≫ 

Norvežani sa dvojicom debitanata napadaju Srbiju, među njima je i momak koji je izludeo Milan

Lageberk pozvao najjači sastav koji trenutno ima

  • 1
Lars Lagerbek

Foto: Guliver/Trond Tandberg/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Norveške Lars Lagerbek odredio je spisak igrača na koje računa za baraž meč Lige nacija protiv Srbije!

Kao i Ljubiša Tumbaković tako se i Lageberk odlučio na oprobane snage sa Erlingom Halandom, Aleksanderom Serlotom, Džošuom Kingom i Krisoferom Ajerom, ali uz dodatak dvojice debitanata!

U pitanju su 20-godišnji krilni napadač Bodo Glimta Jans Peter Hauge, koji je toliko nedavno izludeo Milan u kvalifikacijama za LE da Rosoneri žele da ga kupe, kao i defanzivac Konventrija Leo Skiri Estigard.

- Hauge napreduje veoma brzo. Igra u jako dobrom timu, a ono što ga čini posebno interesantnim je način na koji igra. Hauge je ključni igrač, ima u sebi x faktor kojim malo fudbalera može da se pohvali. Osetio sam da je ovo pravi trenutak da ga pozovem u A tim. Igra po krilu, ali mogu da ga koristim i kao napadača. Ako dobije minute za igru, videćemo da li ćemo makar malo moći da iznenadimo Srbiju s njim - rekao je Lagerbek.

Švedski stručnjak na klupi Norveške vratio je u tim Martina Edegarda, vezistu Reala, koji je prethodno ukupljanje bio povređen. Sigurd Rosted i Stefan Strandberg takođe su ponovo u sastavu.

Na njemu se nalaze:

Golmani: Rune Jarstajn (Herta), Orjan Njiland (Aston Vila), Andre Hansen (Rozenborg).

Odbrana: Kristofer Ajer (Seltik), Haitam Alesami (Amijen), Omar Elabdelui (Galatasaraj), Martin Lines (Galatasaraj), Birger Meling (Nim), Tore Reginijusen (Rozenborg), Sigurd Rosted (Brondbi), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svenson (AZ Alkmar), Leo Skiri Estigard (Koventri).

Vezni red: Patrik Berg (Bodo), Sander Berge (Šefild j.), Mohamed Eljunusi (Seltik), Markus Henriksen (Rozenborg), Stefan Johansen (Fulam), Frederik Midtsje (AZ Alkmar), Matijas Norman (Rostov), Morten Torsbi (Sampdorija), Martin Edegard (Real Madrid).

Napad: Erlin Haland (Dortmund), Jens Peter Hauge (Bodo), Džošua King (Bornmut), Aleksander Serlot (Lajpcig).

Podsetimo, pobednik ovog duela će u novembru igrati sa boljim iz meča Škotska - Izrael za plasman na Evropsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    28. septembar 2020 | 14:03

    Srbiju više nema šta da iznenadi.Koga god da izvede ne piše nam se dobro s ovim našim manekenima,samo Bog nek nam pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA