≫ 

Gotovo: Filip Holender je novi igrač Partizana!

Srpski fudbaler sa mađarskim pasošem će isprva biti pozajmljen od Lugana, sa mogućnošću otkupa na kraju sezone

  • 45
Filip Holender Partizan Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Profimedia

Kako smo nedavno i najavili, krilni fudbaler Lugana - Filip Holender je novo pojačanje Partizana! Srbin sa mašarskim pasošem u Humsku stiže kao pozajmljen igrač do kraja sezone, s tim što su švajcarski klub i crno-beli u ugovor stavili i otkupnu klauzulu, koja će biti aktivirana ukoliko sve tri strane budu zadovoljne!

Pomenuta pozajmica nije besplatna, ona će koštati Partizan 50.000 evra, iako je prvobitna suma koju je Lugano potraživao bila gotovo trostruko veća.

Posle nekoliko “konferencijskih poziva” čelnika klubova, kao i posrednika, srpskog agenta Ivice Pavlovića koji je imao potpisanu autorizaciju sa igračem za naše tržište, dogovor je konačno utanačen i fudbaler će zadužiti opremu tima iz Humske.

Inače, radi se o igraču koji jednako pokriva obe krilne pozicije, ali može da deluje i kao centralni napadač ili polušpic. Odlikuje ga brzina, služi se sa obe noge (desna noga je primarna) i ima veoma dobar šut.

Pored Partizana, za Holendera je već duže vreme bio zainteresovan i Bašekšehir, o čemu su turski mediji izveštavali nekoliko puta ovoga leta. Čak i u danu kada obelodanjena vest da su crno-beli nadomak angažovanja reprezentativca Mađarske, njegovo ime se pojavilo kao realna meta pomenutog kluba.

Holender je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Kragujevcu, isprva u školi fudbala “Fitnes”, da bi kasnije prešao u redove Radničkog.

Posle dve sezone u rodnom gradu, Holender se obreo u Mađarskoj i to u mlađim selekcijama Honveda, da bi od 2013. godine potpisao profesionalni ugovor sa pomenutim klubom i praktično postao jedan od najuspešnijih internacionalaca.

U Budimpešti je proveo punih pet sezona, upisao 159 mečeva (30 golova) i za to vreme je dobio i mađarski pasoš, pa je debitovao u mladoj, kasnije i u A selekciji severnih susreda (osam mečeva, jedan gol).

Minulog leta je potpisao ugovor sa Luganom, za koji je u prošloj sezoni odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima, postigao sedam golova i upisao četiri asistencije.

Partizan će u naredna dva dana imati jasnu sliku u vezi sa potencijalnim transferima Svetozara Markovića i Ivana Obradovića, dok će Miloša Jojića možda morati da čeka i do poslednjeg trenutka letnjeg prelaznog roka, koji ističe u ponedeljak 5. oktobra u ponoć.

Pogledajte i neke od njegovih najboljih poteza iz Lugana:

Video: Sadik pokazao srednji prst tokom meča sa Bačkom

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T

    1. oktobar 2020 | 13:43

    Oce li Ilijev vise otici iz Partizana? Sad imamo 5 krila ,i jos da dovede nekog beka po obicaju i da imamo 7 bekova za ping pong ligu. To sto imamo samo jednog napadaca i kiksare centarhalfove to nema veze

  • YYY

    1. oktobar 2020 | 13:57

    Dosao vam holender. Jos dupli nipl i muf i pali se masina! 😂😂😂

  • Grdoje

    1. oktobar 2020 | 14:15

    Grobosi, postali ste totalna sprdnja, i klub i navijaci. Svi vas ismevaju gde god stignu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA