Prija deset golova u Superligi, ali ona nije Evropa: Degenek oprezan pred meč sezone sa Araratom

Odbrambeni redovi moraju da budu na visini zadatka

  • 3
FK Rad - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Štoper Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je da njegov tim nije previše "uzleteo" posle ubedljivih pobeda u domaćem prvenstvu, pred okršaj sa jermenskim Araratom, jer podseća da Evropa nije isto što i Superliga.

Degenek kaže da je cilj njegove ekipe da u četvrtak pobedi tim iz Jerevana i ode u Ligu Evrope, kada već nije uspela da prođe Omoniju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Očekuje nas težak meč, ali svesni smo da nam pobeda donosi još jedno učešće u evropskim takmičenjima, četvrto u nizu. Bio bi to veliki uspeh za nas, stručni štab, navijače i klub. Daćemo sve od sebe da ostvarimo naš cilj i da se srećni vratimo sa Kipra - rekao je Degenek za klupski sajt.

Zvezda je u protekle dve utakmice postigla ukupno deset golova u prvenstvu, a australijski internacionalac kaže da je to plus, ali podseća...

- Sve to nam daje na samopouzdanju, ali velika je razlika između domaćeg šampionata i Evrope. Prija što smo postigli deset pogodaka, a da nismo primili gol. Sutra bi bilo dobro da nastavimo u tom maniru, da dajemo golove, a da Borjanova mreža ostane netaknuta - napominje Miloš.

On kaže da je teren na Kipru poznat jer je Zvezda u istoj zemlji igrala i protiv Omonije. Crveno-beli su opet gosti, ali je ovog puta Ararat samo formalno domaćin zbog ratnog stanja u Jermeniji.

- Poznat nam je ovaj teren. Oni su domaćini na papiru, ali će meč biti održan na Kipru. Gde god da se igra, nama je svejedno, jer znamo koji je naš cilj. Igrali smo sa Omonijom ovde, bilo bi bolje da smo pobedili, ali šta je tu je. Imamo priliku za popravni - zaključio je Degenek.

Da podsetimo, meč između Zvezde i Ararata se igra u četvrtak od 19 časova na GSP stadionu u Nikoziji.

Video: Falčineli je golgeterski odreagovao na centaršut Kange,dobio skok i doneo gostima ubedljivu prednost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA