≫ 

Tončev me je zvao nekoliko puta, lako smo se dogovorili: Bivši igrač Zvezde i Partizana u Radničkom

Vratio se kući

  • 1
FK Rad - FK Partizan, Petar Đuričković Foto: Marko Jovanović

Petar Đuričković, nekadašnji igrač Partizana i Crvene zvezde vratio se u Srbiju posle epizode u Grčkoj i pojačao je niški Radnički.

Klub je to objavio putem svojih naloga na internetu u sredu popodne, uz fotografiju Đuričkovića sa šalom niškog kluba.

Ofanzivni vezni igrač je rođen u Prištini juna 1991, ima 29 godina i od prvog avgusta je bio bez kluba.

Tada je prekinuo saradnju sa grčkim Ksantijem u koji je otišao iz Partizana januara 2018. godine.

- Posle nekoliko razgovora sa prvim čovekom Radničkog Ivicom Tončevom, prepoznao sam visoke ambicije za naredni period i kada mi je predočio plan razvoja kluba, brzo smo se dogovorili. Nadam se na obostrano zadovoljstvo - kaže Đuričković, a prenosi klub.

Dodaje da je mimo ponude kluba sa Čaira imao još nekoliko drugih.

- Imao sam nekoliko ozbiljnih ponuda i dva meseca unazad sam vagao i razmišljao gde da nastavim karijeru, ali nakon poziva Ivice Tončeva lako sam doneo odluku - rekao je Đuričković po dolasku u Niš.

View this post on Instagram

Fudbalski klub Radnički danas je doveo ozbiljno i zvučno pojačanje. Ugovor sa niškim timom potpisao je Petar Đuričković (29). Iskusni vezista je dobro poznato lice na Čairu, pošto je ponikao u Radničkom, a boje kluba iz Niša branio je od 2014. do 2016. godine. Za to vreme je upisao 69 nastupa, postigao pet golova i profilisao se kao jedan od najboljih igrača sredine terena u Superligi. -Posle nekoliko razgovora sa prvim čovekom Radničkog Ivicom Tončevom, prepoznao sam visoke ambicije za naredni period i kada mi je predočio plan razvoja kluba, brzo smo se dogovorili. Nadam se na obostrano zadovoljstvo. Drago mi je što sam se vratio u klub u kojem sam ponikao. Radnički je moj klub, Niš je moj grad, tako da sam na moje veliko zadovoljstvo danas potpisao ugovor na stadionu Čair. Imao sam nekoliko ozbiljnih ponuda i dva meseca unazad sam vagao i razmišljao gde da nastavim karijeru, ali nakon poziva Ivice Tončeva lako sam doneo odluku- rekao je Đuričković odmah po potpisivanju ugovora. Ovaj fudbaler je u svom prvom mandatu u Radničkom bio veliki ljubimac niške publike. Iz Radničkog je prešao u Partizan, sa kojim je bio prvak Srbije, a potom je sa puno uspeha igrao za grčki Ksanti. Osim pomenutih timova, bio je još član Sopota, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde. -Taj podatak da me je volela publika ovde je još jedan motiv za mene. Volim ovaj klub i drago mi je što ću ga ponovo predstavljati i imati priliku da još nekoliko godina donosim radost našim navijačima. Klub je sada na visokom nivou što se tiče ogranizacije i smatram da ovde mogu da podignem kvalitet, a i da sam napredujem kao fudbaler. Sakupio sam puno iskustva u prethodnih nekoliko godina i mogu da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Pratio sam utakmice Radničkog ove sezone. Upoznat sam sa sistemom, pričao sam sa trenerom Radoslavom Batakom, poznajem i dosta saigrača i mislim da neću imati nikakvih problema oko adaptacije i da ću se brzo uklopiti u ekipu- završio je Đuričković.

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

Među crno-belima je bio od 2016. kada je otišao upravo iz Radničkog za koji je igrao dve sezone kao senior.

Đuričković je jedno vreme bio i član Crvene zvezde, 2012. godine, a od trofeja ima jednu titulu prvaka s Partizanom i dva pehara Kupa.

Petar je jedno vreme bio i u Sopotu, a prošao je kroz fudbalsku školu kluba sa Čaira.

Upravo zato kaže da je Niš njegov grad, a Radnički njegov klub i veruje da će se brzo uklopiti u sistem rada trenera Radosalava Bataka.

Video: Delije upale na Marakanu i uz baklje i vatromet pozdravili se sa crveno-belima pred Kipar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA