≫ 

Zvezda je u Ligi Evrope: Crveno-beli se kockali sa sudbinom, ali je ovaj put Falćineli junak s Kipra

Tim Dejana Stankovića ušao je u Ligu Evrope, iako je sebi dozvolio novu nikozijsku dramu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ararat Jermeniju sa 2:1 na neutralnom terenu na Kipru, zahvaljujući čemu su uspeli da uđu u Ligu Evrope!

Posle organizacione zavrzlame i selidbe meča na Kipar "u 5 do 12", Zvezda je prevazišla i poslednju prepreku do 4. uzastopnog ulaska u grupne faze evropskih takmičenja!

Jermenski Ararat je savladan u Nikoziji, gde je Zvezda prethodno izbačena od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle dve sezone u najjačem rangu, šampion Srbije se vraća u Ligu Evrope, pošto je golovima Kataija i Falćinelija overila dalji plasman.

Bilo je drame jer je Zvezda vođstvo od 2:0 dovela u pitanje u 71. minutu, kada je Lima matirao Borjana iz naivno dozvoljene kontre. Ipak, Falćineli je posle uloge tragičara u penal seriji sa Omonijom postao junak crveno-belih.

Generalno je odigrao dobru partiju i potvrdio da će biti pojačanje crveno-belima, koji će morati da igraju daleko ozbiljnije u defanzivi u narednim međunarodnim izazovima.

Crveno-belima preostaje da sačekaju utakmice koje će se odigrati u četvrtak zaključno sa terminom od 21.00, pa će oko 23.00 biti poznato i kakvi su sastavi šešira za Ligu Evrope.

Žreb za grupe održaće se u petak u 13 časova, uz direktan prenos na Arenasport 1.

Tok meča, Ararat - Crvena zvezda 1:2

 

Nije Zvezda obećavajuće ušla u meč sa Araratom, već u uvodnim minutima je bilo rizičnih pasova koji su pokazali da Ararat ume da bude opasan iz kontre. Nikolić se nije snašao u ulozi odsutnog Sanoga, jermenska ekipa je uspela već u 6. minutu da natera Borjana da izleti na 20 metara i ispuca loptu, a zatim i da ulazi u duel 1 na 1 sa bekom Alemeom.

Tada je Borjan varkom tela zbunio igrača Ararata i u idealnoj prilici za šut ga naterao da pošalje loptu na levo krilo, pa je propala šansa utakmice za formalne domaćine na Kipru. Zvezda je nastavila da obigrava oko šesnaesterca Ararata, ali je sve podsećalo na meč sa Omonijom.

Zvezda je tu sliku potom uspela da promeni kada se Katai našao u dve izgledne situacije, jednom je sa peterca poslao loptu u spoljnu mrežu, drugi put je namučio Čupića da interveniše iako je imao skraćen ugao i prostor za udarac, a jednom je i Ivaniću malo nedostajalo da šutira na gol.

Video: Kontra iz snova za Ararat, Borjan fintirao igrače jermenske ekipe

Kanga ga je odlično uposlio u 25. minutu, Ivanić je primio loptu na grudi, ali zbog uletanja štopera Ararata izgubio je vreme za šut i Čupić je "pokupio plen". Bilo je još situacija koje su bile igranje sa nervima navijača, novu kontru prekinuo je Ben na ivici šesnaesterca, a svi u taboru Zvezde mogli su da odahnu tek pred poluvreme.

Tada je Katai uz slalom kroz nekoliko igrača pogodio mrežu, s time da je lopta pogodila i igrača Ararata, smestila se tik uz samu stativu, a pogodak je zvanično pripisan Kataiju. Drugo poluvreme počelo je bez izmena, ali je bilo nepotrebne nervoze. Dejan Stanković je tako dobio žuti karton zbog prigovora, zatim je i Mirko Ivanić na sličan način opomenut, kad je povlačenjem za dres prekinuo trk brzog beka Alemaa.

Video: Katai opravdao nadimak Magiko i prošetao se kroz odbranu Ararata za 1:0

Zvezda je utihnula sve do 60. minuta, kada je Falćineli potpuno obeshrabrio Jermene odličnim golom iz skoka. Idealan je bio centaršut Ivanića, dugo je lopta letela i Italijan je imao dovoljno vremena da odmeri šut, što je i učinio za 2:0. Onda je usledila šansa za Italijana za 3:0, kada mu je majstorski loptu dodao Katai. Ipak, Čupić je maestralno reagovao i odbranio, zatim i pokrenuo kontru iz koje je Ararat smanjio na 2:1.

Video: Falćineli duplirao prednost u 60. minutu, Zvezda na korak od Lige Evrope

Lima se prošetao do gola i iz odbitka Borjanove odbrane postigao gol, posle čega je bilo nove napetosti. Stanković je osvežio ekipu uvođenjem Petrovića, Gavrića i Gobeljića, ali je ekipa delovala umorno kao grogirani bokser u nekoliko navrata. Bilo je i šansi, Katai i Ivanić su bacali Čupića na nove muke, ali je on potvrdio da ima motiv više protiv crveno-belih.

Video: Greška Zvezde, Ararat je smanjio na 2:1 golom Lime

Taj motiv nije bio dovoljan Araratu, Zvezda je uspela da se odbrani, na kraju je i Gavrić iz slobodnjaka mogao da poveća razliku, ali nije mario previše, ostalo je samo vremena da sudija odsvira kraj!

Ararat - Crvena zvezda 1:2

 

(Lima 72 - Katai 45, Falćineli 60)

Stadion: GSP Gledalaca: - Sudija: Tasos Sidiropulos (Grčka)

Ararat: Čupić, Alemao (od 65. Otubanđo), Vakulenko, Menenšeš, Humanes, Šahinjan (od 70. Ambarcumjan), Gufran, Sanogo, Lima, Martinez, Narsing

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Pankov, Degenek, Gajić, Nikolić, Kanga (od 65. Petrović), Katai (od 77. Gavrić), Ivanić, Ben (od 81. Gobeljić), Falćineli

Video: Izjava Dejana Stankovića pred meč s Araratom na Kipru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    1. oktobar 2020 | 21:17

    Kao navijač Partizana čestitam Zvezdi nastavak takmičenja u Ligi Evrope. Vi sada predstavljate srpski fudbal, i želim vam da dogurate što dalje. Samo jako.

  • SrbskiBek

    1. oktobar 2020 | 21:00

    Eto groblje!! Sve ste videli...zvezda opet u evropi.. Vi opet u blatu... i tako...godinama !! Mi se radujemo...vi kmecite..

  • YYY

    1. oktobar 2020 | 21:12

    Do veceras su kmecali, od veceras stenju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA