≫ 

Hrvati beže sa Maksimira, toliko je ruiniran da nije za upotrebu: Kockasti se srame pred Evropom

Tužno izgleda nekada ponos grada, Dinama i reprezentacije

  • 13
Stadion Dinama iz Zagreba Foto: Dušan Golubović

"Priča nije rešila problem, u Maksimir se i dalje upumpava novac, a ljudi beže s njega pokisli do kože", sumoran je komentar novinara hrvatskog Indeksa o zagrebačkom stadionu koji je postao ruglo na kome se više ne mogu igrati evropske utakmice.

Nažalost po Hrvate, i dalje se igraju mečevi najvišeg ranga evropskog fudbala, što klupskog što reprezentativnog. Nedavno su tu gostovale Švedska i Francuska u Ligi Nacija, a stid kod naših komšija ne jenjava, i oni se svakodnevno pitaju kako je moguće da dvostruki svetski vicešampion nema stadion po najvišim standardima na kojem može dostojno ugostiti protivnike, a navijači ne moraju da beže od kiše tako što će otići kućama>

Muka je i selektoru Zlatku Daliću da gleda isto staro, oguljeno i ruinirano zdanje...

- Ne znam šta bih o tome još rekao. Pričam već dve godine, drugi pričaju deceniju. Možda više ne treba pričati nego preseći i reći da nećemo tamo igrati. Stalno pričamo da to nije stadion za reprezentaciju, a stalno dolazimo na njega. Možda HNS treba reći dosta, tamo više ne igramo, iako bi bilo nezgodno opet izbegavati neki grad kod domaćinstva reprezentacije - rekao je Dalić posle meča sa Francuzima.

I na Šveđane je Maksimirsko zdanje ostavilo jak utisak, neprijatan naravno.

- To je jedan stari, dosadni, žalosni istočnoevropski stadion. Biće to veliki korak u prošlost, ali moramo se s time nositi - rekao je o Maksimiru medijima u svojoj zemlji švedski selektor Jane Anderson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Иван

    16. oktobar 2020 | 14:16

    Људи престаните више да величате Хрвате тиме што говорите да је Партизан хрватски клуб. Ми Срби смо стварно немогући. Нама непријатељ ни не треба кад се ми међусобно тако мрзимо да је то немогуће. Прва и основна ствар је да сви Хрвати имају српско порекло, а звездини навијачи потенцирају на том хрватском што само њих величају и ништа друго! Ми треба коначно да се ујединимо и отворимо очи свима да су Срби аутохтони и најстарији! Памет у главу Срби ! Сви смо ми исти без обзира за кога навијамо!

  • Istina

    16. oktobar 2020 | 12:43

    Kako bre?! Zar članstvo u EU nije garancija blagostanja? Znači nema besplatnog ručka, mora da se zaradi a ne da se računa da će neko drugi da radi umesto nas. Za nauk ovima što sanjaju bogatstvo a celu noć sede u kafani a ceo dan spavaju i sanjaju.

  • 357

    16. oktobar 2020 | 12:41

    Al im zato ne smeta da beleze odlicne rezultate!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA