≫ 

Nisu uvek igrači krivi, ima nešto i do uprave!

I danima posle ispadanja večitih u 3. kolu kvalifikacija, navijači s obe strane Topčiderskog brda s složni ko je najveći krivac * S tim što crveno-beli imaju šansu za popravni, crno-beli ne

  • 26
FK Partizan - FK Crvena zvezda večiti derbi

Foto: Miroslav Todorović/Partizan.rs

Od ispadanja Crvene zvezde od Omonije prošlo je već 10-ak dana, Partizanov poraz od Šarlroa je takođe je viđen pre tri dana, ali strasti kod navijača oba kluba i dalje se ne smiruju - iako su i jedni i drugi sada već postali svesni da ovogodišnje učešće u Evropi nije ni približno onom prošlogodišnjem u kom su večiti igrali grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope.

Slavilo se tada što srpski fudbal ima dva predstavnika koja su praktično do poslednjeg trenutka bili i u igri za evropsko proleće, najavljivao se korak više za sledeću sezonu, a pomenuti navijači su s nestrpljenjem čekali naredne kvalifikacije.

Otuda i ne čudi što se danima unazad traže krivci za (ne)očekivano ispadanje crveno i crno-belih u 3. kolu tih kvalifikacija. Ranije su to najčešće bili sami fudbaleri, uvek je neko od njih (eventualno trene) bio tragičar, ali ovo "leto" je, čini se, donelo zanimljiv preokret i na jednoj i na drugoj strani Topčiderskog brda kada su u pitanju krivci - a to je uprava klubova!

Za razliku od uprave Zvezde, o čijim "gresima" je Telegraf najviše pisao posle meča sa Omonijom i koja protiv Ararata ima popravni za miran san, ova Partizanova je u mesecima iza nas doživela pravi fijasko. Fijakso u smilsu da crno-belima još od onog finala Kupa, kada su izgubili od Vojvodine, ništa ne polazi za rukom.

Prošli su crno-beli na "mišiće" prva dva kola kvalifikacija za LE, u trećem su ostavili bolji utisak, ali nisu obezbedili plej-of i šansu da na svom terenu, preko Leha, igraju grupnu fazu LE i na neki način zamažu greške koje su povlačlili. U prvih šest kola Superlige izgubili su dve utakmice i tako su dozvolili Zvezdi da u sezoni u kojoj nema plej-ofa i plej-auta već odmakne na + 9 (crveno-beli imaju meč više).

Ostali su bez trenera Sava Miloševića u kog su polagali velike nade, nisu uspeli da ga zadrže ni posle iscrpnih pregovora koje su vodili, da bi zatim na sva zvona "proglasili pobedu" tako što su u klub vratili miljenika crno-bele publike Aleksandra Stanojevića.

Aleksandar Stanojevic

Foto: MN Press

Ti Stanojevićevi prvi dani su pompezno praćeni od strane javnosti, pogotovo od strane navijača Partizana, pre svega zbog činjenice da je uprava najavila i dolazak određenih igrača. Miloš Jojić, Svetozar Marković, Ivan Obradović i Nikola Čumić su praktično bili viđeni u Humskoj, ali je Stanojević na kraju ostao bez ijednog. Osim Aleksandra Miljkovića, iskusnog desnog beka, nije dobio nikoga.

Čak je i Ivica Iliev, prvi operativac crno-belih za sportska pitanja, posle pobede nad Radom pompezno najavljivao da će se u Humskoj gledati vrhunski fudbal i da će Partizan uraditi nešto što ni Mamić nije uspeo sa Dinamom.

Što se tiče tog vrhunskog fudbala, crno-beli su na produžetke izbacili Moldavce golom iz penala, na jedvite jade pobedili Zlatibor takođe udarcem sa bele tačke u finišu meča, da bi u Belgiji definitivno ostali bez Evrope. A Dinamo je u međuvremenu prodao 18-godišnjeg Joška Gvardiola u Lajpcig za 16 miliona, i to samo zato što je defanzivac odbio da ide u Lids koji je nudio 22 miliona.

Ivica Iliev

Printskrin: Youtube/Balkan Info

Ti dani prelaznog roka pred utakmice 2. i 3. kola kvalifikacija biće jedna velika mrlja čelnika Partizana koji su, doduše, više trošili vreme u pisanju saopštenja kojima su napadali Zvezdu (ni ovi nisu ostajali dužni) i Fudbalski savez Srbije, nego što su bili koncentrisani na ojačavanje igračkog kadra koji bi mogao da im donese i novi upliv novca kroz Evropu.

Gledajući komentare na društvenim mrežama, veliki broj navijača Partizana se pita kako je moguće da barem deo novca od Strahinje Pavlovića (prodat Monaku za 10 miliona) nije uložen u jačanje igračkog kadra? Bojazan da jačanja kadra neće biti, pogotovo što se u Humskoj neće igrati Evropa, sve je učestalija.

Naravno, postavlja se pitanje i kako će se loši potezi uprave Partizana odraziti i na prodaju u ovom prelaznom roku? A ona je očigledno potrebna gledajući dug od 31 milion (ne računajući Pavlovićev transfer) koliko je iznosio u smiraj 2019. godine kada se računi i polažu.

Miloš Vazura, Vladimir Vuletić, MIlorad Vučelić, FK Partizan

Foto: MN Press

Savo Milošević, sada već bivši trener Partizana, krajem jula se "kleo" da Umar Sadik i Filip Stevanović vrede 20 miliona evra i da ih klub ponude ispod 10 miliona neće uzimati u opticaj. Tu ćemo se vratiti na to ojačavanje igračkog kadra koje je uprava "trebalo da isprati" jer se sada čini da su i neke "zlatne koke" platile ceh. Primera radi, ni Sadik ni Stevanović nisu ništa preterano uradili u ovim evropskim kvalifikacijama.

Slično je i na Marakani, gde su čelnici Zvezde propustili priliku da sa nekoliko dobrih poteza u prelaznom roku ( tu pre svega mislimo na ranije dovođenje napadača) obezbede svom klubu milione ulaskom u plej-of LŠ. Ali opet, podsećamo, crveno-beli imaju još jednu priliku da bez turbulencija završe makar 2020. godinu. Pritom su povukli potez u korist kluba, a to je smanjenje plata funkcionera (Terzić, Mrkela i Petrović) i trenera Dejana Stankovića za 50 odsto.

Partizanu je turbulencija zagarantovana u svakom smislu i situacija u Humskoj će umnogome zavisiti od ishoda 163. večitog derbija. Pozitivni ishodi u duelima sa Zvezdom poslednje tri sezone, kao i prethodni trofeji u Kupu, bili su svojevrstan alibi čelnika kluba, ali pitanje je šta će biti ako crno-beli kojim slučajen ne pobede sredinom oktobra.

Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda

Foto: Nikola Tomić

Iako su ga mnogi napali, između ostalog i sama Zvezde, čini se da je potpredsednik FSS Marko Pantelić bio u pravu kada je nedavno poručio klubivima, pogotovo večitima, da se koncentrišu najviše na sebe.

- Kubovi su u strahu od eventualnih neuspeha i onda napadaju FSS i sudijsku organizaciju tražeci alibi za te svoje neuspehe. Stvaraju negativnu atmosferu i mržnju prema drugim klubovima i Fudbalskom savezu. Na kraju bih poručio onima koji prave ta saopštenja da više vode računa kako upravljaju svojim klubovima, a ne da traže krivce za neuspehe u FSS i Sudijskoj organizaciji - rekao je nedavno Pantelić.

Na kraju, kada se računi svedu, ni Savez ni sudije, a pogotovo igrači, neće biti krivi za fijasko. A čini se da je to već sada svima jasno...

>>> Posle ispadanja iz Lige Evrope od Šarlroe, i to u produžecima, Partizanovi igrači sigurno neće biti previše raspoloženi za Superligu. Ipak, njihova sreća je što im sutra veče u goste stiže Bačka, koja ne bi trebalo da bude velika pretnja crno-belima. Kec je 1,12, a Sigurna pobeda (kec bez gola gostiju) 1,62. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Bačka.

Video: Fudbaleri Crvene zvezde upisali novu, devetu superligašku pobedu u devetoj utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFK-BGD

    27. septembar 2020 | 09:47

    Poruka je jasna UPRAVA NAPOLJE! VAZURA VUČELIĆU NAPOLJE!

  • Mihailović

    27. septembar 2020 | 08:55

    Nema pojačanja, ali gledam Partizan koji ne uputi ni jedan šut na gol u 1.poluvremenu, pa ne može tako pobediti...idu sa beskonačnim dodavanjima i da uđu sa loptom u gol, umesto da šutnu što jače u gol gde se i od odbijene lopte dolazi do šanse...

  • Cc

    27. septembar 2020 | 09:01

    Sta je Deki kriv sto uprava nije obezbedila 2 krstena beka i napadaca na vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA