≫ 

Mesi oteo titulu Ronaldu, Novaka nema u top 50: Lista najvrednijih sportista za sponzore

Biće sigurno diskusije o validnosti i relevantnosti ovakve liste

  • 3
Kristijano Cristiano Ronaldo, Lionel Messi Mesi

Foto: Tanjug/AP

Specijalizovani portal 50mm napravio je listu 50 marketinški najisplativijih sportista, a na njoj nema najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Prema posebnoj metodologiji, napravljen je sistem bodovanja u koji se uključuju određeni parametri poput relevantnosti sportiste, dosega, isplativosti reklamiranja i samog odjeka, povratne informacije potrošača, odnosno pratilaca određene osobe.

Korišćeni su rezultati kampanja na društvenim mrežama, rast pratilaca na nalozima sportista, prisutnost u medijima i slični podaci. Za ovu listu, praćeni su nalozi više od 6.000 sportista iz 21 discipline tokom 12 meseci.

Zanimljivo je da je Lionel Mesi zauzeo prvo mesto sa "influenser skorom" 115, iako odavno važi da je Kristijano Ronaldo najbolje pozicioniran na Instagramu. Ipak, Ronaldo samo ima najviše pratilaca, a Mesi se više pozicionirao upravo zbog drugih parametara koji su sponzorima važniji.

Mesi ima skor 115, Ronaldo 113, Lebron Džejms 110, a zvezda kriketa iz Indije, Virat Koli, četvrti je sa 109. Peta je kanadska teniserka Bjanka Andreesku sa 107, slede Nejmar, Habib Nurmagomedov, Roit Šarma i Mohamed Salah, deseti je Paulo Dibala.

Ipak, čini se da je suludo da Novaka uopšte nema na listi - razumljivo je da u zapadnom svetu i među pratiocima nema doseg poput Rafaela Nadala (28. na listi) i Rodžera Federera (35. mesto), ali je on čak i iza australijske teniserke Ešli Barti (48). Listu koja će sigurno pokrenuti diskusiju, možete pogledati na ovom zvaničnom sajtu.

Video: Lebron glumata kao Nejmar: Sramotna simulacija asa LA Lejkersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op

    28. septembar 2020 | 20:07

    Covek je zaradio do sad preko 100 miliona evra, bas se potresao zbog neke tamo liste xD

  • Bhm

    28. septembar 2020 | 23:58

    Mali Srbin Dončić je potpisao ugovor sa Najkijem na 100 miliona,čudilo bi me da ga nema na toj listi....

  • Martin savic

    30. septembar 2020 | 07:00

    Gde sam ja na toj listi? Nešto ne valja!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA