≫ 

"Ovako izgleda ulaz u logor Maksimir": Dinamovci zgroženi maltretiranjem dece na ulazu stadiona

Pristalice zagrebačkog kluba objavile snimak kojim su utemeljili svoje višemesečne tvrdnje o represiji koja se sprovodi nad njima

  • 4
Klinac, klinja, dinamo Foto: Facebook/dinamotosmomi

Navijači zagrebačkog Dinama ogorčeni su tretmanom koji prema njima sprovodi policija, ukazuju na višemesečnu represiju koja traje i danas, a sada imaju i video dokaz onoga o čemu pričaju.

U nedelju su na svoju fejsbuk stranicu "Dinamo to smo mi" prikazali video na kome se vidi kako redari na ulazu maksimirskog stadiona teraju decu, dečake od desetak godina i mlađe, da se izuvaju. U opisu videa su napisali "ovako izgleda ulaz u logor Maksimir". 

Snimak je nastao pre meča sa Goricom odigranog u subotu, kome je moglo da prisustvuje određeni broj navijača.

- Na Dinama protiv Gorice u subotu je stiglo 780 navijača Dinama, a mnogi od njih ostali su zgroženi onime što ih je dočekalo na ulazu na stadion. Osiguranje je detaljno pretraživalo sve koji su ulazili na Maksimir, a išlo se do te mere da su se pretresala i deca kojoj su iziuvane patike - kažu iz udruženja navijača Dinama.

Mnogi navijači su se u komentarima javili, na ličnom primeru svedočili o represiji redara i policije.

- Skidali su nas po kiši i hladnoći u gaće. Zadnji put mi je redar pokušao uzeti mobilni dok sam to snimao. Da mu policajac nije rekao da smiri strasti, bilo bi svega. Kada neko baci baklju, pronađu mu ime i porodicu do trećeg kolena. A ovo je u redu i o tome se ne priča. Sve to odvija se na stadionu na kojem je pravo čudo da beton dosad nekome nije pao na glavu. Neka budu srećni da ljudi uopštee dolaze i reskiraju živote, a ne da još represiju vrše nad njima - napisao je jedan od navijača u komentaru videa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    18. oktobar 2020 | 21:54

    Deci nije mesto na ovakvim okupljanima, jer od malena budi "zarazeni" nekom mrznjom protiv drugog kluba. Na ovom Stadionu je svasta bilo,, znamo.

  • alal vera alal vera

    19. oktobar 2020 | 00:06

    imaju oni iskustva sa logorima

  • baba smilja iz darosave

    18. oktobar 2020 | 23:50

    oni imaju to iskustvo sa logorima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA