KONAČNO! Počinje najbolji fudbal na svetu, već večeras će sve da puca!

Liga šampiona kreće, a kao i uvek, najbolje kvote za najbolje utakmice pronađite u Mozzartu

  • 3
Zinedin Zidan, Pep Gvardiola

Foto: Tanjug/AP

Bajernova demonstracija moći još sveža kao prolećna kiša. Golica i izaziva nelagodu svima koji se prisete kako je savršena nemačka mašina gazila i ponižavala Barselonu, zatim preslišala i Lion, pa uz tek manje probleme sa menjačem prohujala i pored Pari Sen Žermena i prigrlila šestu titulu prvaka Evrope. A baš ta nemilosrdna partija protiv Barselone pokazuj koliko je u stvari svima stalo da se vaskolikoj javnosti prikažu kao najbolji, najveći, najpametniji. Nema milosti. Jer najvažnija sporedna stvar na svetu ne poznaje veći izazov. I svaki klinac koji bilo gde na planeti trči za bubamarom sanja da će bar jednom istrčati na teren dok se na centru vijori ona čuvena mušema. A samo najbolji u tu arenu ulaze sa verom da su spremni da jedini i prežive do kraja.

Večeras počinje nova Liga šampiona, a najbolje kvote, kao i uvek, pronađite u kladionici Mozzart!

Kako biste lakše ispratili najbolje fudbalsko takmičenje na svetu, posle letošnjih promena, donosimo vam kratak pregleda nekih od favorita za osvajanje evropske titule.

REAL MADRID

Jedini klub koji može da se pohvali da je odbranio titulu prvaka Evrope, ne jednom, a i dalje je sa istim trenerom, sa manje-više istim timom ako izuzmemo naravno odlazak najvećeg među kraljevima – Kristijana Ronalda. Ali ne samo zbog njega, Real Madrid više ne uliva strah u kosti. Prosto, Luka Modrić, Toni Kros, Serhio Ramos i Karim Benzema već su u poodmaklim godinama, a osim Vinisijusa niko od mlađe garde nije pokazao da je spreman da ih u potpunosti odmeni. Utisak je da je Realova prva postava već dobrano islužena, mada i dalje jaka kao beton, Eden Azar je ozbiljno sklon povredama i gojenju, dok rezerve nisu kapacitet da promene utakmicu kad je najteže, bar ne protiv onih najtežih rivala.

Real u prvom kolu, u sredu, igra protiv Šahtjora, a kec u Mozzartu je 1,35.

PSŽ, Olimpik Marsej

Foto: Tanjug/AP

PARI SEN ŽERMEN

Prošle sezone u stali u finalu, sada se na Parku prinčevu nadaju da će napraviti taj dodatan iskorak i da će konačno opravdati sve silne milione koje su šeici iz Katara upumpali u Pari Sen Žermen. Osovina tima Nejmar – Kilijan Mbape – Mauro Ikardi i dalje je tu, otišao je Erik Čupo Motig, otišao je Toma Menije, ali najveće pitanje je da li će Markinjos i Kimpembe moći da nadomeste odlazak Tijaga Silve. Umesto Menijea je došao Alesandro Florenci, na ostalim pozicijama su možda čak i malo jači nego lane pošto su na pozajmice stigli i Mojze Ken i Danilo Pereira i Rafinja mada taj potencijal o kojem godinama slušamo tek treba da potvrde protiv najboljih na kontinentu. Bez obzira na izveštaje u francuskoj štampi da Tuhel nije zadovoljan radom sportskog direktora Leonarda, koji je navodno dovodio pojačanja na svoju ruku. Tuhel najviše žali što nema još jednog centralnog beka. I tu se vraćamo na to koliko će nedostajati Tijago Silva...

PSŽ večeras (21.00) čeka Mančester Junajted - kvota na keca u Mozzartu je 1,57.

ČELSI

Euforija je zavladala Londonom ovog leta. Čak 247.000.000 evra istresao je Roman Abramovič kako bi na Stamford Bridž doveo Kaija Haverca, Tima Vernera, Bena Čilvela, Hakima Zijeha i Eduarda Mendija da ne bi zavisio od odbrana rizičnog Kepe Arizabalage. Međutim, početak nove sezone pokazao je da su u Čelsiju možda malo potcenili probleme u odbrani. Kad kažemo malo, mislimo: slon im je igrao salsu ispred nosa, ali ga nekako nisu primetili. Imaju opasan arsenal napred, ali neće ni on moći da daje toliko koliko će odbrana moći da primi. A odbrana, bar trenutno, izgleda kao nerešiv problem.

Čelsi otvara novu sezonu u Ligi šampiona večeras (21.00) protiv Sevilje - kec u Mozzartu je 2,15.

Tijago Alkantara Liverpul

Foto: AP/Tanjug

LIVERPUL

Da nije bilo Džordana Pikforda bez sumnje bi Liverpul svrstali u najuži krug kandidata za evropski tron. Ali kad je Evertonov golman uleteo u koleno Virdžila Van Dajka ugrozio je celu Liverpulovu sezonu. Jesmo ga stavili u startnih 11 Jirgena Klopa, jer u nekom trenutku će se vratiti, mada je i to neizvesno kad su u pitanju igrači ovakve konstitucije. Ali objektivno, Liverpul nema adekvatnu zamenu za Van Dajka, posebno ne za takmičenje na četiri fronta, pa verovatno sada žale zbog toga što su Dejana Lovrena, kakav god bio, pustili u Zenit. Znamo koliko može udarni trio Salah – Firmino – Mane, znamo i da su Trent Aleksander Arnold i Endi Robertson verovatno najbolji bekovski tandem na svetu, znamo i da će Džordan Henderson na svakoj utakmici preoreati teren, te da pored njega takvog niko drugi neće ni pomisliti da zabušava. Sad je tu i genijalni Tijago Alkantara, čim je kročio na Enfild videlo se da je posle trofeja Lige šampiona nafilovan samopouzdanjem kao krofna, on je tu da uprosti i pametnim pasovima ubrza igru Redsa, učini da fudbal izgleda jednostavno. Sve je to sjajno, ali... To koleno Van Dajka...

Liverpul u sredu gostuje Ajaksu u prvom kolu, a kvota na dvojku u Mozzartu je 1,78.

MANČESTER SITI

Feliks Magat je nedavno rekao da je Lionel Mesi bio „krivac“ za one titule sa Barselonom i da je Pep Gvardiola precenjen trener koji ne može da shvati da tiki-taku možeš da igraš samo sa tehnički najboljim timova, jer da nije tako – već bi uzeo Ligu šampiona ili sa Bajernom ili sa Mančester Sitijem. I možemo da kažemo da je kontroverzni Nemac samo ljubomoran, ali je činjenica da i navijači gube strpljenje sa Gvardiolom. Lion i četvrtfinale iz prošle sezone zaista više ne smeju da se ponove, ne mogu više Građani da se vade ni na neiskustvo, jer godinama su već standardni u eliti. I u njihovom slučaju odbrana je sporna, morao je Gvardiola da se zadovolji Rubenom Dijasom i Natanom Akeom, iako je celog leta jurio Kalidua Kulibalija, pa i Žila Kundea i Hozea Himeneza.

Mančester Siti u sredu dočekuje Porto Marka Grujića, a kvota na Mozzart kombinazziju 1&3+ je 1,53.

ATLETIKO MADRID

Atletiko je „crna beštija“ Lige šampiona prethodnih godina. Nisu je osvojili, ali su u nekoliko navrata bili blizu i uglavnom ih je zaustavljao gradski rival Real. Od Simeoneove ekipe znamo šta možemo da očekujemo: Borbu do poslednjeg daha. Najveće pojačanje je dolazak Luisa Suareza umesto Alvara Morate. Iako veteran, Urugvajac je daleko ozbiljnija napadačka opcija od španskog napadača koji se muči poslednjih godina. Ako proradi i Žoao Feliks, a deluje mnogo bolje nego lani, Atletiko će imati ubitačan tandem u napadu. A to je ono što mu je nedostajalo prethodnih godina.

Fudbal atletiko Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Atletiko u sredu ide šampionu Bajernu na noge - kvota u Mozzartu na 0-2 gola je 2,29.

INTER

Inter više nema pravo da se ponaša kao razmaženo derište u Ligi šampiona. Imidžu i ambicijama kluba ne priliči. Pre dve godine su se posle dugog odsustva vratili u elitno takmičenje i samoubili se u poslednjem kolu grupne faze protiv PSV Ajndhovena. Prošle sezone su takođe napravili od gotovog veresiju kada su prokockali pobedu u Dortmundu što ih je opet koštalo prolaska grupe. Skudeto i dalje ostaje prioritet, ali ni u Ligi šampiona im se više neće tolerisati kiksevi. Antonio Konte je tip koji ne trpi neuspehe i želi maksimalan učinak u svakom takmičenju. Prati ga i ta senka Lige šampiona u kojoj nikad nije imao uspeha i predstavlja mu najveći minus u trenerskoj karijeri. Pritisak osvajanja domaćeg prvenstva u kombinaciji sa jakom grupom bi opet mogli da ostave Inter bez plasmana u nokaut fazu Lige šampiona. I tu svi izgovori padaju u vodu. Tri godine zaredom ispasti u grupi je previše za klub Interovog renomea...

Inter u prvom kolu, u sredu dočekuje Menhengladbah, kvota na keca u Mozzartu je 1,65.

BAJERN MINHEN

Prvak Evrope ima iste ambicije kao i prošle sezone. Najveće moguće! Dugo je Bajern bio u senci španskih velikana prethodnih godina (prilično neopravdano) da bi u minuloj sezoni sve došlo na naplatu i Bavarci su demonstrirali silu. I pride su poptuno neočikavo rešili piatnje trenera za narednih nekoliko godina. Hansi Flik je Bajernov najveći dobitak uz evropsku titulu. Zasluženo su došli na evropski tron i imaju valjane argumente da se na njemu i zadrže. Jedini pravi „udarac“ na letnjoj pijaci je bio Leroj Sane i on bi trebalo da bude Bajernova dodatna snaga. Niko na svetu nema takvu okosnicu tima kao Bajern.

Bajern otvara novu sezonu u sredu protiv Atletika, a kvota na keca u Mozzartu je 1,65.

Cristiano Ronaldo, Kristijano Ronaldo

Foto: Tanjug/AP

JUVENTUS

Opsesija! Tako se može opisati Juventusova želja da se posle 25 godina i pet izgubljenih finala napokon ispenje na evropski fudbalski vrh. Rado bi oni žrtvovali i skudeto u zamenu za klempavi pehar, ali to niko javno neće priznati. Titule u Seriji A odavno nisu dovoljne najvećoj navijačkoj armiji u Italiji. Traži se Liga šampiona, a ta opsesija se jasno oseti u radu, poslovanju i izborima koje je klub pravio. Od revolucionara Antonija Kontea, preko pragmatičnog Maksa Alegrija i utopiste Mauricija Sarija do početnika Andree Pirla. Juventus srlja u potrazi za čovekom koji će da ih dovede do titule prvaka Evrope. Čini se da je ovaj poslednji izbor i najrizičniji jer Pirlov Juventus već na startu u domaćem prvenstvu pokazuje znake slabosti i nedostatka jasne vizije. Pirlov Juventus je poprilična zagonetka, ali to bi mogao da bude i plus u Ligi šampiona jer ih ja baš ta predvidvost često koštala prethodnih godina. Naravno, najveći adut je Kristijano Ronaldo.

Juve praktično „otvara“ ovu Ligu šampiona, večeras od 18.55 gostuje Dinamu iz Kijeva, kvota na dvojku u Mozzartu je 1,93.

BARSELONA

Poslednji put kad nisu igrali bar četvrtfinale Lige šampiona bila je 2008. godina, a Ansu Fati se pripremao da slavi šesti rođendan. Sad je Fati veliki dečak i sa 17 godina možda i najveća nada navijača Barselone, uz naravno Lionela Mesija, pa nek je i ljut. Ali to što se na stadionu Kamp Nou uzdaju u momka koji će još dve godine moći da se naziva tinejdžerom dovoljno govori koliko je uprava izgubila kompas u borbi. Platili su da im ode Luis Suarez, oterali i Ivana Rakitića, Artura Vidala, neke manje bitne igrače, prodali Nelsona Semeda – jer su samo za njega imali ponudu – i doveli Seržinja Desta da ga odmeni. I uz Trinkaa, Pedrija, povratnika Felipea Kutinja, te Miralema Pjanića jeste to tim koji bi morao da cilja najviši plasman. Međutim, uz atmosferu kakva ovih dana vlada u katalonskom gigantu i Mitropa kup bi bio uspeh.

Lak posao ima Barselona u prvom kolu, večeras u 21.00 dolazi joj Ferencvaroš, a u Mozzartu je kvota na kombinazziju 1&4+ 1,82.

Imate li vi još nekog favorita? Ako mislite da se među navedenim klubovima ne nalazi budući šampion Evrope, onda iskoristite Mozzartovu ponudu za osvajača Lige šampiona i uz pomoć velikih kvota dođite do sjajnog dobitka.

Uživajte u najboljem fudbalu na svetu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA