"Partizan me je zvao, ali za mene to tada nije bila opcija"

Nenad Bjelica je kao igrač imao ponudu crno-belih, ali iz svojih privatnih razloga nije želeo da pređe

  • 4
Nenad Bjelica Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, a sada Osijeka Nenad Bjelica, ispričao je da ga je svojevremeno želeo beogradski Partizan.

Bjelica je u intervjuu za "Večernji list" opisao kako je u igračkim danima prešao iz juniorskog u seniorski fudbal i kako je imao ponude mnogih klubova.

- Kako sam tada završio juniorski staž, otišao sam u vojsku. 'Skinuo' sam se nakon 11 meseci, tačno na dan kada je Osijek u Beogradu igrao utakmicu protiv Crvene zvezde. Stadion je bio pun jer nedelju dana kasnije Zvezda je igrala finale Kupa evropskih šampiona. Izgubili smo 5:1 - priča hrvatski trener i nastavlja:

Video: Nenad Bjelica o Dejanu Savićeviću, Ljupku Petroviću i vrhuncu Osijeka

- Poslednjih šest meseci kao junior odigrao sam sa seniorima Metalca koji je tada igrao u tadašnjoj 4. ligi i borio se za trofej prvaka.

- Odigrao sam samo 11 utakmica, postigao sedam golova i tada je nekoliko velikih klubova iz bivše države pokazalo interes za mene.

- Tada sam otišao u vojsku, bio u sportskoj četi, a verovatno su me tamo iz Partizana i zapazili. Na transfer nisam ni pomislio jer moje sve je bilo u Osijeku, porodica, prijatelji, tako da to za mene nije bila opcija - ispričao je Bjelica.

Kasnije je u karijeri igrao za Osijek, Albasete, Betis, Las Palmas, Kajzerslautern i Admiru.

Osim Dinama i Osijeka, bio je još na klupi austrijskih Karntena, Luštenaua, VAC-a, bečke Austrije, italijanske Specije i poljskog Leha.

Video: Nenad Bjelica o prijateljstvu sa srpskim saigračima i reprezentaciji Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    27. septembar 2020 | 16:15

    Ej moj ti,pokatoličeni Srbine?!

  • Косингас

    27. septembar 2020 | 17:10

    Тата ти је Србин, а мама Хрватица. Пресудила је мамина реч и зато ниси као клинац отишао у Партизан. Кажи то тако како је истина, а не овако како увијаш.

  • vuk

    27. septembar 2020 | 19:08

    nenad bjelic, drazen petrovic, luka modtic, dado prso, goran ivanisevic, bojan bogdanovi, mirko filipovic, itd..svi srbi sad HR..uffff

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA