≫ 

Đurovski je novi trener Muangtonga: Kralj tajlandskog fudbala će pokušati da ponovi Jokanov uspeh

Doskorašnji fudbaler Muangtonga Mario Đurovski postao je novi trener Muangtong junajteda i pokušaće sa njim da osvoji drugu titulu prvaka Tajlanda

  • 0
 Mario i Marko Đurovski Foto: Milena Đorđević

Ovog puta će, posle iznenadne ostavke Aleksandra Game, to pokušati da uradi kao trener.

Đurovski se penzionisao ove godine sa epitetom najboljeg stranca u istoriji tajlandske lige i u tamošnjim okvirima je legenda sa "zelenog tepiha".

Njemu će na novoj poziciji pomagati glavni čovek akademije Daren Rid i Danjo Sijaka kao tehnički analitičar.

Mario je kao igrač spomenutu titulu osvojio 2012. godine, odmah po dolasku u klub gde je bio deo generacije nepobedivih. Na klupi je u tom periodu bio Slaviša Jokanović.

Đurovski je tri sezone proveo u Muangtongu, posle čega je otišao u Bangkok junajted, a onda i u Bangkok Glas pre nego što se vratio u Kirin 2019. i tu ostao do penzije.

 
 
 
View this post on Instagram
จากสองตำนาน สู่ สองผู้กอบกู้ปรัชญากิเลน🔥 #มาริโอ ยูรอฟสกี้ ประเดิมคุมลูกทีมลงฝึกซ้อมครั้งแรก พร้อมด้วย #ดานโญ เซียก้า ในฐานะผู้ช่วยและเพื่อนคู่คิด 🤩 สำหรับ มาริโอ ยูรอฟสกี้ จะประเดิมคุม เอสซีจี เมืองทองฯ บุกเยือน โปลิศ เทโร วันที่ 25 ตุลาคม 2563 #GoalThailand #ฟุตบอลไทย #ไทยลีก #โตโยต้าไทยลีก #MTUTD🐲A post shared by Goal Thailand (@goalthailand) on

Kao igrač je na Tajlandu postigao 93 gola i upisao je 78 asistencija na 197 utakmica i za sedam godina se profilisao u kralja tamošnjeg fudbala.

Video: Asano gurao Bena u kontri, on mu uzvratio udaranjem po glavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA