≫ 

I Španci vide da Jovića saigrači ignorišu, ovo je dokaz: Za 73 minuta 14 puta pipnuo loptu u Sevilji

Nije lako Luki sa ovakvom ekipom

  • 5
luka jović Foto: youtube/beIN SPORTS USA

Luki Joviću su, kažu, odbrojani dani u madridskom Realu gde niti igra, niti mu se otvaraju prilike i onda kada mu Zidan pruži šansu kao u poslednjoj utakmici protiv Betisa.

Srpski napadač je i u Sevilji bio potpuno "odsečen" od igre Madriđana, kao da su sa desetoricom igrali gosti sa Jovićem na terenu, što ponovo rađa osnovane sumnje da bivšeg napadača Zvezde saigrači ignorišu u napadačkim akcijama, što nije nikakva novost.

Ovaj snimak gde Luka traži bolje rešenje za njega nego što mu je Francuz Mendi dao, je samo jedan pokazatelj da nema potrebnu konekciju sa saigračima.

Jedna kamera je pratila samo Jovićeve poteze kojih, istina, nije bilo mnogo, pa ga ja Zidan zamenio u drugom poluvremenu.

Statistika Jovićeve igre protiv Betisa je tek poražavajuća po našeg reprezentativca, mnogo toga govori o njegovoj ulozi. On je za 73 minuta tek 14 puta pipnuo loptu, podelio je tek sedam pasova, odnosno jedan na svakih deset minuta, što je za napadača tima koji igrački dominira i napada zaista loš učinak. Više dodira sa loptom nogom imaju i golmani.

Ali, opet se postavlja pitanje da li je sve ovo što se dešava Luki u Madridu samo njegova krivica i posledica teškog prilagođavanja u velikom klubu ili ima tu i nepoverenja i sebičluka saigrača koji ga prosto "ne vide" na terenu. Jer, kako drugačije objasniti tako mali broj loptu upućenih ka njemu.

Španci zato o njemu i dalje pišu kao o misteriji.

- Real ga je doveo za 60 miliona evra kao igrača napola dovršenog da u Madridu postane kompletan igrač. Za tu cenu, očekivalo se da više doprinese, pokupi što je više moguće stvari od Benzeme i na kraju krajeva ga zameni vremenom. Ipak, Luka je odsečen od igre, a najgore je što ostatak tima nema poverenja u njega kad je na terenu. Navikli su na daleko mobilnijeg Benzemu - kaže u analizi situacije sa Jovićem madridski As.

Da li će Zidan nastaviti da Joviću pruža šansu ili sledi ono što je za mnoge najbolja opcija po srpskog napadača: prelazak u klub u koji če porvatiti svoj fudbalski identitet.

Real nije dobro počeo novu sezonu, ima dosta problema, ali večeras (21.30) protiv Valjadolida ne bi smeo da ima problema. Kvota na keca je 1,30, a na kombinazziju 1&3+ 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Valjadolid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    30. septembar 2020 | 12:25

    Ima istine i u tome, ali Luka naš deluje nezainteresovano, ne šprinta, nema promenu pravca u kretanju, sve radi sa 50 do 60% snage, ne grize što se fudbalski kaže. Neka pogleda snimke Suareza kako kidiše na loptuci gol i biće mu jasno zašto nema puno lopti.

  • Boske100

    30. septembar 2020 | 12:10

    Zašto 🤔? Aaa, sad znam, zato što nije zaslužio da im pertle zaveže a ne da igra sa njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA