≫ 

Vučić dao Zvezdi savet pred meč u Jermeniji, pa podsetio na veliku nepravdu srpskog sporta iz 90-ih

Predsednik Srbije ističe da ne treba koristiti ratno stanje u Jermeniji za sticanje sportske prednosti

  • 23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je danas pitanje o Zvezdinom gostovanju u Jermeniji, gde treba da igra meč plej-ofa Lige Evrope protiv Ararata. UEFA još nije donela zvaničnu odluku, ali 99 odsto će crveno-beli igrati u Jerevanu, koji je ipak daleko od ratnih sukoba koji su eskalirali u Nagorno - Karabahu.

Vučić smatra da Zvezda treba da ide u Jerevan i da ne treba da koristi situaciju u Jermeniji za sticanje sportske prednosti. Takođe, podsetio je na veliku nepravdu koju je naša reprezentacija doživela nakon kvalifikacija za EURO 1992. godine, kada joj nije dozvoljeno da se takmiči, iako je obezbedila učešće kroz kvalifikacije.

- Voleo bih da naš klub, bilo koji, da igra u Jerevanu, jer mislim da je moguće da se igra u Jermeniju. Ne treba da koristimo ovu situaciju da bismo u sportskom smislu dobili neku prednost. Svi se sećate kada su Danci postali prvaci Evrope jer su nas izbacili, iako smo bili bolji od Danaca u kvalifikacijama. Biće onako kako UEFA kaže. Sportski je da Zvezda ide u Jerevan i da pobedi ili izgubi u Jerevanu, ali UEFA je ta koja odlučuje, ne mešam se u njihovu odluku - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BozaB

    29. septembar 2020 | 11:51

    Verujem da ce Zvezda uspeti da ostvari ovu vaznu pobedu.

  • Danijel

    29. septembar 2020 | 12:04

    Tako je Predsednice.

  • sasa

    29. septembar 2020 | 14:19

    Predsednik je u pravu, treba da idu na utakmicu i da igraju a ko pobedi pobedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA