Siti oborio klupski rekord dovođenjem Rubena Dijasa: Gvardiola potrošio 400 miliona za defanzivce

Mančester Siti potvrdio je dolazak Rubena Dijasa iz Benfike za 70 miliona evra što je klupski rekord prema pisanju britanskih medija. U suprotnom smeru je otišao Nikolas Otamendi

  • 0
Ruben Dijas Foto: Printscreen Twitter

Ovaj transfer takođe znači i da je Gvardiola u Sitiju potrošio više od 400 miliona funti (438 miliona evra) samo na pojačanja u odbrani, od dolaska u klub 2016. godine do sada.

Dvadeset trogodišnjak je došao u Mančester i dobio šestogodišnnji ugovor i očekuje se da će popuniti rupe u odbrani koje su bile vidljive i u nedavnom porazu od Lestera 5:2. Otamendi je otišao u Benfiku kako bi Siti ublažio iznos koji će u novčanicama proslediti Portugalcima.

- Prilika da igram za tim poput Sitija je fantastična i nisam mogao da odbijem. Njihov uspeh govori sam za sebe, bili su dominantni u Engleskoj poslednjih godina, igraju napadački fudbal koji prija i mom stilu igre - rekao je Dijas po dolasku u Mančester.

On je istakao i da je Pep Gvardiola jedan od najboljih menadžera na svetu, te da se dokazao u razvijanju mladih igrača kakav je i Ruben.

- Verujem da ovde mogu da napredujem, u klubu čije se ambicije poklapaju sa mojima i daću sve od sebe da osvajamo trofeje - kaže Dijas.

Svoje zadovoljstvo nisu krili ni u Sitiju čiji je sportski direktor rekao da je Dijas igrač kog je klub neko vreme pratio i koji zadovoljava sve što su "Građani" tražili.

Ruben je u portugalskom klubu ponikao od mlađih kateogrija i tu je punih desetak godina. U Benfiku je otišao Otamendi koji je procenjen na 15 miliona evra.

Nikolas je u Sitiju proveo poslednjih pet godina, došao je za 44,5 miliona evra iz Valensije, ali nije ispunio ono što se od njega očekivalo.

Video: Delije upale na Marakanu i uz baklje i vatromet pozdravili se sa crveno-belima pred Kipar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA