Čeka nas najspektakularniji fudbalski vikend: Beogradski derbi među najvažnijim utakmicama!

Pored 163. večitog derbija, na programu su "Old Firm", derbi "della Madonnina", Mersisajd derbi i još nekoliko velikih mečeva

  • 2
Derbi vikend 2020

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Pred nama je pravi fudbalski vikend spektakl!

Ne samo da će oči čitave Srbije biti uprte ka TV ekranima kada u 17 časova u Humskoj u nedelju bude počeo 163. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, već će beogradski duel biti samo jedan od spektakla koji nas čekaju u subotu i nedelju.

Pored beogradskog derbija, potrefilo se da se ovog vikenda igra još nekoliko velikih gradskih derbija. Čuveni derbi "della Madonnina" između Intera i Milana, "Old Firm" između Seltika i Rendžersa, kao i "Mersisajd derbi" između Liverpula i Evertona.

eveton liverpul

Foto: Tanjug/Ap

Od gradskih derbija na programu je još i duel CSKA iz Moskve i Dinama iz Moskve, ali je tu i nekoliko velikih mečeva, gde vladaju velika rivalstva i gde su timovi u samom vrhu i od kojih može da zavisi dalji tok prvenstva u mnogim zemljama.

U Engleskoj je to duel Mančester Sitija i Arsenala, u Italiji meč Napoli - Atalanta, u Portugaliji utakmica između Sportinga i Porta, u Grčkoj je to susret AEK-a i PAOK-a, a u Belgiji duel Briža i Standarda.

Nema sumnje, derbi Partizana i Zvezde u ovoj paklenoj konkurenciji ulazi u uži krug najvažnijih fudbalskih utakmica u čitavoj Evropi tokom predstojećeg vikenda.

Satnica fudbalskog derbi vikenda:

 

Liverpul - Everton, subota 13.30

Seltik - Rendžers, subota 13.30

Napoli - Atalanta, subota 15.00

Inter - Milan, subota 18.00

Mančester Siti - Arsenal, subota 18.30

Briž - Standard, subota 20.45

Sporting - Porto, subota 21.30

CSKA Moskva - Dinamo Moskva, nedelja 15.30

AEK - PAOK, nedelja, 19.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocky

    16. oktobar 2020 | 11:56

    Po međunarodnim procenama, nas derbi spada u 5 najvećih na svetu. Zašto je to tako?! Verovatno zbog svega pomalo, malo fudbala, malo istorije, malo politike, a najviše zbog navijača. U tih pet derbija spadaju i Rendžers-Seltik, Milan-Inter, sa ove liste, i još Boka- River, petog para se ne mogu setiti, a veliki je izbor... Ima tu još nas desetine derbija, Mančester junajted-Liverpul, Barselona-Real, Benfika-Porto itd, ali nisam ja procenjivao već svetski mediji...

  • Soda

    16. oktobar 2020 | 11:23

    E ove nase ste smestili medju ove velike utakmice.Svasta s' vama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA