Šta sve menja odsustvo Kange i Ivanića? Ovo su promene koje se očekuju u postavi Zvezde za derbi!

Korona i povreda Gavrića kreiraju novu postavu za derbi

  • 10
Gelor Kanga, Mirko Ivanić Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde igraće večiti derbi protiv Partizana bez važnih igrača - koronavirus je iz tima udaljio Gelora Kangu i Mirka Ivanića. To će zadati nove probleme Dejanu Stankoviću u sastavljanju ekipe.

Ovome treba dodati i povredu Željka Gavrića, a zbog pravila U21, u kombinaciji za nastup su Strahinja Eraković, Njegoš Petrović i Veljko Nikolić.

Podsećanja radi, FSS je uveo pravilo da u startnoj postavi moraju da počnu utakmicu dvojica igrača rođenih posle 1. januara 1999. godine, ali s time da igrač mora da odigra celo poluvreme.

- Ukoliko se za vreme prvog poluvremena utakmice vrši zamena domaćeg igrača uzrasta do 21 godine, a nakon njegovog izlaska iz igre u toj ekipi ne ostane obavezan broj domaćih igrača uzrasta do 21 godinu, umesto njega u igru može ući samo domaći igrač uzrasta do 21 godine - navodi se u pravilniku, pa klub mora imati ovakve opcije i na klupi za svaki slučaj.

Očekuje se da meč počnu Borjan, Gajić, Rodić, Milunović/Pankov i Degenek, Seku Sanogo i Njegoš Petrović kao defanzivna vezna podrška, dok bi najofanzivniji deo postave činili Veljko Nikolić, El Fardu Ben, Aleksandar Katai i Dijego Falćineli.

Teško je očekivati da Stanković preuzme rizik sa Erakovićem kao starterom, realnije je da Njegoš Petrović i Veljko Nikolić popune U21 pravilo, koje je Partizanu do sada najveći problem stvaralo, pa je golman Popović dobio prednost u odnosu na iskusnog Vladimira Stojkovića.

Malu dilemu može predstavljati i bekovska pozicija jer se Milan Gajić u prethodnom periodu nametnuo i mogao bi da dobije prednost u odnosu na Marka Gobeljića. Pankov bi mogao da dobije prednost u odnosu na Milunovića jer ovaj put nema visinskog pariranja Sadiku, ofanzivu rivala će činiti niži i pokretljiviji igrači poput Sume i Markovića.

Podsećanja radi, Stanković je najvažniju prethodnu utakmicu protiv Ararata igrao sa postavom Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić, Nikolić, Ivanić, Kanga, Ben, Katai i Falćineli.

Tada Sanogo nije igrao zbog kartona, ovaj put su Ivanić i Kanga van stroja, a rezervne U21 opcije mogu da budu Eraković i Andrija Radulović, koji do sada nije dobio ozbiljniju šansu da iskaže sav potencijal.

Video: Fudbaleri Crvene zvezde upisali novu, devetu superligašku pobedu u devetoj utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    15. oktobar 2020 | 18:45

    Ko god izadje na teren dajte sve od sebe pa šta bude.🔴🇷🇸💪

  • Vratiće se rode

    15. oktobar 2020 | 23:05

    Ko god igrao, redno je da odigrate sa 100% snage, rezultat neće izostati jer imamo bolju ekipu od Partizana...

  • Djape

    15. oktobar 2020 | 19:52

    Samo Neee Njegos Petrovic,decko je kiks igrac,svaku loptu salje nazad.....Gori od V.Simica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA