Sve što treba da znate o meču Partizan - Bačka: Sudi profesor, ko je umoran od Evrope i nije u 11?

Crno-belima je domaće takmičenje, posle ispadanja iz Lige Evrope, postalo prioritet i tražiće uspeh protiv tima iz Bačke Palanke

  • 11
FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Pošto su minulog četvrtka u Belgiji rekli zbogom Evropi za tekuću sezonu, fudbalerima Partizana preostalo je samo da se okrenu domaćem takmičenju i pokušaju da spasu šta se spasti može u situciji kada su u bodovnom zaostatku od šest bodova u odnosu na lidera.

Današnji protivnik u Humskoj – OFK Bačka im je izašao u susret, omogućio da odmore bar dan duže posle iscrpljujućeg duela sa Šarlroa, ali će to verovatno biti jedini ustupak, jer i tim iz Bačke Palanke ima svoju račinicu, tim pre što u ligi igra promenljivo, nalazi se u donjem delu tabele i svaki bod im je zlata vredan.

Telegraf vam donosi niz činjenica vezanih za današnju utakmicu dva tima.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

FK Partizan - FK RFS Foto: Marko Jovanović

Utakmica između Partizana i Bačke se igra od 18.00 časova na stadonu u Humskoj, kao i do sada – bez prisustva navijača usled virusa korona i mera Vlade Srbije tim povodom. Direktno će ga prenositi sportska televizija Arena Sport 1

U kakvom raspoloženu ekipe dočekuju meč?

Nikada Partizani nije bilo lako pre i posle evropskih utakmica, tim pre što su crno-beli za kratko vreme odigrali produžetke i protiv Sfintul Georgija i protiv pomenutog Šarlroa. To je uzimalo danak u povredama, ali i slabijim izdanjima u domaćem takmičenju, koje je u momentima evropskih iskušenja razumljivo padalo u drugi plan.

Otuda je i forma bila promenljiva, od slabog meča sa Zlatiborom do odličnog izdanja u Belgiji, koje je, pak, završeno razočaravajuće, pa i to treba ukalkulisati u opštem utisku i očekivanjima.

Sa druge strane, OFK Bačka se očito bori za goli život u Superligi i još uvek traži sebe. Red poraza, red remija, pobeda, pa opet u krug... U minulom kolu tim trenera Dejana Rađenovića je remizirao sa Napretkom i moždaugledao dašak svetla na kraju tunela. Ili ipak ne?

Zdravstveni bilten?

FK Partizan, FK Zlatibor Foto: FKP

Muku je Partizan mučio i pred prvenstveni meč sa Zlatiborom i pred gostovanje Šarlroi sa povredama igrača i prehladom. Filip Stevanović već nekoliko sedmica igra pod blokadana, rovit je i Umar Sadik, koga muči skočni zglob i takođe je igrao povređen u Belgijji. Temperaturu su prebrodili Lazar Marković, Aleksandar Lutovac, Uroš Vitas, Aleksandar Šćekić, trenutno se lože oseća Urošević, a od ranije je teže povređen Rajko Brežančić.

OFK Bačka već dva meča ne računa na Nikolu Krčmarevića zbog povrede zadnje lože, dok je ostatak ekipe u dobrom stanju i spreman je za duel sa crno-belima.

Međusobni susreti

U minule četiri godine Partizan i OFK Bačka su odmerili snage ukupno šet puta i samo je prvi susret okončan remijem, dok su preostalih pet mečeva dobili crno-beli, nekada lakše, nekada teže. Gol razlika je takođe na strani Partizana i iznosi 10:2.

Najveća opasnost

Nema sumnje da Partizan na svom terenu lakše pronalazi put do gola nego na gostovanjima i dobra je stvar po crno-bele što će posle teške utakmice u Belgiji bačku ipak dočekati u Humskoj.

Nisu napadači domaćina možda u sjajnom momentu, ali je individualni kvalitet definitivno na stani izabranika Aleksandra Stanojevića i opasnost vreba od Asana, Stevanovića, Markovića, najpre Sume koji je i u najboljoj formi.

Gosti, iako nisu golgeterski nastrojeni od početka takmičenja, najviše će se uzdati u Luku Ratkovića, te iskusne Đorđevića i Stojanovića.

Ko je favorit na kladionicama?

Kladioničari nemaju dilemu, Partizan je apsolutni favorit i ulog na crno-bele neće biti isplativ, jer se vrednuje kvotom 1.12. Remi je već solucija za zaradu, pošto iznosi od 6.90 do 7.50, dok se pobeda OFK Bačke smatra velikim podvigom i množi kvotom od 17.000 do čak 20.00.

Ko je sudija meča?

Nenad Minaković Sudija Nenad Minaković; Foto: MN Press

Današnji duel između Partizana i OFK Bačke poveren je sudiji Nenadu Minakoviću, a pomagaće mu Svetozar Živin i Milan Šutulović. Zanimljivo je da je Nenad Minaković inače profesor istorije u osnovnoj školi.

Reč aktera

Aleksandar Stanojević, trener Partizana:

Aleksandar Stanojević Aleksandar Stanojević; Foto: FK Partizan

- Bačka igra disciplinovano, mogu da budu opasni na bočnim loptama, igraju sa dva napadača. Fokus, ozbiljnost i nemamo luksuz više. Svaki protivnik nam je važan. Posle utakmica kao što je bila u Belgiji je teško vraćati se u normalno stanje, ali ne vidim razlog da bude problema. Mislim da će igrači biti maksimalno spremni. I da nismo ispali iz Evrope, mi moramo da imamo fokus na našem prvenstvu, to nam je baza. Igraće najbolji i najspremniji. Nemam luksuz da rizikujemo sad kada imamo "minus šest" u odnosu na Zvezdu.

Dejan Rađenović, trener Bačke:

- Velikom protivniku, pokušaćemo da se suprotstavimo na najbolji mogući način. Crno-beli imaju mnogo dobrih individualaca. Tražiću od mojih igrača, kao i obično, da daju sve od sebe. Nikako ne bi trebalo smetnuti sa uma činjenicu da naš protivnik ima mnogo dobrih pojedinaca. Ne znamo ni koji će tim moj kolega Stanojević da izvede posle utakmice kvalifikacija koju su izgubili u produžecima. Mi nemamo šta da izgubimo, a oni su favoriti. Tražiću od igrača disciplinu, rezultat će verujem biti onakav kakav zasluže na terenu.

Očekivani sastavi

Partizan (4-4-2): Popović, Miljković, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Natho, Asano, Stevanović, Suma, Matić

OFK BAČKA (4-2-3-1): Milojević, Veselinović, Klisura, Zdravković, Jovanović, Eskić, Škorić, Pantić, S. Stojanović, Đorđević, Ratković

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    28. septembar 2020 | 12:54

    Њима су судије у форми. Кад треба, увек су ту да им свирају пенал, на 0:0 у 80 и неком мин...кад је тешко, ту им је њихова добра вила у црном...неће бити мирна Бачка..

  • 5 PAVELIĆEVIH NDH NOGOMETAŠA CRNOKOŠULJAŠA USTAŠA VEČNA BRUKA I SRAMOTA vaša

    28. septembar 2020 | 13:36

    franjevcima JE JEDINO VAŽNO KO SUDI …🌟🌟🌟

  • Dragan90 CZV

    28. septembar 2020 | 13:01

    Profesor Vuletic? On sudi posle tekme 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA