Sve o LŠ koju nestrpljivo čekamo: Mesi vs. Ronaldo, ko predstavlja Srbiju i šta su najluđi podaci?

Susret Pirla i Lučeskua biće sigurno jedan od dirljivijih u Ligi šampiona

  • 0
Žreb za Ligu šampiona Foto: AP/Tanjug

Žreb za Ligu šampiona doneće mnogo zanimljivih duela, a pojedine trivije i podaci dodatno će podići nestrpljenje da krene najbolji međunarodni fudbal!

Iako nema srpskih timova, biće naših učesnika, a pored toga, posebno se jedna grupa izdvaja po atraktivnosti. Povodom žreba, izdvojili smo i najveće zanimljivosti koje nas čekaju sa startom takmičenja u grupnoj fazi.

Ko su sve srpski predstavnici?

Trenersku struku predstavlja Marko Nikolić u Lokomotivi iz Moskve, u timu ima ima Slobodana Rajkovića koji je za sada rezervna opcija, ali i nemilosrdan žreb u grupi A sa Bajernom, madridskim Atletikom i Red Bul Salcburgom.

U grupi B, za Real igra Luka Jović, u Interu je talentovani Filip Stanković rezervni golman, a zanimljivo će biti i u grupi C - tu Olimpijakos predstavlja sve bolji Lazar Ranđelović, u Marseju svoju šansu traži Nemanja Radonjić.

Grupa D možda će doneti i najatraktivniji fudbal, ali je mala šansa da Marko Grujić ostane u Liverpulu i igra Ligu šampiona, a potencijalni rival je Dušan Tadić iz Ajaksa.

U grupi E čast Srbije brani Nemanja Gudelj u dresu Sevilje, izostaće susret sa sunarodnicima - Čelsi, Krasnodar i Ren nemaju naše igrače.

Lacio će predstavljati Sergej Milinković Savić u grupi F protiv Zenita, Borusije Dortmund i Briža, u grupi F nema Srba, ali će zato biti zanimljivo u grupi H zbog duela Bašakšehira i Mančester junajteda.

Nemanja Matić će se u dresu engleske ekipe suočiti sa Danijelom Aleksićem, jednim od lidera turskog šampiona. Valja napomenuti da u ovoj grupi za RB Lajpcig igra Lazar Samardžić, talenat naših korena koji ipak nastupa pod nemačkom zastavom.

Abraham Frimpong, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo Foto-montaža: Tanjug/AP, MNPress

Višak u Zvezdi sad igra protiv Ronalda i Mesija

Čudni su nekada karijerni fudbalski putevi, tako je i Abraham Frimpong dočekao priliku da igra protiv dva najbolja fudbalera današnje ere. Ronaldo i Mesi će sa Juventusom i Barsom igrati protiv Ferencvaroša, za koji igra Abraham Frimpong.

Radi se o momku koji nije igrao spektakularno za Zvezdu, ali je ostao u lepom sećanju navijačima kao korektna opcija rezervnog štopera. Otišao je pre dve godine kao višak i nije zažalio.

mirčea lučesku Foto: MN Press

Neočekivani susret Lučeskua i Pirla

Pedantni statističari su se setili da je Mirčea Lučesku 1995. godine dao šansu 15-godišnjem Andrei Pirlu u dresu Breše. Nije zažalio, rodio se jedan od najvećih velemajstora i plejmejkerskih umova novije ere fudbala, a pamti se da je 21. maja 1995. Pirlo postao najmlađi igrač Breše koji igra u Seriji A.

Bilo je to u meču protiv Ređane, a Pirla je Lučesku poveo kasnije i u Inter. Sada će Pirlo biti trener Juventusa i sa druge strane će se naći 75-godišnji Lučesku, kao trener Dinama iz Kijeva.

Koja grupa je najatraktivnija?

Sigurno će se najviše pričati o duelu Ronaldo - Mesi kada se sastanu Juventus i Barselona, Bajern i Atletiko ukrštaju koplja u grupi A, ali se najveće fudbalske poslastice očekuju u grupi D.

Liverpul, Ajaks i Atalanta stilom igre najviše obećavaju, a pravo osveženje biće i ekipa Mitjilanda, koju niko ne sme da potceni.

Danci su na putu do Lige šampiona izvacili Ludogorec sa 1:0, Jang Bojs "isprašili" sa 3:0, a zatim potvrdili kvalitet protiv Slavije iz Praga - posle meča bez golova u Češkoj, sa 4:1 su potvrdili da im je mesto u eliti.

Ronaldo vs. Mesi

UEFA je odmah napravila podsetnik na međusobne duele, u svim takmičenjima i na svim nivoima. Sreli su se 35 puta, Mesi ima 16 pobeda, Ronaldo 10, Mesi je dao 22 gola, Ronaldo 19 u međusobnim susretima.

U evropskim klupskim takmičenjima, nisu igrali još od sezone 2010/11, kada je Barsa pobedila Real u polufinalu Lige šampiona.

Prvi susret, Ronaldo i Mesi su imali 2007/08 u polufinalu LŠ, ali je tada Ronaldo igrao za Mančester junajted.

Posebno se ipak pamti susret u finalu Lige šampiona 2009. godine, kada je Barsa bila bolja od Junajteda sa 2:0, a Mesi je dao čuveni gol glavom, kada je skočio sa neverovatnim odrazom.

Kad se igraju mečevi?

Grupna faza:

1. kolo: 20/21. oktobar

2. kolo: 27/28. oktobar

3. kolo: 3/4. novembar

4. kolo: 24/25. novembar

5. kolo: 1/2. decembar

6. kolo: 8/9. decembar

Osmina finala:

16/17. i 23/24. februar

Četvrtfinale:

6/7. i 13/14. april

Polufinale:

27/28. april i 4/5. maj

Finale: 29. maj, Ataturk stadion, Istanbul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA