≫ 

Posle preranog ispadanja iz Evrope, Partizan kreće u prodaju najskupljeg igrača

Crno-beli žele transferom mladog igrača da obezbede normalno funkcionisanje, ali i da ga zadrže u narednom periodu u svojim redovima, poput Strahinje Pavlovića

  • 25
Umar Sadik, Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Plan Partizana za tekuće leto, čak i da se domogao grupne faze Lige Evrope, podrazumevao je prodaju jednog od fudbalera, čijim transferom se obezbeđuje finansijski mir kluba i normalno “servisiranje” plata prvog tima na koji se troši i najviše novca.

Takav stav je “diktirala” pandemija virusa korona, iako su crno-beli želeli maksimalno da odlože eventualni odlazak obojice igrača – Filipa Stevanovića ili Umara Sadika - kako bi ostali konkurentni u evropskim kvalifikacijama.

Poraz od Šarlroa ne menja ništa

Ipak, svesni da će u novom sistemu takmičenja, u kome nije bilo revanš mečeva, znatno teže ponoviti prošlosezonski plasman u grupe, iz Humske su još u junu nagovestili da će sigurno, taman se i domogli cilja, prodati ili Stevanovića ili Sadika, koji su imali i najvišu cenu kako bi normalno živeli.

KZŠ konferencija FK Partizan Trener Partizana Aleksandar Stanojević Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Ništa se nije promenilo ni posle ispadanja od Šarlroa, Partizan će u narednih devet dana, koliko je ostalo do kraja prelaznog roka, “odmrznuti” pregovore za svoja dva najtraženija fudbalera, sa akcentom preče prodaje mlađeg Stevanovića i to iz nekoliko razloga.

Prvo, klub iz Humske, shodno perspektivi, u ovom momentu može da dobije veći novac za krilnog fudbalera, kao i procente od dalje prodaje. Pride, Stevanović bi verovatno ostao na pozajmici još izvesno vreme, što bi i sutručnom štabu olakšalo funkcionisanje, jer nema još puno vremena do kraja letnje “pijace” i ,mnogo prostora za manevar.

Ponude za Sadika postoje

Takve dve konkretne višemilioske ponude ponude (sa procentima) za Stevanovića već izvesno vreme stoje na stolu čelnika Partizana, ali i niz interesovanja i to velikih klubova koji ga smatraju vrednim ulaganja, pa je izvesno da će u narednim danima biti konkretnijih vesti u vezi sa statusom mladog igrača i njegovim transferom.

FK Partizan, FK Šarlroa, Lazar Marković, Aleksandar Miljković Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

U slučaju Umara Sadika situacija je za nijansu drugačija. Ponude takođe postoje, ali i jasan stav Partizana da Nigerijac ne može da napusti klub ukoliko zaniteresovani klub ne donese bar 12.000.000 evra i to trenutno ne menja ni činjenica da se crno-beli nisu plasirali u grupnu fazu Lige Evrope.

Jer u protivnom, klub iz Humske je mogao da reši pitanje prodaje Sadika odmah posle večitog derbija u junu mesecu, u kome je Nigerijac sam razneo odbranu Crvene zvezde, kada su Lokomotiva iz Moskve na čelu sa Markom Nikolićem, Klub Briž, Lil, Genk, Real Sosjedad (...), slali konkretne ponude između 6.000.000 (Španci) i 8.000.000 evra (svi ostali navedeni).

Video: Ovako je Partizan izjednačio u Belgiji , Suma probudio crno-bele

Mogao je takođe, da je sam igrač bio zainteresovan za odlazak u Aziju, da inkasira i dupli novac od transfera u jedan od klubova iz Katara, koji od protekle zime želi da ga angažuje i javio se takođe tokom tekućeg leta. No, sam Sadik nije voljan da u 23. godini odabere destinaciju koja se više vezuje za kraj karijere.

Još jedna vrlo važna činjenica - Nigerijac u ovom trenutku, u kakvoj god formi bio, uz dužno poštovanje, nema pravu alternativu u timu. Što znači da bi klub iz Humske u vremenskom cajtnotu da morao traži igrača bar sličnog kvaliteta i daje ozbiljan novac, što bi sa druge strane narušilo i plan o zaradi koja garantuje mir i egzistenciju.

Biće pojačanja

Što se “suprotnog smera” tiče, odnosno angažovanja novih igrača, Partizan planira da osveži ekipu sa nekoliko imena, bez obzira što se nije domogao Evrope. Plan crno-belih je da već sada započnu stvaranje ekipe koja će ostati konkurentna u borbi za trofeje u Srbiji, ali i sposobna da narednog leta ozbiljnije konkuriše za evropska takmičenja. Deo posla će biti obavljen do kraja tekućeg prelaznog roka, deo, pak, tokom zimske “pijace” kada će crno-beli verovatno dobiti drugačije obrise.

Dolazak novih igrača u narednih devet dana omogućiće treneru Aleksandru Stanojeviću širu rotaciju i mogućnosti u igri i na tome klub takođe uveliko radi.

 Posle ispadanja iz Lige Evrope od Šarlroe, i to u produžecima, Partizanovi igrači sigurno neće biti previše raspoloženi za Superligu. Ipak, njihova sreća je što im večeras (18.30) u goste stiže Bačka, koja ne bi trebalo da bude velika pretnja crno-belima. Kec je 1,12, a Sigurna pobeda (kec bez gola gostiju) 1,62. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Bačka.

Video: Majstorija Rezaija iz slobodnjaka: Stojković bio nemoćan, a Partizan eliminisan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ixa

    27. septembar 2020 | 12:47

    A da se proda uprava mozda a ako zapne jos para moze i Zex da se proda.

  • Ja

    27. septembar 2020 | 12:25

    A da za pocetak da oni podnesu ostavke i zamazivanje ociju kao vredi 12 miliona pa oni bi ga dali i za milionce da kupio si ga za 100000 a hoces 12 000 000.bogami ako uspete svaka cast.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    27. septembar 2020 | 12:17

    Р А С П А Д А Њ Е!!!👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA