≫ 

Krasnodar i Salcburg u Ligi šampiona, Slavija produžila neizvesnost Zvezdi pred žreb za Ligu Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde mogu da se nađu u drugom šeširu na žrebanju grupa za grupnu fazu Lige Evrope jer su dočekali povoljne rezultate iz kvalifikacija za Ligu šampiona

  • 2
Denmark Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Zvezdi je odgovaralo da dalje prođu Slavija iz Praga, Krasnodar i Salcburg u preostalim mečevima plej-ofa i ostvarena su dva povoljna ishoda po Beograđane.

Krasnodar je pobedom 2:1 protiv PAOK-a potvrdio isti rezultat i iz prvog meča i prekinuo "prokletstvo" i plasirao se u elitno takmičenje. Sve u ovom meču rešeno je za pet minuta između 73. i 78.

Pobedonosni pogodak za ruski tim je postigao Remi Kabelja u 78. minutu, a autogol je u 73. dao Mihalidis tako da je gol za PAOK, u režiji Omara El Kadurija iz 77. minuta bio nedovoljan za Grke.

Salcburg je u svom meču protiv Makabija iz Tel Aviva pobedio sa 3:1, pa je posle 2:1 iz prve utakmice i on potvrdio prolaz dalje.

Austrijski tim je poveo u 16. minutu kada je strelac bio Patson Daka, izjednačio je u 30. Eden Karzev, ali je Salcburg do poluvremena vratio prednost.

U četvrtom minutu nadoknade je iz penala pogodio Dominik Soboslai i Daka je drugim golom u 68. minutu samo dokrajčio Izraelce.

Što se tiče Slavije, ona je imala aktivan rezultat i posle prvog meča 0:0 vodila je od trećeg minuta pogotkom Petera Olajinke.

Izjednačio je Sori Kaba u 65. minutu, Aleks Šolc je u 83. realizovao penal i od tog trenutka je krenuo raspad češkog tima.

Ogečukvu Onjeka i Anders Drejer su do 91. minuta već dali po gol i Mitjiland je sa 4:1 potopio Slaviju i otišao dalje.

To znači da će Zvezda morati da sačeka povoljan rezultat u nekom od mečeva plej-ofa Lige Evrope.

Konkretno, crveno-beli će navijati za Floru, Liberec, Rozenborg, Ber Ševu, Sarajevo, Dinamo Brest, Rijeku, Tiranu, CSKA iz Sofije, Rendžers, AEK, Makabi Haifu ili LASK.

FK Crvena zvezda Foto: Crvenazvezdafk.com

Ako bilo ko od ovih ekipa prođe, Zvezda će na žrebu biti u drugom šeširu. Međutim, ne treba zaboraviti da je glavni i najveći preduslov za to da u četvrtak prvog oktobra srpski klub prođe Ararat u plej-ofu za Ligu Evrope.

Taj meč se zbog ratnog stanja u Jermeniji igra u Nikoziji na GSP stadionu od 19 časova. Zvezda će, ukoliko pobedi, i četvrtu godinu zaredom igrati u jednom od dva evropska fudbalska takmičenja.

Video: Delije upale na Marakanu i uz baklje i vatromet pozdravili se sa crveno-belima pred Kipar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    30. septembar 2020 | 23:49

    andrija zivkovic sigurno nije igrao jer u suprotnom on bi dao minimalno dva gola.hoce u reprezentaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA