≫ 

Večiti derbi se igra pred publikom: "Pitanje je dana kada će FSS dozvoliti povratak navijača"

Podsetimo, meč večitih je zakazan za 17. oktobar

  • 32
Humska, stadion Partizana, večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan

Foto: MN Press

Doktor Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije Fudbaslkog saveza Srbije, indirektno je najavio da bi predstojeći 163. večiti derbi mogao da se igra pred publikom.

Ristić je dao jedan intervju za list "Alo" u kom je rekao da bi stadioni širom Srbije mogli da se "otključaju" vrlo brzo.

- Verujem da je pitanje dana kada će FSS dozvoliti navijačima prisustvo na utakmicama. Naravno, biće određeni broj ljudi na stadionu i moraće da se poštuju zdravstvene mere i propisti. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Srbija po broju zaraženih na zadovoljavajućem nivou, onda takva odluka ima rezona - rekao je Ristić i dodao:

- Krizni štab se zasad ne oglašava, ali smatram da je došlo vreme da se navijači vrate tamo gde im je mesto. To je realnost, naravno uz obavezu poštovanja preporuka nadležnih. Osim na stadionima Crvene zvezde i Partizana, u našoj Superligi nema puno navijača, stoga nema opasnosti za širenje pandemije, plus što se igra na otvorenom.

Večiti derbi zakazan je za 17. oktobar u Humskoj, a prethodno će se odigrati još jedno kolo u kom će Zvezda dočekati Napredak, a Partizan ići na noge Metalcu.

Zatim sledi reprezentativna pauza koja će trajati sve do tog derbija, dok će Srbija u međuvremenu igrati svoje mečeve sa Norveškom, Mađarskom i Turskom. Ovaj prvi je i te kako bitan, jer bi prolaz dalje Orlovima doneo završnu borbu za odlazak na EP.

>>> Liga kup Engleske nam večeras (20.45) donosi londonski derbi Totenhem - Čelsi. Videćemo kakve će sastave Murinjo i Lampard izvesti na teren, ali su Plavci svakako favoriti - kvota na dvojku je 1,75, iks je 3,70, a kec 4,70, dok je GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Čelsi.

Video: Ostojić: Pred svaki derbi čitam kako će nas Zvezda ubedljivo pobediti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    29. septembar 2020 | 08:58

    Pa naravno, navijači ova dva kluba su veoma disciplinovani pa im treba dozvoliti prisustvo na tribine. Sramota. Onome ko dozvoli otvoriti vrata ili zatvora ili odredjene Klinike.

  • Cccc

    29. septembar 2020 | 09:14

    Opet derbi pa opet policijski cas.

  • Tzt

    29. septembar 2020 | 09:01

    Bolje bez publike !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA