≫ 

Ararat se oglasio posle premeštanja meča sa Zvezdom: Bombardovali su sela u toj regiji, nije sigurno

Nije pametno igrati fudbal dok "okolo" padaju bombe

  • 1
Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda

Foto: Nikola Tomić

Fudbalski klub Ararat iz Jermenije oglasio se saopštenjem povodom premeštanja utakmice sa Crvenom zvezdom u prestonicu Kipra - Nikoziju.

- Meč između Crvene zvezde i Ararata biće igran na Kipru. UEFA je odlučila da će meč kvalifikacija za Ligu Evrope sa Zvezdom biti organizovan prvog oktobra u Nikoziji, prestonici Kipra. Meč počinje u 21 sat po vremenu u Jerevanu - pišu iz jermenskog kluba.

Meč je premešten zbog vojnih sukoba Jermenije i Azerbejdžana u vezi sa regijom Nagorno-Karabah oko koje spor dve države traje već dugo.

Ararat je pojasnio da su Azerbejdžanci bombardovali neka mesta u regiji Vardenisa, što je oko 170 kilometara od prestonice Jermenije - Jerevana, gde je meč trebalo da se odigra.

- Uzeli su u obzir da su sela u okolini Vardenisa, na teritoriji Jermenije bombardovana jutros, pa odigravanje utakmice iz bezbednosne perspektive nije izvodljivo - navode iz Ararata.

Da podsetimo, Zvezda je do meča sa Araratom stigla posle poraza u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Od nje je na Kipru posle penala bila bolja Omonija, ali crveno-beli imaju šansu da se i četvrtu godinu zaredom plasiraju u neko od dva evropska takmičenja.

 
 
 
View this post on Instagram

«Արարատ-Արմենիա»-«Ցրվենա Զվեզդա» հանդիպումը կկայանա Կիպրոսում ՈՒԵՖԱ-ի որոշմամբ ՈՒԵՖԱ Եվրոպա լիգայի որակավորման փլեյ-օֆֆ փուլի «Արարատ-Արմենիա»-«Ցրվենա Զվեզդա» հանդիպումը կկայանա հոկտեմբերի 1-ին՝ Կիպրոսի մայրաքաղաք Նիկոսիայի GSP մարզադաշտում: Հանդիպման մեկնարկը՝ Երևանի ժամանակով 21:00-ին: Հաշվի առնելով, որ այսօր առավոտյան ռմբակոծվել են ՀՀ տարածքում գտնվող Վարդենիսի շրջանի գյուղերը, հանդիպման անցկացումը Հայաստանում նպատակահարմար չէ անվտանգության տեսանկյունից: #ԱրարատԱրմենիա #ՀայկականՖուտբոլ #AraratArmeniaA post shared by FC Ararat-Armenia (@fc_ararat_armenia) on

 

Video: Jermenija objavila snimak napada na azerbejdžanske pozicije: Vojnici beže sekundu pre udara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    29. septembar 2020 | 20:22

    Poznati teren u Nikoziji!Valjda će sada biti malo više sreće?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA