Haland vratio Borusiju u život, Kimih neviđeno komičnim golom doneo trofej Superkupa Bajernu!

Fudbaleri Bajern Minhena osvojili su Superkup Nemačke pobedom nad Borusijom iz Dortmunda 3:2 u sredu uveče

  • 2
Germany Soccer Bundesliga Supercup Foto: Tanjug/AP

Bajern je na Alijanc areni prevagu napravio u 82. minutu kada je Džošua Kimih postigao pobedonosni gol za tim Hansija Flika.

Pre toga, Bajern je poveo u 18. minutu kada je Korentin Toliso dobio odličan pas od Roberta Levandovskog sa desne strane, šutirao je iz čiste situacije i golman Marvin Hic mu je isprva odbranio udarac po zemlji.

Lopta se od Hica odbila u prečku, ali golman "Milionera" nije stigao da se pridigne, Toliso je opet pritrčao i ugurao loptu u mrežu.

Tomas Miler je na asistenciju Alfonsa Dejvisa u 32. minutu duplirao vođstvo udarcem glavom, dok je Julijan Brant vratio Borusiju u igru sedam minuta kasnije.

On je u napadu koji je išao sa levog krila, posle dva brza dodavanja u sredini dobio pas po zemlji od Erlinga Halanda i šutirao je visoko pod prečku za 2:1.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, posle kog se i Haland upisao u strelce u 55. minutu za izjednačenje.

Mladi Norvežanin je posle izgubljene lopte Levandovskog na sredini u brzoj tranziciji dobio kroz odbranu loptu od Dilejnija i nije imao težak posao pred Manuelom Nojerom.

Međutim, Borusiji preokret nije bio suđen, a Bajern je pobedio komičnim golom kakav se retko viđa.

Levandovski je još jednom prošao desno, vratio po zemlji loptu u sredinu za Kimiha koji se ubacivao u kazneni prostor i odmah šutirao nisko.

Hic mu je odbranio udarac, a lopta se vratila i nekako odbila od stopala Kimiha koji je već pao i tako otišla u praznu mrežu za 3:2, pa je prvak Evrope svojoj kolekciji ove godine dodao još jedan trofej.

Video: Delije upale na Marakanu i uz baklje i vatromet pozdravili se sa crveno-belima pred Kipar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BvB

    1. oktobar 2020 | 01:53

    Smešan trener, smešna i igra. Sa ovakvim timom se mora igrati daleko brže i efikasnije. Očekivao sam novog trenera na početku sezone, ovako, stari trener, stara priča. Dok je Favre tu, ne pratim bvb - na moju veliku žalost.

  • Baxter

    1. oktobar 2020 | 10:42

    Uopste nije komican gol nego je Kimih bio jako snalazljiv i brzo reagovao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA