gavrić u prvom poluvremenu, te Katai, Falčineli i Pankov u nastavku.

Iako je meč igran bez prisustva navijača zbog mera prevencije od korona virusa, navijači Zvezde su ipak pronašli način da podrže ekipu tako što su utakmicu pratili izvan stadiona. A gde su Delije, tu je i pirotehnika, pa smo posle dužeg vremena na superligaškim stadionima, precizni da budemo - ispred njih, videli efektnu bakljadu i vatromet kao podršku Stankovićevom timu.

Možda prvih pola sata utakmice nije nagoveštavalo ovakav epilog meča, Mladost je u povoju duela pokazala interesovanje da se nadigrava, bilo je i solidnih napadačkih kreacija od strane domaćina, ali sa golom Gavrića kao da se raspala defanzivna koncepcija domaćeg tima.

Morali su Lučanci da krenu rizičnije na polovini rivala, samim tim postali su ranjiviji u odbrani svog prostora i gola, te su bili surovo kažnjavani za svaki takav propust. Na 2:0 povisio je Katai, pošto je golman Mladosti najpre odbranio pokušaj Falčinelija. Usledio je dribling Zvezdine "desetke", varka i neodbranjiv šut u dalji ugao, i ono najvažnije - proslava gola koji je posvetio tek rođenom sinu.

Drugi gol je načeo borbeni moral Lučanaca, a treći, koji je stigao dva minuta kasnije, potpuno ga je skršio. Pokazao je Italijan da ima vrlo dobre skakačke kvalitete, kao i trzaj glavom koji je bio koban po Mladost.

Zvezda je u samo dva minuta rešila pitanje pobednika.

Kanga je bio asistent kod gola Falčinelija, ušao je sa klupe Gabonac malo pre toga i pravio razliku upravo centaršutevima, a na gotovo identičan način je spakovao asistenciju i Pankovu. Zvezdin štoper, koji je danas dobio šansu od starta, podmetnuo je glavu sa mnogo osećaja, očešao loptu i usmerio je u "malu mrežu" gola Lučana.

Zvezda je, utisak je, baš lagano preskočila Mladost, ostala perfektna u Superligi pred meč sezone u Jermeniji gde će pokušati da opravda reputaciju nedodirljivog srpskog šampiona.

Mladost - Crvena zvezda 0:4

(Gavrić 37, Katai 55, Falčineli 57, Pankov 70)

TOK MEČA

80. minut - Stanković je, posle Kange, uveo Erakovića i Pavkova, odmoriće udarne snage. Mladost u finišu pokušava da dođe do počasnog gola, ali slabo danas funkcioniše bilo šta u igri domaćeg tima.

70. minut - GOL, 0:4, Pankov! Lagano sad crveno-beli rešavaju situacije na polovini rivala, Kanga je doneo prevagu u prekidima, a upravo je posle centaršuta Gabonca Pankov očešao loptu i usmerio je ka golu.

69. minut - Potpuno je umrtvljena utakmica posle trećeg gola Zvezde, pobednik je ovde rešen...

56. minut - GOL, 0:3, Falčineli! Rešavaju utakmicu crveno-beli, Falčineli je golgeterski odreagovao na centaršut Kange, dobio skok duel sa čuvarom i doneo gostima ubedljivu prednost. Posle Zvezdinog trećeg gola navijači, koji su se očito okupili izvan stadiona, priredili su bakljadu i vatromet.

55. minut - GOL, 0:2, Katai! Zvezda je duplirala vođstvo. Sjajno je Katai iskontrolisao loptu nakon odbrane golmana Mladosti, predriblao direktnog čuvara, a onda precizno pogodio dalji ugao gola domaćih.

POLUVREME

43. minut - Utihnuli su i jedni u drugi posle gola, nije bilo većih uzbuđenja pred oba gola, pa crveno-beli nose na veliki odmor gol prednosti.

37. minut - GOL, 0:1, Gavrić! Kombinacija Zvezdine dece Nikolića i Gavrića, i pogodak potonjeg, njegov već treći ove sezone. Sjajno je Nikolić probio po levoj strani, "zavrnuo" na peterac, gde je Gavrić, kod prve stative, postavio nogu i matirao golmana Lučana.

23. minut - Neće se Lučani smao braniti danas, to je jasno od starta. Iako u podređenoj poziciji u poslednjih nekoliko minuta, uspeli su da zaprete Beograđanima iz kontraudara, ipak Degenek je "namirisao" centaršut Jovanovića, intervenisao ispred napadača domaćeg tima. 

15. minut - Šansa za Zvezdu, dosad najbolja! Ivanić je iz okreta vrlo vešto ubacio oštar centaršut, a Gajić izmakao pažnji čuvara, ali nije najbolje zahvatio loptu glavom.

falčineli Foto: MN Press

11. minut - Zvezda je pritisla Lučance, Gajić je bio u prodoru po desnoj strani na pas Falčinelija, međutim loše je primio loptu, pa je stigao samo da je snažno uputi iz "mrtvog ugla", što je spremno dočekao golman domaćeg tima.

5. minut - Uzvratili su gosti preko Nikolića, pokušao je sa dvadesetak metara, prebacio je gol Mladosti.  

2. minut - Mladost je već zapretila Zvezdi, i to posle kornera, odakle je Radivojević ubacio daleko na drugi kraj kaznenog, gde je Mićević uhvatio sjajan volej, ali je prebacio loptu preko gola. Borjan je streljao pogledom saigrače zbog pasivne intervencije.

SASTAVI

MLADOST: Zečević, L. Jovanović, Krajišnik, Radivojević, Babić, Mićević, Cvetković, Ješić, P. Jovanović, Bojović, Šatara.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Gavrić, Katai, Falčineli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    26. septembar 2020 | 20:32

    Tri utakmice 15:0 he he sve sklanjalice dok jadni glodari da nije penala ne bi se ni vidili na tabeli 😂😂

  • Vratiće se rode

    26. septembar 2020 | 20:04

    Kakva bolest 70 komentara, od toga 65 grobari... Au al ste vi fijuknuli, baš ste prehlađeni...

  • фебо

    26. septembar 2020 | 19:24

    А на гробарском пашњаку муук

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA