Vulvsima poništena golčina, pa imali sreće sa Lidsom: Bane "zaključao" napad Barnlija

Vulvsi su slavili na Eland Roudu, a VBA je kao gost uzeo bod

  • 0
Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Vulverhemptona pobedili su Lids junajted sa 1:0 u meču petog kola Premijer lige.

Pobednik je odlučen golom Raula Himeneza u drugom poluvremenu, ali je i Roman Sais imao šansu i postigao veoma lep gol.

 

Vulvsi su se mučili sa povratnikom u Premijer ligu dali i prerano se poradovali jer je Saisov gol VAR poništio u 53. minutu. Danijel Podens je primio loptu na desnom krilu, istrčao je do gol-aut linije i odatle poslao centaršut na drugu stativu.

Lopta je stigla do Saisa koji je raspalio snažno i precizno i pogodio mrežu. Međutim, sudije su sačekale da se završi akcija pre nego što je ustanovljeno da je Podens bio u malom ofsajdu prilikom prijema.

Lids je odolevao na svom Eland Roudu još 17 minuta kada je Himenez imao i dosta sreće. Namestio se i šutirao sa 22, 23 metra i na putu do gola, loptu je glavom zakačio Kalvin Filips i skrenuo je tako da prevari golmana Lidsa.

 

Tokom prvog dela su domaći imali nekoliko šansi, Patrik Bamford je dao gol poništen odmah zbog ofsajda, Elder Košta je tražio penal u 15. minutu, a Rodrigo je pogodio Rui Patrisija u 40. iz peterca.

Pet minuta kasnije je i Podensu odbranio golman Lidsa Ilan Meslije, koji je Podensu odbranio i jedan udarac iz 57. minuta.

Vulvsi posle ove pobede imaju devet bodova i šesti su u Premijer ligi, dok je Lids na desetom mestu sa sedam bodova.

APTOPIX Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, u meču odigranom ranije u toku dana, Vest Bromvič Albion i Barnli su odigrali nerešeno bez golova u meču u kom se srpski defanzivac Branislav Ivanović vratio u Premijer ligu posle skoro četiri godine.

Imao je i jednu veliku šansu da postigne gol posle odbijene lopte u 58. minutu kada je šutirao pored gola. Njegov tim sada ima dva boda i prvi je iznad zone ispadanja, dok je Barnli sa bodom, odmah ispod VBA, na 18. mestu.

Video: Igrači Partizana pratili sudiju Simovića u raspravi do tunela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA