Još jedan bivši igrač Zvezde pojačao Radnički: Da li se sećate "Ace Tenka"?

Kovačević se pridružio Đuričkoviću sa kojim je delio svlačionicu u njihovom prethodnom klubu, Ksantiju

  • 6
Foto: Aleksandar Kovačević Foto: MN Press

Vreme je za povratak u srpski fudbal, tako je izrezonovao i Aleksandar Kovačević (28), popularni "Aca Tenk", koji se, kao i nedavno Petar Đuričković, obreo u niškom Radničkom.

Nišlije su objavile da je bivši igrač Crvene zvezde parafirao ugovor, doduše nije napisano i na koliki vremenski rok. U svakom slučaju, Kovačević će svoje internacionalno iskustvo i kvalitet staviti u službu ekipe i trenera Bataka.

- Kada sam dobio poziv od prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva i sportskog direktora Marka Jovanovića, nisam mnogo razmišljao da se posle pet godina u inostranstvu vratim u srpski fudbal. Odmah sam prihvatio njihovu ponudu. Imam dosta prijatelja ovde u Nišu. Tu je Petar Đuričković sa kojim sa igrao u Ksantiju, a bili smo saigrači i u mlađim selekcijama Crvene zvezde. Znam Kojića i Kasalicu, čuo sam se sa njima i drago mi je što ćemo svi biti deo Radničkog- rekao je Kovačević na promociji.

 
 
 
View this post on Instagram
Fudbalski klub Radnički od danas je jači za još jednog proverenog i iskusnog fudbalera sredine terena. Nakon Petra Đuričkovića koji je stigao juče, ugovor sa niškim timom danas je potpisao Aleksandar Kovačević (28). Zanimljivo je da su Kovačević i Đuričković bili saigrači i u grčkom Ksantiju, iz koga su i stigli na Čair. -Kada sam dobio poziv od prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva i sportskog direktora Marka Jovanovića, nisam mnogo razmišljao da se posle pet godina u inostranstvu vratim u srpski fudbal. Odmah sam prihvatio njihovu ponudu.  Imam dosta prijatelja ovde u Nišu. Tu je Petar Đuričković sa kojim sa igrao u Ksantiju, a bili smo saigrači i u mlađim selekcijama Crvene zvezde. Znam Kojića i Kasalicu, čuo sam se sa njima i drago mi je što ćemo svi biti deo Radničkog- rekao je Kovačević. Aleksandar Kovačević se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je, osim za Ksanti, igrao za Crvenu zvezdu, Spartak iz Subotice, norveški Haugesund, te poljske ekipe Slask i Lehiju. Svojevremeno je bio i mladi reprezentativac Srbije, a sa Crvenom zvezdom je osvojio jednu šampionsku titulu u Superligi Srbije. Iskusni fudbaler ističe da je došao u Niš kako bi pomogao Radničkom da ispuni svoje ciljeve. -Ivica Tončev i Marko Jovanović su mi jasno predočili ciljeve kluba za ovu sezonu, a ja sam se u potpunosti složio sa tim. Zadatak je da budemo u vrhu tabele, da probamo da  ponovo igramo Evropu, a ja smatram da je to realno i da ćemo uz dobar rad ispuniti očekivanja- jasan je Kovačević. Radnički sutra od 19 časova dočekuje Mladost iz Lučana, a potom sledi reprezentativna pauza tokom koje će novajlije Kovačević i Đuričkovič imati dovoljno vremena da se uigraju sa ekipom. -Dobro će nam doći tih 15 dana. Petar i ja se dugo poznajemo, na terenu se bukvalno pogledom dogovaramo, imamo iskustvo i neće nam biti teško da se brzo prilagodimo zahtevima stručnog štaba Radničkog- završio je Kovačević.A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

Aleksandar Kovačević se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je, osim za Ksanti, igrao za Crvenu zvezdu, Spartak iz Subotice, norveški Haugesund, te poljske ekipe Slask i Lehiju.

Svojevremeno je bio i mladi reprezentativac Srbije, a sa Crvenom zvezdom je osvojio jednu šampionsku titulu u Superligi Srbije. Iskusni fudbaler ističe da je došao u Niš kako bi pomogao Radničkom da ispuni svoje ciljeve.

-Ivica Tončev i Marko Jovanović su mi jasno predočili ciljeve kluba za ovu sezonu, a ja sam se u potpunosti složio sa tim. Zadatak je da budemo u vrhu tabele, da probamo da ponovo igramo Evropu, a ja smatram da je to realno i da ćemo uz dobar rad ispuniti očekivanja- jasan je Kovačević.

Radnički u petak od 19 časova dočekuje Mladost iz Lučana, a potom sledi reprezentativna pauza tokom koje će novajlije Kovačević i Đuričkovič imati dovoljno vremena da se uigraju sa ekipom.

- Dobro će nam doći tih 15 dana. Petar i ja se dugo poznajemo, na terenu se bukvalno pogledom dogovaramo, imamo iskustvo i neće nam biti teško da se brzo prilagodimo zahtevima stručnog štaba Radničkog - završio je Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    1. oktobar 2020 | 15:05

    Baš mi je ostao upamćen Aca 2014. ako se ne varam, iako sam tada bila dete, toliko sam volela Zvezdu da sam znala sve igrače da ih i danas pamtim poimence💟

  • Ajoooj

    1. oktobar 2020 | 16:26

    Propo ko žeton...

  • Andjus Dejan

    1. oktobar 2020 | 18:32

    Ovo je igrac od Steve-Majamija, prevara od igraca. On trci kao hrt, on trci nevidjeno, on blage veze sa fudbalom nema. Njegov pas ne znaci nista u fudbalskoj igri, njegov kontak s loptom ne znaci nista, ja ne znam ko njega forsira i zasto al decko je fudbalski bezveznjak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA