≫ 

Bajbek na promociji u Humskoj: Svi su mi rekli "blago tebi, ideš u Partizan", Zlatan me učio srpski

Francuz se predstavio navijačima

  • 27
žan filip bajbek Foto: youtube/Partizan

Francuz Žan Kristof Bajbek, novi napadač Partizana i poslednje pojačanje u prelaznom roku, promovisan je na stadionu u Humskoj, pošto je potpisao trogodišnji ugovor.

Bivši igrač Pari Sen Žermena, u kojem je ponikao, izrazio je zadovoljstvo dolaskom u tabor crno-belih o čijoj ga je istoriji, uspesima i aktuelnom trenutku podrobno informisao njegov nekadašnji saigrač i prijatelj, bivši kapiten Zvezde Milan Biševac.

- Hvala, srećan sam što sam u Partizanu. Nisam mnogo znao o istoriji, ali sam čuo sve najlepše o klubu. Poznajem Partizan po evropskim takmičenjima i sa kim sam god razgovarao rekli su mi "blago tebi, odlaziš u Partizan, uživaćeš u svemu, u gradu, klubu i u navijačima", bili su prvi utisci nove "devetke" crno-belih.

žan filip bajbek Foto: Telegraf.rs

Bajbeku se pružila retka prilika da već u prvoj utakmici oduševi navijače, jer ide derbi, otud i novinarska znatiželja i pitanje za Francuza: Da li je čuo za sudar večitih?

- Čuo sam za derbi od Bivševca, znam za derbi. Trebaće mi malo vremena da se adaptiram, nisam još spreman, imam deset dana da se uklopim. Upoznat sam sa derbijem i značajem koji nosi utakmica.

Među navijačima kruži tvoja "fotka" sa Zlatanom Ibrahimovićem u vreme dok ste bili saigrači, sa kim si se najviše družio od tih slavnih igrača, da li si sa nekim i dalje u kontaktu?

- Još uvek sam u kontaktu sa nekima, među njima je Ibrahimović svakako najveće ime, ali je posebno važna uloga Bivševca koji je tada igrao za PSŽ, kratko, ali je van svlačionice ostavio trag na mene.

Jedno od pitanja bilo je i da li već zna neke srpske reči, na šta se Partizanov novajlija odmah nasmejao, pa odgovorio:

- Čuo sam neke od Zlatana, ali ne bih ih sad ponovio jer nisu za kamere.

Poslednju utakmicu odigrao u februaru, nije fizički spreman 100 posto, ali je zdrav

Na pitanje novinara čime ga je Biševac ubedio da prihvati ponudu Partizana, Francuz je rekao:

- Odluka je bila brza, od Biševca sam dobio mnogo informacija o gradu, klubu, navijačima, o proceni da mogu da dam doprinos. Naravno razgovarao sam posle toga bratom i ta konačna odluka bila je vrlo brza.

Kako bi sebe predstavio navijačima Partizana?

- Snažan sam napadač, brz, sa dobrim udarcem i tehnikom, igram obema nogama na čemu sam zahvalan bratu, jer me je on terao da razvijam obe noge podjednako.

Otkrio je Bajbek i u kakvom je fizičkom stanju trenutno.

- Istina je da sam poslednju utakmicu odigrao u februaru u Holandiji (Utreht), nakon toga sam radio individualno sa odličnim trenerom, što je naravno drugačije nego kad radite sa saigračima. Nisam 100 posto spreman, ali uhvatiću vremena da se spremim.

žan kristof bajbek Foto: Telegraf.rs

Povrede su kroz karijeru pratile Bajbeka, ali sada su, kaže, prošlost.

- U dobrom sam stanju, taj period je prošlost, toga je bilo, od tada sam sve više  igrao. Taman kada sam očekivao uzlet u drugom delu sezone (u Holandiji), prekinula me je pandemija, koju sam iskoristio da poptuno saniram svaki problem sa povredama. Pričao sam sa trenerom Stanojevićem i sa lekarskim timom, zdrav sam. Nisam još spreman, ali ću brzo ući u ritam.

Pred Bajbekom je izazov da na pravi način odmeni Umara Sadika čime se, kaže, ne opterećuje previše. Interesuje ga samo timski rad i pobede.

- O tome nisam razmišljao (da bude efikasniji od Sadika), Sadik je imao sajnu sezonu. Razmišljam o tome da u biti deo ekipe koja će davati golove, samo deo. Ne opterećujem se time, rekordima, ciframa, a naravno da bi bilo dobro da i to dođe.

Francuz je upitan i "da li Partizan vidi kao povratak u neku od liga petice".

- U ovom trenutku ne razmišljam o tome, jer sam dobio poverenje kluba. Želim da se koncentrišem na ovaj trenutak, na ovaj klub, ne mogu da znam šta će biti za godinu, dve ili tri, tako da mi je samo ovde fokus.

Da li je solidan broj stanaca možda uticao na to da prihvatiš ponudu Partizana?

- Imao sam prilike da pogledam spisak igrača pre nego što sam došao, ali nije mi bio akcenat na internacionalcima, već i na srpskim igračima za koje sam čuo da su dobri. Nije mi bio presudan broj internacionalaca.

Za kraj, Francuz je otkrio sadržaj poruke koju je dobio od Makija Banjaka dok je bio na putu za Beograd.

- Znao sam za Sumu, kao i za Banjaka. Baš miej Banjak pred moj put u Beograd poslao poruku na telefon - dobrodošao u porodicu, brate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    7. oktobar 2020 | 14:00

    Бајбек дошао у бајбок лавор да одатле гледа највећег потивника како игра у европи, узима титуле надмоћно и да слуша "приопћења" исфрустрираних функционера...да,да,да, благо њему, јер спортски има да пати, а можда и финансијски, јер нико не зна колико су стварно у габули😂😂😂

  • Lakirana cipelica

    7. oktobar 2020 | 13:49

    A sada vredno treniraj pa da vec na sledecoj utakmici napunis komsinicu...

  • Zvezdan

    7. oktobar 2020 | 14:55

    kad ga Gobelja dohvati igraće samo sa jednom nogom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA