≫ 

Sve što treba da znate o meču Ararata i Zvezde: Ko ima veći pritisak, ko igra, koliko vredi pobeda?

Crveno-beli ponovio na Kipru igraju utakmicu sezone

  • 5
Crvena zvezda

Foto: Crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su na Kipru, u Nikoziji, na mestu gde su propustili šansu da ostanu "u igri" za plasman u Ligu šampiona. Sada je Liga Evrope realnost po crveno-bele, žreb ih je "pomilovao", na kraju je Ararat prepreka koja se mora preskočiti, i još jedna povoljna okolnost išla je na ruku Beograđanima osim žreba - nisu otputovali u Jermeniju zbog ratnog stanja koje vlada u toj zemlji.

Ko prenosi utakmicu?

 

Navijači Zvezde, ljubitelji fudbala, meč sa stadiona "GSP" mogu da prate na dva kanala, Areni sport 1 i prvom kanalu Radio televizije Srbije - utakmica počinje od 19 sati.

Koliko vredi pobeda i plasman u grupnu fazu Liga Evrope?

 

Zvezda je eliminacijom iz kvalifikacija Lige šampiona pre plej-of runde propustila priliku da zaradi lepu svotu novca i pre plasmana u Ligu Evrope.

Da je, recimo, prošla Omoniju, pa ušla u drugo po jačini takmičenje, sada bi se na "Marakani" lakše disalo zbog većeg priliva finansija. Ovako, crveno-beli će tek ako prođu Ararat inkasirati 2.920.000 evra, a taj iznos se, naravno, može uvećati zavisno od rezultata.

Svaka pobeda vredi 570.000, a nerešen rezultat u Ligi Evrope 190.000 evra. Troškovi su daleko veći na "Marakani" i jasno je da će, ipak, uprava kluba morati da rasproda nekolicinu igrača (neki su pred odlaskom) kako bi mogla da izgura sezonu.

Crvena zvezda

Foto: Crvenazvezdafk.com

Ko sudi meč u Nikoziji?

 

Zvezdu ne bi trebalo da brine sudijski tim, kalitet crveno-belih u odnosu na Jermene je takav da ni neka veća greška arbitara ne bi smela da bude opravdanje za eventualnu eliminaciju. Beograđani su favoriti, a briga o utakmici poverena je grčkom kvartetu sudija, glavni je Tasos Sidiropulos, pomažu mu Polihronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis i Ioanis Papadopulos.

Da li i u kolikoj meri rat u Jermeniji utiče na pripremu utakmice Ararata?

 

Užasni sukob između Azerbjdžana i Jermenije za oblast Nagorno-Karabah potpuno je poremetio organizaciju meča, na kraju su Jermeni morali da odustanu od domaćinstva, pa se išlo na sigurnu varijantu - neutralni teren.

Teško je reći koliko sukob može da utiče na igrače Aratata, ponavljamo da je čak 17 legionara u ekipi španskog trenera Davida Kampanje, te je jasno da Beograđani imaju posla sa ekipom koja u ovom trenutku ne oseća toliku brigu i patriotski zanos kao neki domaći igrači.

U meču prethodne runde sa Celjem, samo jedan domaći fudbaler našao se u startnoj postavi.

Reč aktera utakmice

 

Miloš Degenek će, kako stvari stoje, odigrati poslednji meč za Zvezdu, jer je dogovorio transfer u Belgiju, u Gent, a za predstojeći duel sa Araratom kaže ono što svi ovde znamo - da je od izuzetne važnosti po klub.

- Očekuje nas težak meč, ali svesni smo da nam pobeda donosi još jedno učešće u evropskim takmičenjima, četvrto u nizu. Bio bi to veliki uspeh za nas, stručni štab, navijače i klub. Daćemo sve od sebe da ostvarimo naš cilj i da se srećni vratimo sa Kipra. Poznat nam je ovaj teren. Oni su domaćini na papiru, ali će meč biti održan na Kipru. Gde god da se igra, nama je svejedno, jer znamo koji je naš cilj. Igrali smo sa Omonijom ovde, bilo bi bolje da smo pobedili, ali šta je tu je. Imamo priliku za popravni - poručio je Degenek.

Miloš Degenek

Foto: Marko Jovanović

Trener Ararata Kampanja savršeno je svestan delikatnosti trenutka i po klub i po državu. Ararat, koji postoji tek tri godine, nalazi se pred najvećim uspehom u kratkoj istoriji, a ne treba ni pominjati koliko bi prolaz značio za čitavu državu u trenutku oružanog sukoba sa Azerbejdžanom.

- Ovo je najvažnija utakmica za klub! Daje nam mogućnost da odemo u grupnu fazu Lige Evrope. Igramo protiv veoma jakog rivala. Motivacija nije neophodna jer su svi uključeni. Imamo pritisak iz cele Jermenije. Od federacije do ljudi na ulicama... - rekao je Kampanja, španski strateg, u razgovoru za medije u rodnoj zemlji.

Sastavi: Sanogo igra, ali Araratov

 

Zvezda, osim Sanoga, nema kadrovskih problema, pa Stanković može da računa na gotovo najjači sastav, koji će najverovatnije izgledati upravo ovako:

Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Petrović - Kanga - Ivanić - Katai, Ben - Falčineli.

Jedina promena u sastavu može biti da Veljko Nikolić krene umesto Njegoša Petrovića, mada teško je očekivati da će Stanković rizikovati sa igrom bez klasičnog zadnjeg veznog.

Ararat bi trebalo da krene sa ekipom koja je iznela trijumf u produžecima sa Celjem i Folom Eš.

Očekivani sastav Ararata za Zvezdu: Čupić, Alemao, Vakulenko, Anhelo, David Bolo, Gufran, Alfonso, Narsing, Sanogo, Mailson, Martinez

Šta kažu kladionice?

 

I one favorizuju tim Dejana Stankovića. Kvota za pobedu Zvezde kreće se u rasponu od 1.25 do 1.35, nerešen ishod vrednuje se sa kvotom 5, dok će svako ko uloži, recimo, 1.000 dinara za pobedu aratata, čekati desetostruko veću sumu.

Večeras od 19.00 Zvezda igra na Kipru protiv jermenskog Ararata za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Crveno-beli su jači od rivala i ne bi smeli da dozvole novi kiks - kvota na dvojku je 1,25, a na pobedu šampiona Srbije bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ararat - Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nnnn

    1. oktobar 2020 | 10:51

    2 majbolja igraca na klupiGavric Nikolic....Igra Njegos ....

  • Lbh

    1. oktobar 2020 | 10:40

    Nikolic obavezno umesto Petrovica

  • Radosav

    1. oktobar 2020 | 13:50

    Gde je najopasniji Gavric ?????Opet kukavicki ili napadacki ?Gde bi bio Halander da ga nisu pustili mladog u igru. Tako se postaju veliki igraci i donose velike pare . A nasi za sicu isu napolje . Ali ipak hajde idemo u Ligu Evrope .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA