≫ 

Šta se dešava sa Zvezdinim mečom u Jermeniji? Ovo su 3 opcije, UEFA sutra odlučuje

Zbog ratnog stanja u Jermeniji nemoguće je da se tamo organizuje bilo kakva manifestacija, pa se razmatraju alternativna rešenja

  • 77
Crvena zvezda, Spartak Subotica

Foto: MN Press

Crvena zvezda će u ponedeljak saznati mesto odigravanja plej-of meča za Ligu Evrope protiv jermenskog Ararata, poslednje su informacije sa Marakane.

Bezbednosna situacija u Jermeniji se naglo pogoršala zbog sukoba sa Azerbejdžanom oko regije Nagorno-Karabah, ova zemlja proglasila je ratno stanje, te je samim tim i održavanje bilo kakve manifestacije, i fudbalskog meča naravno, sada nemoguće u novonastalim okolnostima.

Sada se traže alternativna rešenja.

Zvezda čeka odluku UEFA koja će imati poslednju reč kada je u pitanju utakmica srpskog i jermenskog prvaka, a u igri su tri opcije.

Prva je zamena donaćinstva, a ukoliko Jermeni ne pristanu da se igra u Beogradu, druga opcija je odigravanje na nekom od neutralnih terena, u Mađarskoj, Poljskoj ili Kipru.

Treća opcija bi bila i najpovoljnija po crveno-bele, a to je da UEFA suspenduje jermenski tim usled nemogućnosti da ovi organizuju utakmicu, te bi tako Zvezda bez borbe ušla u ligaški deo drugog po jačini evropskog takmičenja.

Ponedeljak je "dan D" za Zvezdu, UEFA bi u sutra toku dana najkasnije trebalo da donese odluku o meču koji je zakazan za četvrtak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    27. septembar 2020 | 20:05

    Nek se igra na JNA da i taj stadion oseti Evropsku utakmicu

  • R. Vukasinovic

    27. septembar 2020 | 22:12

    Podrska za nasu pravoslavnu bracu. Jermeni su narod cija je istorija slicna srpskoj i imamo iste istorijske neprijatelje. Kada smo 80-tih godina bili u Jermeniji, taksista nije zeleo da nam naplati voznju, kada je cuo da smo iz Srbije.

  • Sasa

    27. septembar 2020 | 21:16

    Na stadio JNA da grobari nekako bar vide ligu evrope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA