Kolarov "u trepavicu" pogodio Hakimija, Inter dao gol za 28 sekundi, pa demolirao Benevento

Odlično su krenuli igrači Antonija Kontea

  • 1
Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Intera pobedili su Benevento sa 5:2 u meču prvog kola italijanske Serije A (njihov drugi u sezoni), dok je Specija iznenadila Udineze sa 2:0 uprkos tome što je igrala s igračem manje od 66. minuta.

Inter je na početku sezone pokazao da će biti još ozbiljniji pretendent da prekine dominaciju Juventusa koja traje već devet godina.

"Neroazuri" su već u prvom minutu poveli golom Romelua Lukakua. Tačnije već posle 28 sekundi. A pogotku je šurovao i Aleksandar Kolarov koji je poslao fantastičnu dugu loptu za Ašrafa Hakimija.

Tek što se krenulo sa centra, Hakimi je odigrao dupli pas sa Aleksisom Sančezom, prošao je po desnom krilu i onda vratio loptu u sredinu, gde je Lukaku iz prve pogodio dalji ugao za 1:0.

Igrao se 25. minut kada je Jang uposlio Roberta Galjardinija tako što mu je poslao sa leve strane povratnu za šut u bliži ugao i 2:0.

Samo tri minuta kasnije već je i treća lopta završila iza leđa Lorenca Montipa.

Galjardini je centrirao sa leve strane ka sredini, tamo je Aleksis pametno propustio loptu kroz noge do nebranjenog Lukakua koji je, sam "kao duh" lagano rešio situaciju jedan na jedan sa Montipom.

Đanluka Kaprari je u 34. minutu ublažio prednost Intera golom posle katastrofalne greške golmana Intera. Samir Handanović je pod pritiskom poklonio loptu rivalu, Kaprari ju je prihvatio na dvadesetak metara od gola i pogodio je metu za 3:1.

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Ako je nada kod igrača Beneventa i postojala, nestala je već u 42. minutu kada je Hakimi dao četvrti gol za tim iz Milana.

On se odlično snašao i iskoristio brzinu da samo ćušne loptu u mrežu pored Luke Kaldirole, štopera Beneventa.

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Lukaku je u toj akciji dobio centaršut na prvoj stativi, promašio je loptu, ona je stigla do Kaldirole koji je stigao samo da je primi.

Hakimi mu se prišunjao s leđa na pet, šest metara od gola i samo ju je gurnuo u mrežu za 4:1.

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

U strelce se za Inter u 71. minutu upisao i Lautaro Martinez koji je sa ivice šesnaesterca poslao neodbranjiv udarac, da bi u 76. Benevento drugim golom Kaprarija samo ublažio poraz.

Inter posle drugog trijumfa ima šest bodova u novoj sezoni, što je uz gol razliku 9-5 dovoljno za trenutno drugo mesto Serije A.

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Video: Delije upale na Marakanu i uz baklje i vatromet pozdravili se sa crveno-belima pred Kipar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    30. septembar 2020 | 21:42

    U klubu su uvek najbolji, a u reprezentaciji ih nigde nema i to zahvaljujuci "svetskim selektorima" Krstajicu i Tumbakovicu i menadzerima Zahaviju, Kezmanu, Stojadinovicu, Ramadaniju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA