Inzagijeve Veštice već plaše rivale u Seriji A: Novajlija režirao šokantan preokret u Đenovi

Nastavio je Benevento tamo gde je stao prošle sezone

  • 0
filipo inzagi

Foto: Tanjug/Ap

Kakav povratak Beneventa u Seriju A - pobeda novajlije u Đenovi nad Sampdorijom od 3:2, i to posle proekreta i vođstva domaćeg tima od 2:0.

Fantastičan početak upisao je legendarni Filipo "Pipo" Inzagi, koji je superiorno vodio tim kroz Seriju B, pobegao rivalima 20+ bodova, a kako je krenuo u eliti, navijači kluba iz Kampanije mogu se nadati sjajni ostvarenjima i među najjačim timovima na "Čizmi".

Podsećamo da Benevento nije igrao prvi meč sezone protiv Intera zbog obaveza "neroazura" u Evropi, a zanimljvo je da je prvi meč Serije A u istoriji, 2017. godine, Benevento igao upravo protiv Sampdorije i izgubio ga.

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

I danas se takav ishod nazirao, jer je domaći tim vodio 2:0 već u 18. minutu preko neverovatnog vetrerana Fabija Kvaljarele i još jednog Gambijca u italijanskom fudbalu, Omara Kolija.

Kvaljarela, koji će u januaru napuniti 38 godina, postigao je gol na svakoj od prethodnih 16 utakmica u Seriji A!

Ipak, ni rano vođstvo nije pokolebalo inzagijeve "Veštice" koje očito imaju u sebi pobednički nerv i čvrst karakter koji im prenosi legendarni Pipo.

Luka Kardirola je bio igrač proekreta, sa dva gola je pokrenuo goste, vratio meč u egal, da bi Gaetano Leticija u 88. minutu šokirao domaći tim i Beneventu doneo prva tri boda u novoj sezoni.

Kako je odigrao Inzagijev tim u Seriji B i kako je odigrao danas, biće ih još mnogo na kontu sjajnih južnjaka.

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA