Problem za Barsu: Fati tražio 10 puta veću platu nego što mu je klub dao novim ugovorom

Mladi Španac je navodno toliko dobijao od Junajteda

  • 1
Barcelona Villareal Foto: Tanjug/AP

Mladi napadač Barselone Ansu Fati (17) je poslednjih nekoliko dana u centru pažnje fudbalske javnosti, pre svega zbog činjenice da je potpisao novi ugovor sa "katalonskim klubom."

Fati je, takođe, sjajno započeo i novu sezonu i Primeri. Dao je dva gola u prethodnom kolu, a po slovu novog ugovora Barsa mu je utrostručila platu - sa 300.000 na milion godišnje.

Međutim, "Marka" piše da je Fati nezadovoljan novcem koji mu je klub dao i da je tražio 10 miliona po sezoni za novo produženje. Isto onoliko koliko bi navodno dobio da je napustio Nou Kamp.

A taj novac je trebalo da dobije od Mančester junajteda koji je ponudio 150 miliona Barsi preko superagenta Žorža Mendeša, a kada su odbijeni Đavoli su pojačali na 170 koliko je iznosila otkupna klauzula. Ipak, zakasnili su s obzirom na to da je Fati potpisom ugovora klauzulu povećao na neverovatnih 400 miliona.

"Marka" navodi i da u Barseloni ne žele da razgovaraju o novom ugovoru pre nego što se izabere nova uprava kliuba, mada podsećaju da bi Fati već 1. januara 2022. mogao da počne da pregovara sa drugim klubovima.

Podsetimo, Fati još nije punoletan, a za Barsu je debitovao 25. avgusta 2019. godine. Prošle sezone je dao osam golova u svim takmičenjima na 33 meča, a postao je i rekorder reprezentacije Španije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ih

    29. septembar 2020 | 12:50

    Kad para udari u glavu mladom dijetetu??!!Sve je ovo trčanje za parama jer ti pare nude komfor i lažnu sigurnost??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA