≫ 

Minimalac Partizana protiv Bačke: Sadik i Suma presudili, crno-beli strepeli zbog majstorskog gola!

Partizan je tek u drugih 45 minuta slomio otpor motivisanih gostiju

Video: Opasna igra Denisa Stojkovića u šansi za Partizan

Fudbaleri Partizana dočekali su Bačku u 9. kolu Superlige i pobedili sa 2:1, pošto su u drugom poluvremenu slomili otpor gostiju.

Sva tri gola su postignuta u drugom delu utakmice, u kome su crno-beli igrali znatno bolje, a strelci su bili Umar Sadik i Dimitrije Tomović koji je pogodio sopstvenu mrežu, dok je Krsta Đorđević fenomenalnim golom spasao čast gostiju iz Bačke Palanke.

Posle teške utakmice u Belgiji i verovatno emotivnog pražnjenja usled eliminacije od Šarlroa u Ligi Evrope, crno-beli su na svom stadionu dočekali OFK Bačku i tokom prvih 45 minuta izgledali kao “izduvan balon”.

Bez energije, koja je potrebna da se probije očekivani “bunker” svakog rivala koji gostuje u Humskoj, samim tim i bez ideje da se pronađe rešenje za deset igrača “iza lopte”, Partizan je prvu polovinu meča sveo na tek nekoliko jalovih pokušaja, koji su više dolazili iz nemoći, nego iz izglednih situacija.

Video: Partizan tražio penal protiv Bačke

Igra je delovala sporo, tromo, lopta slabo sirkulisala, uglavnom u širinu, bez direktnosti na golu rivala, tranzicija u oba smera takođe je bila više nego diskutabilna, pa je posed koji je ubedljivo bio na strani domaćina donekle odavao lažnu sliku.

Stanojevićev tim je na početku, dok je još bilo svežine, kud i kamo imao kontrolu nad dešavanjima, bio za nijansu konkretniji i rešen da odmah skrati muke brzim golom, ali se sve svelo na pokušaj da se iznudi jedanaesterac (3. minut), na šta sudija Minaković nije reagovao, potom i dva pokušaja Lazara Markovića sa distance, kao i jednu dobru akciju Sume, pomenutog Markovića i Denisa Stojkovića, koji je prilikom udarca napravio prekršaj. I tu je stalo...

Kako je vreme odmicalo crno-beli su energetski padali, a OFK Bačka to koristila da se lakše izvlači iz pritiska, pa i krene u ofanzivnu tranziciju, odnosno kontranapade, koji su umalo urodili plodom u 36. minutu kada je Luka Ratković iznenada sam izašao pred golmana Aleksandra Popovića, pokušao daga lobuje, ali je mladi čuvar mreže sjajno intervenisao.

Video: Sadik je prekinuo post crno-belih, Partizan poveo sa 1:0!

U završnici prvog dela Partizan je pokušao da pojača ritam, ponovo potinso OFK Bačku pred sopstveni gol, ali se sve svelo na jedan prodor Sadika, koji je iznudio slobodan prekršaj i slobodan udarac Bibrasa Natha sa 25 metara – visoko preko gola.

Stanojević je tokom poluvremena u svlačionici ostavio mladog Denisa Stojkovića i u nastavku priliku pružio iskusnijem Aleksandru Lutovcu, a kraj mukama je došao već na početku nastavka.

Igrao se 50. minut, Marković je odigrao akciju sa Sumom, koji se izvukao na levi bok, potom uputio sjajan centaršut u pet metara, gde je Sadik umakao Klisuri i na prvoj stativi prikucao loptu u mrežu – 1:0.

Video: Nije dugo prošlo do novog gola crno-belih, a sada je direktno za to zaslužan Suma

Nekoliko minuta kasnije isti tio je bio akter nove velike prilike za crno-bele i to tako što je Marković oduzeo loptu rivalu na 30 metara od gola, akciju je nastavio Suma i spojio Sadika sa golom, međutim, Nigerijac je, umesto da odmah šutira, rešio da dribla, pa je osujećen.

Partizan je ubrzo duplirao vođstvo. Ovoga puta je aisient bio Lazar Marković, koji je uputio centaršut sa desnog krila, na nju je naleteo i samo malo je dokačio Suma, što je zbunilo Dimitrija Tomovića, koji je pogodio sopstvenu mrežu – 2:0.

Stanojevioć je ubtzo počeo da vrši izmene i polako “zatvara” utakmicu shodno kapitalu od dva gola, iako je tim iz Humske igrao sve bolje i lako kontrolišući dešavanja na terenu. Ipak, nije se OFK Bačka predavala i malo je nedostajalo da u 64. minutu Slaviša Stojanović vrati svoj tim u igru.

Video: Veliko iznenađenje u 78. minutu: Đorđević uz atraktivne driblinge uspeo da matira Popovića za 2:1

Ono što njemu nije pošlo za rukom, jeste Krsti Đorđeviću u 78. minutu. Fudbaler gostiju je lako izbacio Uroša Vitasa, potom i Miljkovića, a zatim za 20 metara pravom “bombom”pogodio raklje gola Popovića – 2:1.

Mogao je Partizan već u sledećem napadu preko Sadika da reši sve dileme, ali je Nigerijac, posle pasa Sume, odlučio dasam završi akciju, iako je imao usamljenog Nikolu Čolića na drugoj stativi.

Pokušala je OFK Bačka do kraja da osvoji bar bod, krenula svim silama u napad, ali sem želje gosti nisu imali konkretnijih prilika da se domognu remija.

Partizan - Bačka 2:1

(Sadik 50, Tomović 61ag - Đorđević 78)

Stadion: Partizan Gledalaca: bez prisustva publike Sudija: Nenad Minaković

Partizan: Popović, Miljković, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Natho, Marković, Suma, D. Stojković (od 46. Lutovac), Sadik.

OFK Bačka: Milojević, Veselinović, Klisura, Zdravković (od 13. Tomović), Jovanović, Eskić, Škorić, Pantić, S. Stojanović, Njamculović (od 63. Zličić), Ratković (od 63. Đorđević).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Majstorija Rezaija iz slobodnjaka: Stojković bio nemoćan, a Partizan eliminisan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi-11

    28. septembar 2020 | 20:57

    Čudno je baš sve u vezi partizana ivamo sudije i fss protiv partizana ali kada partizan vodi minimalno i kada treba da se sacuva rezultat onda dodatno vreme nikad nije duze od 3min ali kada je suprotno nikad nije krace od 6-7 min...???

  • Zarko

    28. septembar 2020 | 18:35

    Zasto je Natho u prvoj postavi,njega treba cuvati za poslednjih desetak minuta,samo da izvede penal?!!

  • Ramaro

    28. septembar 2020 | 19:21

    Bez obzira sto je strelac ovaj Sadik je prava petljavina od igraca. Jednostavno ne zna da proste situacije resava brzo i efikasno, vec uvek napravi nepotrebno nekoliko poteza vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA